Etiketler:
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Akdeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    akdeniz bölgesinin yöresel yemekleri akdeniz bölgesi yöresel yemekleri bölgesinin meşhur akdenizin Akdeniz bölgesinin en meşhur yemeği hangisi diye düşünürseniz işte cevabı melekler :tik:

    < Konu Resmi..>


    MAHLUTA
    Malzeme:
    250 gr. Kırmızı mercimek, 2 kaşık yağ,Kırmızı biber ve tuz
    Yapılışı:

    Bir tencereye su konur , tuz atılır , kaynamaya bırakılır. Kaynarken ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler ilave edilir. Pişip koyulaşınca indirilir. Tabaklara boşaltılır. Diğer yanda yağ eritilerek kırmızı biberle kızdırılır ve çorba üzerinde kaşıkla gezdirilir.
    --------------------------------------------------------------------------
    GÜLGAS

    Malzeme:
    1 kg. Yağlı koyun eti, 1 kaşık katıyağ , 1 baş sarmısak, tuz, 300 gr. Gülgas, 2 adet limon suyu, 200 gr. Ispanak , 1 fincan zeytinyağı.

    Yapılışı:
    Kıbrıs' ta yetişen bir bitkidir.1 kilo yağlı koyun eti , kuşbaşı doğranır. Bir kaşık yağ ve su ile hafif ateşte iyice pişirilir. Bir baş sarmısak tuzla dövülerek ete ilave edilir. Gülgaslar soyularak ufak parçalara ayrılır , yine ete konur , iki limon da sıkılır, pişirilir. Diğer tarafta ıspanağın sapları ile yaprakları ayrılır. Güzelce yıkanıp zeytinyağı ile kavrulur , et suyu ile ezilerek içine dökülür ve sıcak servis yapılır.


    --------------------------------------------------------------------------
    BABA HANNUŞ

    Malzeme:
    6-7 patlıcan, 2 soğan, Kırmızı biber, Tuz, karabiber, Yumurta , katı yağ.
    Yapılışı:
    Patlıcanlar yaprak kısımları alınır , yalnız sapları bırakılır. Yüksek ateşte veya fırında pişirilir. Pişince soğuk suda bırakılır. Kabukları soyulur, ince ince kıyılır, dövülür. Diğer yanda soğanlar kebap soğanı doğranır, yağda kavrulur, sonra üzerine dövülmüş patlıcanlar ilave edilir. Tuz, kırmızı biber, karabiber konur. Hafif ateşte yarım saat karıştırılarak pişirilir.

    ------------------------------------------------------------
    FISTIKLI KÖFTE
    Malzeme:
    500 gr. Bulgur, 100 gr. Un, 1 kg. Yoğurt, Yarım baş sarımsak, 125 gr. Sade yağ, Tuz, Kırmızıbiber.
    Yapılışı:
    Bulgur ayıklanarak tepsiye konur, ıslatılır. Un ilave edilir , iyice yoğrulur. Fındık büyüklüğünde parçalara bölünür. Islak avuç arasında sıkılır. Diğer taraftan kaynamakta olan tuzlu kaynar suya köfteler salınır. Piştikten sonra süzülerek sarmısaklı yoğurt bulunan servise çıkarılır.İyice karıştırılır. Üzerine kızdırılmış yağ ve kırmızı biber gezdirilir

    --------------------------------------------------------------------
    BATIRIK
    Malzeme:
    500 gr. Bulgur, 1 baş soğan, 1 fincan susam veya dövülmüş ceviz, 1 fincan yer fıstığı, 300 gr. Et, 500 gr. Domates veya kurusu, ½ demet maydanoz, tuz.
    Yapılışı:
    Tepsiye bulgurun küçük kırılmışı (dügürcük) konur. Aynı bir kaba bir baş soğan çentilir, içine susam veya dövülmüş ceviz , yer fıstığı , iyice dövülmüş bir et konur. Bütün bunların üstüne yaz ise bol domates , kış ise bol dövülmüş domates kurusu konur. Biraz da maydanoz hepsi tepsi içinde yoğrulur. Biraz da su ilave edilir. Ovma işi bittikten sonra biraz daha sulandırılır, yanında haşlanmış lahana veya asma yaprağı bulundurulur.

