Airflow diş beyazlatma nasıl yapılır?

Uzman SühaN

Administrator
Airflow diş beyazlatma nasıl yapılır?
airflow nedir,airflow kimlere yapılır,airflow nasıl yaplır,airflow diş beyazlatma tedavisi hakkında bilgiler



a.jpg






Memorial Antalya Hastanesi Diş Hastalıkları Bölümü’nden Dt. Helin Erdoğdu Yılmaz, ağız ve diş bakımında uygulanan yeni yöntemlerin de gelişmesiyle, zamandan ve maliyetten tasarruf edildiğini belirterek, ağrısız ve pratik bir uygulama olan “Airflow” yöntemi hakkında bilgi verdi.
“Renklenmeler giderilip, dişler parlatılıyor”
Tükürüğün içindeki kalsiyumun çökmesi ya da yanlış diş fırçalama nedeniyle yiyecek artıklarının çok iyi temizlenemediği durumlarda diş taşlarının oluşabileceğini söyleyen Dt. Helin Erdoğdu, “Bazı kişilerde 6 ayda bir diş taşı oluşabiliyorken; bazılarında iki yılda bir görülebilmektedir. Diş taşı temizliğinin ne kadar sıklıkta yapılacağına düzenli kontrolleri gerçekleştiren diş hekiminin karar vermesi uygun olur. Bu işlem sırasında önce ultrasonik aletlerle ya da el aletleriyle diş taşları kırılır ve daha sonra özel bir fırça yardımı ile veya şimdilerde kullanılan “airflow” yöntemi ile renklenmeler giderilir ve dişler parlatılır. “Airflow” yöntemi özellikle çay, kahve ve sigara tüketiminden doğabilecek renklenmelerin giderilmesinde kullanılmaktadır” dedi.
Her yaş için uygundur
Genellikle17-18 yaşından küçük çocuklarda böyle bir yönteme ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Dt. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:
“Tükürüğün yıkayıcı etkisi sayesinde diş taşı oluşumu bu yaşlarda fazla görülmez. Diş taşları temizliği için henüz erken olsa bile, airflow yöntemi ile parlatma istenilen her yaş için uygundur. Özellikle küçük yaşlarda, ağız içinde yaşayan bakterilerin dişin üzerine yapışmasıyla meydana gelebilecek küçük siyah noktacık şeklindeki lekelenmeler fırçalamayla temizlenmezken, bu durumda “airflow” cihazı kullanılarak gerekli temizleme ve parlatma işlemi yapılabilmektedir”.
Dişlere zarar vermiyor
Dt. Yılmaz, hastaların diş taşı temizliği ve parlatma işleminden dişlerine zarar geleceği endişesi ile kaçındıklarını belirterek, “Diş taşı temizliği sırasında ilk olarak taş kırmada kullanılan ultrasonik yöntemler ya da el aletleri hiçbir zarar vermez. Ama sonrasında yapılan parlatma işlemi sırasında eskiden kullanılan fırçalar ve bazı temizleyici malzemeler, her defasında bir bardak asitli içeceğin verdiği zararı vermekteydi. “Airflow” yönteminde ise artık dişe dokunulmuyor. Uzaktan, belli bir mesafeden hava ve özel bir ilaçla bütün renklenmeler alınırken, özellikle düzgün olmayan diş yapılarında, fırçanın ulaşamadığı, suyun girebildiği her nokta temizlenebiliyor. Daha iyi ve ağrısız bir temizleme ile hastalar klinikten daha mutlu ayrılıyorlar” dedi.
kaynak:memorial.com.tr
 
Geri
Üst