Akbank 17. Caz Festivali, 17 Ekim-1 Kasım

eylül

Yeni Üye
Üye
Akbank 17. Caz Festivali, 17 Ekim-1 Kasım
Bu yıl Ekim ayı boyunca her köşeden, her bucaktan caz sesi gelecek. Akbank 17. Caz Festivali'nin baş döndürücü yoğunluktaki programına hazırlıklı olun! İstanbul, İzmir ve Ankara'nın çeşitli mekanlarında gerçekleşecek olan festival, 17 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında caz severlerle buluşuyor.


1pix.gif


Dünyanın en önemli caz sanatçılarını ülkemize getirip tutkunlarına yakından izleme fırsatı sunan, genç ve başarılı caz sanatçılarına performans sergileme olanağı sağlayan Akbank Caz Festivali 17. yılında da İstanbul, Ankara ve İzmir'in "her köşe bucak"ından gelen caz sesiyle dinleyenleri etkisi altına alacak.



Akbank 17. Caz Festivali, 17 Ekim 01 Kasım 2007 tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de cazın efsanevi isimlerini izleyicisiyle buluşturacak. Organizasyonu Pozitif tarafından gerçekleşen festivalde müzik severler "Köşe Bucak Caz" sloganı altında, gerçek bir caz şöleni keyfi yaşayacak. Archie Shepp Quartet, John Pizzarelli Quartet, The Phil Woods Quintet, Nublu Orchestra contucted by Lawrance D. "Butch Morris" gibi cazın usta isimlerinin yanısıra müzik eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler toplayan birçok genç caz sanatçısı festival kapsamında sahne alacak.

Festival, George Shearing, Rosemary Clooney ve Buddy DeFranco gibi önemli isimlerle birlikte unutulmaz sahne performansları gerçekleştiren ve bugüne kadar 40'a yakın albüme imza atan John Pizzarelli'nin açılış konseriyle başlayacak. Müzik türlerinden bossa nova'ya olan hayranlığını bir albümünde yansıtan, yazdığı şarkılarla geleneksel caz standartlarına yepyeni bir form kazandıran Pizarelli, Aya İrini'deki konserinde Frank Sinatra şarkılarına da yer verecek.

Akbank 17. Caz Festivali'nde yer alacak önemli gruplardan biri de Butch Morris yönetimindeki "The Nublu Orchestra" olacak. Norah Jones, Kudu, Wax Poetic ve Brazilian Girls gibi isimleri keşfeden modern zamanların efsane kulübü Nublu'nun orkestrası, New York'un yenilikçi profesyonel müzisyenlerini biraraya getirerek dinleyicisini dansa sürükleyen sıcak ve keyifli müziğiyle eşsiz bir konser sunacak. İkonlaşmış caz müzisyeni ve kusursuz bir orkestra yönetmeni olan Butch Morris'in rehberlik yapacağı bu sihirli orkestrada yer alan Tom Waits'in ekibinden Kenny Wollesen, Brazilian Girls'den Didi Gutman ve elbette saksafon virtüözü İlhan Erşahin gibi isimler, yenilikçi ve modern tınılarına açık caz severlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Modern caz dünyasının sayısız birincilikleri arasında üç Grammy ödülü de bulunan The Phil Woods Quintet da, Akbank 17. Caz Festivali'nin ilgiyle izlenen gruplarından biri olacak. Zamansız müziğiyle adeta mikrofona ihtiyaç duymayan uzay çağına göz kırpan The Phil Woods Quintet, konserlerinde bir geleneğin moden çağa başarıyla nasıl taşınabileceğini izleyiciye sunacak.

Akbank 17. Caz Festivali'nin sürprizi ise 70. yaşını kutlayan, saksafoncu, besteci, piyanist, şarkıcı, siyaset düşkünü bir şair, oyun yazarı kimliklerine sahip Amerikalı Saksafon virtüözü Archie Sheep olacak. Afrocentric tınılarını 60'ların sonunda New York caz dünyasına taşıyarak avangart caz dünyasında adeta yeni bir Thelonious Monk olarak adını duyuran; Cecil Taylor ve John Coltrane gibi isimlerle birlikte caza yeni şeklini veren Archie Sheep'in konseriyle caz severler caz dünyasının en çok ilgi gören ve devrim yaratan isimlerinden birini izleme şansını yakalayacak.

Akbank Sanat Merkezi'nin seminerlerle, workshoplarla destekleyeceği festivalin konserlerine etkileyici tarihi dokusuyla Aya İrini, Cemal Reşit Rey Salonu, dünyanın müziğine 8 yıldır ev sahipliği yapan Babylon, Q Jazz Bar, Garaj İstanbul, Kemer Country Golf Club ve şehrin vazgeçilmez kültür sanat noktalarından Akbank Sanat Merkezi ev sahipliği yapacak.
 
Ce: Akbank 17. Caz Festivali, 17 Ekim-1 Kasım

paylaşımın için tşkler
 
Geri
Üst