akdeniz bölgesinin kömbesi nasıl yapılır

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
akdeniz bölgesinin kömbesi nasıl yapılır
kömbe nasıl yapılır
akdeniz bölgesinin kömbesi nasıl yapılır
14dac96c4c6858.jpg
 
sac kombesi-34b.jpg




Merhabalar Değerli misafirimiz,

SAC KÖMBESİ (OSMANİYE)

Malzemesi:
Un, yoğurt
Karbonat
Tuz
1 kg kıyma
1 kg kuru soğa
Salça
Karabiber
Kırmızı biber

Yapılışı:
Orta büyüklükte doğranan soğan kıyma, salça, tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edilerek karıştırılır. Ekmek tahtası üzerinde sacın dolusu ince, ince açılan hamur saca yerleştirilir. Aralarına yağ ve yoğurt sürülerek iki veya üç kat yerleştirilen yufkaların üzerine iç döşenir.Üzerine tekrar yağ ve yoğurt sürülerek iki üç kat yerleştirilir. En üste yağ sürüldükten sonra bıçakla baklava dilimi şeklinde kesilir. Üzerine diğer sac kapatılır. Altına odun yakılarak pişirilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu tarif resmini verdiğiniz kömbe tarifidir...


ADANADA YAPILAN DİĞER KÖMBE
HAMURU İÇİN: 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 paket karbonat
yarım çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN:
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
çörek otu, susam


hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak yumuşak bir hamur yapıyoruz. hamurun hepsini bir tepsiye bastırarak yayıyoruz. üzerine yoğurt şeker karışımını hazırlayıp döküyoruz. en sona susam ve çörekotunu serpip fırında 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. ( üzerine margarin yada sıvıyağ gezdirmeyi unutmayın)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst