Akrep burcu 2009 Şubat ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Akrep burcu 2009 Şubat ayı Yorumu
şubat ayı burcu hangisi akrep şubat ayı akrep 20 20 mart tarihleri arasında olan burç hangisidir burcu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Akrepler Şubat ayındaki gelişmelere şöyle bir yoğunlaştığımda, sadece aşk anlamında değil, ruhsal açıdan da önemli detaylarla karşılaştım. Gözardı edemeyeceğim bu enerjileri sizinle paylaşmak istedim. Tabi bu enerjileri, günlük yorumlarınızda zamanı geldiğinde bütünün parçaları olarak tek tek eğileceğim. Şimdi ise bu enerjilerin birleşik anlamı üzerinde duracağız.
Öncelikle ele alacağım enerjiniz Güneş gezegeninin 20 Ocak tarihinde başlayan ve 18 Şubata kadar devam edecek Kova burcu etkisinden başlamak istiyorum. Güneş kişisel gücümüz, odaklandığımız konular ve yaratıcı ifademizin göstergesi olarak astrolojik açıdan son derece önemlidir. Güneşin tüm seyirleri sizin o ay içinde hangi konularda kendinizi ifade etmeniz veya edeceğinizin işaretidir. Zodyakta 20 Ocak tarihinden beri Kovada ilerlemekte olan Güneş siz Akreplerin öncelikle eviniz sınırları içindeki yani özel mit alanınızdaki gelişmelerin işaretçisi olarak önem taşıyor. Bu tarihler arasında sizi bağlayan sorumluluklarla sizin istekleriniz arasında meydana gelen karmaşayı atlatmak gerekiyor. Hangisi önemli. hayatınızı dilediğiniz biçimde özgürce yaşamak mı, yoksa toplumun, ailenizin sizden beklentilerini gerçekleştirmek mi? bu soru tüm insanlar için hayatın bir döneminde hep önemli olmuştur. Kova burcu etkinliği bir Akrep için çoğu zaman karmaşa anlamına gelebilir.
Bunun nedeni, ne yapması gerektiğini bilemez oluşundandır. Bulunduğunuz alan ve birlikte yaşadığınız insanlar kimi zaman sizin için öylesine yabancıdırlar ki, aynı havayı nasıl soluduğunuzu bile düşünebilirsiniz. Fakat kökenler, toplumun kuralları, dayatmaları ve böyle yaşamalısın diyen sesi öylesine baskındır ki, size kendi gerçeğinizi yaratmak için fırsat bile tanımayabilirler. Siz bir yandan bu koşullanmalarla mücadele etmeye çalışırken, diğer yandan bu benim hayatım haykırışları içinde kendi gerçeğinizi yaratmaya çalışabilirsiniz. Özgür olmak arzunuz öylesine ön plandadır ki, kimi zaman bu isyana ve sizi zorlayan insanlara karşı sert tepkiler göstermenize neden olabilir. Burada yapılması gereken tabi ki yeni bir düzenlemede bulunarak, kimseyle çatışmadan bu plan çerçevesinde yeni bir yaşama adım atmaktır. Peki bunu yapabilir misiniz? Bunu ne kadar istediğinize bağlıdır.
Bu enerji devam ederken, ilişki evinizin yöneticisi olan Venüs gezegeninin Koç burcunda
3 Şubat tarihinde başlayan seyri ilişki konusunda öncelikle kafanızın karışık olduğunun göstergesidir. Çünkü ilişki yaşama tarzınız, uyum ve paylaşım duygunuzda hızlıca sonuç alma isteği, ben merkezci davranışlar öylesine öndedir ki, karşınıza çıkan kişiyi tanımak yerine bir an önce sizi rahatlatmasını, geçmişe bir sünger çekmenizi sağlamasını bekleyebilirsiniz. Fakat adım atacağınız ilişkide tam bir tatmin sizin için mümkün müdür. Genelde bir Akrep için bu sorunun cevabı oldukça zordur. Çünkü bu enerji altında birlikte olduğunuz kişiyi öylesine analiz edersiniz ki, bu analizden başarıyla geçebilecek kişi sayısı çok azdır. Yani karşınıza birisi çıksa veya ilişkiniz devam ediyor olsa bile, sizin birlikte olduğunuz kişiyi beğenme ve değerlendirme biçiminize göre, böyle bir insanın dünya koşullarında bulunması neredeyse imkansızdır. İşte tam bu noktada benim tavsiyem özellikle daha anlayışlı olmaya çalışmanız veya ilişkinizdeki sorunları ele alırken kıstaslarınızı yeniden gözden geçirmenizdir. Çünkü böyle bir bakış açısı yaşadığınız ilişkinin lezzetine varmanız oldukça zordur. Kaldı ki Venüs Koç burcunda kalıcılık olgusunu ortadan kaldırıcı bir yansımadır. İşin ilginç tarafı bir yandan aşık olmak isterken veya ilişkinizi sürdürmek isterken, diğer yandan bu denli ince eleyip sık dokuma hatta bencilce davranma çok hoş olmasa gerek.
