Allah eleyhinde konuşulan yeri terketmek

C

Canan can

Forum Okuru
Allah eleyhinde konuşulan yeri terketmek
Selamlar bazı insanlar Allahın ve dinin hakkında olumsuz konuşmalar yapıyor bende dinliyorum böyle ortamlar terketmek gerekirmi?
 
Müminler hiçbir durumda kendi inançlarından taviz veremezler . Her mümin olduğu şartlarda Allah'ın ve dininin temsilcisidir. Bu gerçeği fark eden ve bu sorumluluğu taşıyan mümine Allah ve din aleyhinde konuşulan yerlerde olmak yakışmaz. Öyle ki, bu durum Kuran ayetlerinde kesin olarak yasaklanmıştır:

Allah Kitapta size şöyle indirmiştir ki: Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve onlarla iztihza (alay ) edildiğini işittiğiniz zaman, onlar bundan başka bir söze geçmedikleri müddetçe, onlarla beraber oturmayın; Yoksa siz de onlar gibi olursunuz. Elbette Allah, münafıkları ve kâfirleri cehennemde bir araya getirecektir!

Bizim ayetlerimize alay edenleri gördüğün zaman, onlar başka bir söze geçinceye kadar onlardan uzak dur.
 
Şeytan sana unutturacak, hatırladıktan sonra artık o zalimler topluluğu ile oturma

Cahil toplumun üyelerinin temel özelliği Allah'ı yeterince absorbe bilmemeleri ve O'nun gücünden habersiz olmalarıdır. Müşrikler bu düşüncesizliğin verdiği cesaretle kendi vicdanlarının rahat etmesi için bazen Allah'ın ve dinin aleyhinde konuşuyorlar. Bu, bazen açık bir saldırı, bazen dolaylı söz atma, bazen de din hakkında cahilcesine verilen hüküm biçiminde olur. Hangi şartlar altında olursa olsun, böyle bir durum ortaya çıktığında eğer müdahale etmek imkanı yoksa, orayı terk etmek mümine farzdır. Bu hale duyarsız kalmak , bu ortamın bir parçası olmak Allah'ın şanını ve şerefini yüceltmek görevi taşıyan mü'mine yakışmadığı gibi, Kuran'da haram buyrulmuştur.
 
Geri
Üst