Etiketler:
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Akasya Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    =Malzemeler=
    ( 6 Kişilik)


    3 Su bardağı pirinç
    2 Çorba kaşığı margarin
    5 Adet arpacık soğan
    250 gr kuzu eti
    1 Adet havuç
    1 Su bardağı haşlanmış bezelye
    1 Adet domates
    Yarım demet dereotu
    Yeterince et suyu
    Tuz


    =Hazırlanışı=


    Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
    Margarini tencereye alın.
    Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın.
    Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin.
    Eti ise küçük parçalar halinde kesin.
    Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.
    Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin.
    Havucu rendeledikten sonra ilave edin.
    Yumuşayamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin.
    Yarım demet dereotunu ince ince kıyın ve ekleyin.
    Tuzunu ayarlayın.
    Ayırdığınız et suyunu ilave edin.
    Kaynayınca pirinci içine atın.
    Suyunu çekene dek pişirin.
    Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın.
     
Akasya Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sehzade Pİlavi

    Sehzade Pİlavi

    ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin....
  2. Fırında tavuklu pilav

    Fırında tavuklu pilav

    fırında tavuklu pilav firinda tavuklu pilav fırında tarifi tavuk Fırında tavuklu pilav malzemeler.. 2 subardağı pirinç(10 dk sıcak suyla ve tuzla ıslatılmış sonra yıkanmış) 3 kaşık arpa şehriye 4 adet tavuk butu (küçük parçalara ayrılmış) 1adet sogan(incecik doğramış) 1 adet domates(kabuğu soyulmuş küp doğranmış) 2 kaşık tereyağı 4 kaşık sıvı yağ tuz karabiber kimyon 1.5bardak tavuk suyu 1...
  3. Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Akasya Pilavı Akasya Pilavı Malzemeler 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz Hazırlanışı Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir...
  4. Akasya

    Akasya

    Yaşanan sıkıntıların sona ermesine, iyilik sahiplerine ya da bir şeyi iyi ve hoş gördüğü halde onu yapmamaya delalet eder.İyi haber alınacağına işarettir. İyi haber alınacağına işarettir.Rüyada görülen akasya, murattir. Akasya agacinin altinda oturdugunu gören, isteklerine kavusur. Akasya dali kopardigini görmek, bir is için bir yere basvurduguna isarettir.Rüyada akasya agaci görmek Yüksek...
  5. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...

Sayfayı Paylaş