18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında etkili olacak bir başka enerjiniz ise, Kova burcundaki seyri sona eren ve Balık burcunda ilerlemeye başlayan Güneşin etkisidir. Bu enerji şu ana kadar anlattıklarımızdan çok daha farklıdır. Bu da gösteriyor ki, Şubat ayında çelişkili bir ruh hali hakim olabilir. Açıkçası ben de yorumlarken gayet zorlanıyorum ve sizlere bunları öylesine yavaş yazıyorum ki, yanlış veya eksik bir cümle kurmayayım diye.
Güneş Balık burcu seyri direkt olarak aşk evinizde oluşacağı için, aşk konusunda daha yumuşak bir etki olarak dikkat çekiyor. En azından burcunuzla uyumlu bir görünüm yapmakta. Fakat şunu da belirteyim ki, ilişkilerde güneşin etkisi genel olarak bireysel hareket etmeyi işaret ettiği için, özel ilişkilerde pek duyarlılık vermez. İnsanlar astrolojik manada her zaman güneş burçlarıyla karşısındaki insanı değerlendirirler.
Oysaki bir beraberlikte Ay, yükselen, Venüs ve Mars enerjilerinizin birbiriyle teması önemlidir. Güneş bu tanımlamada sadece partnerinizin kimlik özelliğini işaret eder. Sadece bununla aşk yaşanabilinir mi? tabi ki hayır. Bu önemli bilgiden sonra gelelim Güneşin Balık seyrine. Bu tarihler arasında aşk konusunda hayallerin, ritüellerin, fantezilerin, gizli ve yasaklılığın önemi ön plandadır. Yani karşınızdaki kişiyi gerçekçi bir şekilde incelemek yerine onu, istediğiniz şekilde görebilme arzunuz daha yoğundur. Onu kimi zaman öylesine mitleştirirsiniz ki, sanki o dünyalı gibi değildir veya öyle biri olmasını arzularsınız. Bağlılık sizin isteğinize kalmış bir şeydir. Eğer partnerinizle paylaştıklarınız sizi gerçekten tatmin ediyorsa o zaman aşkın süresi gittikçe uzayabilir. Ele geçirilemeyen veya bir araya gelmenin imkansız olduğu kişiler dikkatinizi çekebilir.
İlişkinizde de aynı dürtülere sahipsinizdir. Bu tarihlerde aşk konusunda en önemli ihtiyacınız, sizi gerçek dünyanın keşmekeşinden uzaklaştıracak ve size farklı dünyaların kapılarını açabilecek bir kişiyle olmaktır. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Venüs Balık burcu seyri de sizde böylesi bir etki yaratmıştı. Aşık olma dürtüsü vermişti. Şimdi ise bu dürtü ifade olarak oluşmaya başladı. Ben bu enerji altında açıkçası belki bana kızacaksınız ama yeni tanışacağınız veya sürdürdüğünüz ilişkinizde gerçekçi ve dürüst davranmanızı öneriyorum. Yani kendinizi olduğunuz gibi ifade etmenizi. Böylece hem kendinizi hem de onu boşuna kandırmamış olursunuz. Bunu kötü niyetli yapacağınızı söylemiyorum. Sadece bu enerjinin sizi etkisi altına alarak gerçeklerden uzaklaştırmasına izin vermemenizi tavsiye ediyorum. Aşkta seçim yapmak tabi ki zor, bir anda sizi içine çeken bir duygu. Lakin önemli olan karşınızdaki kişinin ne kadar doğru olduğu ve sizin kendinizi nasıl hissettiğiniz. O zaman gelin bu süreçte hem kendinizi gözden geçirin hem de tam olarak ne istiyorsunuz bunun tespitini yapın. Böylece daha güzel bir dönem geçirmiş olursunuz.