    -----------------------------------------------------------------------
    ANTAKYA BÖREĞİ
    Mayalı olur.hamur çok olursa fincan kadar maya koyun.İçine tuz atılır.Cıvıkça yoğurulur ondan sonra üstü örtülür.Yaz ise soğuk yere , kış ise sıcak yere konur.Dört beş saat sonra kabaran hamurdan kaşıkla alarak tahtaya konur.Bir kaşık dolusu bir pazı alınır.Hamur tükeninceye kadar pazılar tahtaya dizilir , sonra üç parmakla az az basılır. Kızgın yağa pişirmeğe atılır, kızgın yağda kabarır.
    -------------------------------------------------------------
    İRMİK HELVASI
    Miyoma Helvası:İrmik , tereyağı veya haşhaş yağı içerisinde kavrulur. İçerisine fıstık konur. Biraz daha kavrulduktan sonra tatlısı konur. Pekmez veya şeker katılabilir.
    Bir de un helvası gibi yapılır. Farkı yalnız un yerine irmik kullanılmasındadır. Bugün Kilis'te yapılan helvaya "Memnune" derler. Selçukname'de "Memnuniye" olarak geçen helvanın bu helva olması mümkündür



     
    deniz-07 bunu beğendi.
  2. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.041
    Beğenilen Mesajlar:
    118
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    devamıda vardır umarımmm =)
     
  3. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.067
    Beğenilen Mesajlar:
    399
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Teşekkürler tarifler için iyi oluyo böyle:)
     
  4. Misafir Melek

    Misafir Melek Forum Okuru

    gülerim sadece
     
  5. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    Süpermiş Ya tatlılara bayılırım ben ama ödev için buu xD
     
  6. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

  7. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    sağolun ödevime çok yardımcı oldunuz agalar
     
  8. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    o zaman yap cnm yemek istiyorsan
     
  9. Biberdolmasıpelin

    Biberdolmasıpelin Forum Okuru

    bence süper yemekler var hep böyle devam edin ;)
     
  10. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    saolun ödevime yardımcı oldunuz
     
  11. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

  12. XxNaTiNaLexX

    XxNaTiNaLexX Forum Okuru

  13. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    bencede iyi oldu
     
  14. klncıyam

    klncıyam Forum Okuru

    ay çok savlun bu yemkler yapmak içn lzmdı ödev içn
     
  15. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    :D
    güzeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
     
Akdeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri

    ege bölgesi yöresel yemekleri ege bölgesinin yöresel yemekleri bölgesinin bölgesi Ege Bölgesi zeytinyağının anavatanı genelde hafif sağlıklı yemekleri vardır Ege Bölgesinin peki diğer yöresel yemekleri nelerdir merak ediyorsanız buyrun melekler :tik: Ege Bölgesinin melekleri eksik yemekler varsa lütfen sizlerde ekleyin :ehi: EGE PİLAVI 1 tavuk 4 su bardağı pirinç 1 kaşık yağ 10...
  2. Karadeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Karadeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    değişik yemekler yöresel yemekler yöresel yemeklerimiz karadeniz bölgesinin yemekleri nelerdir karadeniz bölgesi yemekleri nelerdir Karadeniz yemeklerinin en meşhuru sanırım balıkla yapılan yemeklerdir ama bir Karadenizli olarak benim çoğunun adını bile ilk defa duyduğum lezzetleri varmış Karadeniz Bölgesinin... Gelin meleklerim hep birlikte bakalım Karadeniz Bölgesinin yöresel yemeklerine...
  3. Güney Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Güney Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri

    güneydoğu anadolu bölgesinin yemekleri güneydoğu anadolu bölgesi yemekleri bölgesinin yöresel meşhur bölgesi yöresel Güneydoğu Anadolu mutfağında en önemli yeri kebaplar alıyor...Özellikle acılı ve bol salçalı yemeklerin yer aldığı Güney Doğu Anadolu Bölgesi mutfağına daha yakından bakalım meleklerim :tik: BABAGANUŞ (Diyarbakır) Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1 kilo patlıcan,...
  4. Marmara Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Marmara Bölgesi Yöresel Yemekleri

    marmara bölgesinin yemekleri marmara bölgesi yemekleri akdeniz bölgesinin akdeniz bölgesi yöresel nelerdir Marmara Bölgesinde hangi yemekler meşhurdur Marmara mutfağında neler bulunur öğrenmek isterseniz buyrun melekler :tik: PİDELİ BEYKOZ PAÇASI Kullanılacak malzeme: (4 kişi için): 1 pide (600 gramlık Ramazan pidesi), 8 paça, 10 bardak su, 1 limonun ince soyulmuş kabuğu, 5 diş...
  5. Ege bölgesi yöresel yemekleri hakkında bilgi

    Ege bölgesi yöresel yemekleri hakkında bilgi

    Ege bölgesine ait yöresel yemekler hakkında bilgi almak istiyorum sizlerden...Yardım edermisiniz ?

Sayfayı Paylaş