Alçak sesle konuşmak ömrü uzatıyor

lilapause

Yeni Üye
Üye
Alçak sesle konuşmak ömrü uzatıyor
rüyada sessiz konuşmak

Uzmanlar, günlük yaşamda insanların zaman zaman sinirlenip, bağırıp çağırarak konuştuklarını hatırlatarak, bu gibi sinirli hareketlerin bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini savunuyor. Uzmanlar daha uzun yaşamak için mümkün olduğu kadar alçak sesle konuşmayı tavsiye ediyor.
Çin'in tanınmış sağlık eğitimcisi Hong Chaoguang, yüksek sesle konuşmanın yaşlılara büyük zarar verebileceğini söyleyerek, "Seslerini yükselttiklerinde yaşlıların kalp atışı kuşkusuz hızlanır ve bu da potansiyel hastalıkların, mesela yüksek tansiyon ve kalp hastalığının her an yaşanmasına neden olabilir, hatta hayati tehlikeye yol açar" dedi.
Alçak sesle ve yavaş konuşanların genellikle ortama kolayca uyum sağlayan ve bulunduğu ortamdan daha az etkilenen insanlar olduğunu belirten Chaoguang, bu nedenle bu gibi insanların uzun yaşamaları olasılığının daha yüksek olduğu görüşünü dile getirdi.
Beijing Çin Tıbbı ve İlaçları Üniversitesi'nden uzman Zhang Hude ise sinirlendiğinde insanın kalp atışları ve nefesinin hızlandığını, bunun da akciğerin şişmesine, nefes zorluğuna ve öksürüğe yol açtığını ve sık sık sinirlenmenin de idrar retansiyonu ve sidik kaçırmaya da yol açabileceğini belirtti.
Ayrıca yaşlılarda damar sertliğinin zaten daha çok görüldüğünü, sinirlenip bağırmanın da beyin damarlarının çatlamasına neden olabileceğini kaydeden Hude, yaşlıların her zaman kendi kendilerini yavaş ve alçak sesle konuşma konusunda uyarması gerektiğini, bunun da soğukkanlılığın korunmasına yardımcı olabileceğini ifade etti.
Bu arada, Türkmenistan'da bulunan bir köyde yüz yaşının üstünde olanların sayısının kabarık olduğunu belirleyen araştırmacılar, bu köyde yaşayanların uzun ömürlü olmasının sırrının da alçak sesle konuşmaları olduğu sonucuna vardı. Ayrıca bağırıp çağırmanın kurala aykırı bir hareket olarak değerlendirildiği köyde, bağırıp çağıranların cezalandırılması, hatta hapse atılması kuralı bulunduğu bildirildi.

www.uzmantabip.com


 
Herkes benim sessiz konuştuğumdan ve anlayamadıklarından şikayet ediyorlar. Bende bu konuyu paylaşarak aslında doğru birşey yaptığımı anlatmaya çalıştım=)
Buda onlara kapak olsun...=)))
 
Geri
Üst