İş ve Kariyer
Mesleki konularda Şubat ayına odaklandığımızda ilk ele alacağımız enerji, kariyer evinizin yöneticisi olan Güneş gezegeninin Kova burcu seyridir. 20 Ocak-18 Şubat tarihleri arasında devam edecek bu seyir aslında şöyle bir bakarsak özgürlük ihtiyacının gayet önemli bir göstergesidir. Yani kişi kariyer anlamında kendi seçimlerini yapmak ve yolunu çizmek, toplum içindeki yerini belirlemek için bir dürtü hissetmektedir. Şu anki konumu ne olursa olsun, ister çalışan ister evinde oturan veya çalışmaya karar vermiş bir kişi olsun farketmez kendini göstermek diğerleriyle ilişki kurmak ihtiyacı yoğundur. Fakat işin ilginç tarafı, bu özgürlük ihtiyacına rağmen kişinin kendi içindeki korkuları, saplantıları veya ailevi nedenleri, işindeki sorunları bu özgürleşmenin önünde bir barikat oluşturur. İşte bu tarihler arasında iş hayatınız ve toplumsal aktivite içinde kimliğinizi tam anlamıyla sergileyememenizin nedeni bu kişisel barikatlardır. Öncelikle bu süreç içinde doğru kararlar alabilmek, yeni bir yön tayin etmek için siz Akreplerin yapması gereken en önemli şey veya dikkat etmeniz gereken ön önemli nokta kendi hayatınızın kararlarınızı hiçbir neden, baskı veya kişiler sebebiyle ertelememenizdir.
Eğer siz işinizde sorunlar yaşıyorsanız ve bu sorunları aşamıyorsanız verimli bir şekilde çalışmanız mümkün değildir. Patronunuzun baskına boyun eğmek, iş bulamak kaygısıyla huzursuz bir ortamda çalışmak zorunda kalmak, hiç istemediğiniz halde bugüne dek oluşturduğunuz bilgi ve tecrübelerinizin haricinde bir görev almak tabi ki güç ve kontrolünü elinde tutmaktan hoşlanan bir Akrep için oldukça zordur. Fakat ülkenizin içinde bulunduğu, çalıştığınız şirketin sektördeki yeri veya bütün dış etkenler üzerinizde baskın olduğu için, ben artık şunu yapacağım demek de suya yazılan yazıya benzer. Yani yazarsınız ama izi kalmaz. İşte bu tarihlerde kendinizi güçlü bir şekilde ifade edemediğinizi hissettiğinizde bunun için kendinize yüklenmek, başarısız olduğunuzu düşünerek gerilim altına girmek gibi durumlardan uzak durunuz. Yapılması gereken şu an için, ortamın akışkanlığında kimlik duygunuzu ve kendinize olan güveninizi yitirmeden ayakta durmaya çalışmaktır. Bazen hayat bir noktaya sıkıştırır ki insanı ve seçenekleri en aza indirir. Ya o der, ya bu. Aslında ikisi de size uymuyordur ama doğal olarak şu anda elinizde olanın hiç yoktan iyi olduğunu, güvenli olduğunu düşünerek sürdürürsünüz. İşte bu tarihler arasında kendinizi tam olarak ifade edememenizin nedenleri hemen hemen budur.
Gelelim bir başka enerjinin yine iş yaşamınızla ilgili alandaki yansımasına. Güneş gezegeninin özgürlük ihtiyacınızı büyüten, fakat buna rağmen elinizi kolunuzu bağlayan şartlar nedeniyle geriliminizi körükleyicisi devam ederken 14 Şubat tarihine kadar iletişim evinizde devam eden Merkür Oğlak burcu seyri gösteriyor ki, iş yaşamınızla ilgili konularda ciddi ve disiplinli bir şekilde düşünmektesiniz. Bu iyiye işaret. Çünkü bu enerji düzenleme ve pratik hareket edebilmeniz konusunda size yardımcıdır. Fakat yavaşlatıcı bir yanı da vardır. Hani demin özgürlükten bahsetmiştik. Bu durumda Merkür size, geleneksel kurallar çerçevesinde hareket et, toplumun istekleri senin beklentinden daha önemlidir der. Doğal olarak bu sesi duymazlıktan gelmeniz zordur. Böylece Aralık-Ocak dönemindeki konular tekrar önünüze gelir veya o zamanki durumlara benzer şeyler yaşanır. Yani Merkürün Oğlak burcu seyri içinde bulunduğunuz şartlar çerçevesinde hareket etmenizi söyler.
Bu enerjinin zihinsel manada ciddileştirici etkisi sürerken, çalışma evinizde transitini sürdürecek olan Venüs gezegeninin Koç burcu seyri, Mars idaresinde olduğu için ve Mars sizin ikinci yöneticiniz olduğundan açıkçası biraz daha olumlu gözüküyor. Olumlu derken çalışma hayatınızla ilgili konularda dikkatli olmayacaksınız anlamında söylemiyorum. Bilakis ilişkilerinizde agresif tutum göstermemeniz, birlikte mesai yaptığınız insanlarla iyi geçinmeye çalışmanız, liderlik gücünüzü baskı aracı olarak kullanmamanız gerekiyor. Fakat benim burada sözünü ettiğim olumlu durum, son söylediğimle oldukça örtüşüyor. Liderlik gücünüz. Evet çalışma hayatınızla alakalı konularda öne geçmek, rekabette öncü gücünüzü ortaya koymak, girişimde bulunarak sonuca ulaşmak açısından bu enerji gayet faydalı. Tabi bunu da dozunda kullanmak gerekiyor. Bu enerji başka ne işe yarayabilir. Şöyle düşünelim.
Güneş Kova burcu seyri neyi gösteriyordu. Özgürlük ihtiyacınızı. Yani mesleki konularda kendinizi ifade etmek isteğinizi. Bunu başarabilmek kolay mıydı. Bir takım dış ve ruhsal nedenlerle bu zor olacağa benziyordu. Bunu ilk paragrafta ele almıştım. Bu durumda ne yapmak gerekiyordu. İçinde bulunduğunuz durumun farkında olarak güçlü durmaya çalışmak. Merkür seyri ne gösteriyordu. Ciddi ve sorumluluk bilinci içinde düşünmeniz gerektiğini ve çevrenizle olan iletişiminizde özellikle otorite konumunda bulunan kişilerle iyi geçinmeniz gerektiğini, bazı eski konuların tekrar gündeme gelerek karara bağlama dönemi olduğunu. Venüs Koç burcu seyri neyi ifade ediyor. İş hayatınızla ilgili konularda hırslı olduğunuzu, hayatın güzelliklerine sahip olma dürtünüzü ve tutkularınızın yoğun olduğunu. Bu gücü nasıl kullanmalıydık. Kararlılığınızdan vazgeçmeden amaçlarınıza uygun kişilerle bağlantı kurarak. İşte bu son paragraf iş hayatınızla ilgili Şubat ayının bir özeti olarak umarım faydalı olur.
Parasal Durumunuz
Şubat ayına şöyle bir odaklandığımızda görüyoruz ki, iş hayatınızla ilgili konularda nasıl özgür kararlar almak istiyorsanız parasal mevzularda da aynı şekilde değişimden yanasınız. Yani bir an önce belirsizlikler çözüme kavuşsun ve ben alacağımı vereceğimi bilip ona göre bir sistem ve bütçe düzenleyeyim. Bu düşünce Jüpiterin Kova burcunda ilerlemeye başlamasıyla sizler açısından daha da yoğunlaşmış durumda. Çünkü güvence evinizden geçmekte olan Jüpiter doğal olarak maddi ve manevi değerlerin önemini ve yeni bir düzen kurmak isteğinizin de altını çiziyor. Şubat ayı süresince geri hareketi biten Merkür başta olmak üzere, yöneticiniz Mars ve ardından Güneş, Jüpiterle kavuşum derecesine girerek bu alanda hüküm sürecekler. Bu da gösteriyor ki, para konusunda kısıtlanmaya veya kısıtlı bir bütçe içinde hareket etmeye pek tahammülünüz olmayabilir. Özgür olmanızı ve bu sayede radikal kararlar almanızı sağlayacak, alışılmadık ve değişik yolları deneyerek para kazanmak dürtünüz çoğalabilir. Kimileriniz için bu durum 14 Şubat tarihine kadar iş yaşamınızda yapılan yeni değişimlerin yürürlüğe girmesi sonucu maaşınızın artışı anlamına gelebilir veya hala görüşmeler devam ediyordur. Bunlar tam olarak 14 Şubat sonrası ancak yeniliklerde bulunmanızı sağlayabilir. Yani bilirsiniz ki şu kadar para elime geçecek.
Bazılarınız için yakınlarınız, aile büyüklerinizle bir araya gelerek yapacağınız bütçe düzenlemesidir. Herkes payına düşeni belirlemiş olur. Bir başka olasılık, arkadaşlarınızla ev ortamında sürdüreceğiniz bir işten elde edilen geliri gösterebilir. 14 Şubata kadar bağlantılar kurarsınız. Sonrasında da işinizi yürürlüğe koyarak para kazanmaya başlarsınız. Bazılarınız için ilginç buluşlar yoluyla elde edilen parayı gösterebilir. Kimileriniz için işe girme ve bu durum nedeniyle doğal olarak elinize geçecek para için beklemeyi gerektirebilir. Fakat şu var ki, maddi konularda ayın ortalarına kadar girişimde bulunma, ortalarından sonra da yeni düzenlemeler yapılması mümkündür. Fakat bunlar çok olumlu mudur? Açıkçası pek yeterli gözükmediğini söyleyebiliriz. Yani bir şeyler değişir değişmesine ama bunlar eviniz, geleceğiniz adına umduğunuz kadar fazla olmayabilir.
Pozitif Enerjili Günler : 6-7-14-15-16-19-20-21-24-25-26
Zayıf Enerjili Günler : 2-3-8-9-22-23
Aşkta En Şanslı Günler :24-25-26
Yeniay :14-15-16
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :2-3
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz)
Mutlu ve başarılı bir Şubat ayı geçirmeniz dileğimle,
iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı
 
Geri
Üst