alman mutfağı

melegim

Yeni Üye
Üye
alman mutfağı
alman mutfağı alman usulü salatalık turşusu mutfağı hakkında bilgi almanya yemekleri hakkında bilgi usulü turşu
Alman Salatası

ymk_2226_s.jpg
Gerekli Malzemeler :

60 gr elma, 55 gr patates, 40 gr salatalık turşusu, 15 gr zeytin yağı, 12 gr soğan, 60 gr pancar, 15 gr sirke, 4 gr maydanoz, 2 gr tuz


Hazırlanışı:

Patates ve pancarı kabuklu halde sıcak fırında közleyin. Sonra onları fırından çıkarıp kabuklarını temizleyin, küp şeklinde doğrayıp küçük kesilmiş salatalık turşusu ile karıştırın. Doğranmış soğanı da ilave edin. Daha sonra elmayı ufak dilimler halinde kesip ekleyin ve maydanozu temizleyip doğrayıp ilave edin. Hepsini iyice karıştırın. Tuz, zeytin yağı ve sirke ilave edin. Salatanız servise hazırdır.
 
Ce: alman mutfağı

Alman Usulü Patlıcan

ymk_2225_s.jpg
Gerekli Malzemeler :

210 gr patlıcan, 5 gr bitkisel yağ, 30 gr soğan, 15 gr haşlanmış pirinç, 60 gr haşlanmış koyun eti, 1/5 adet yumurta, 10 gr peynir, karabiber, tuz


Hazırlanışı:

Patlıcanları uzununa ikiye ayırın. İç kısmında bıçakla kesikler yapın. Kesilmiş kısımları aşağıya gelecek şekilde tavaya yerleştirin ve bitkisel yağda kızartın. Daha sonra iç kısımlarını kaşıkla çıkarın. İçi çıkarılmış patlıcanları bir kenarda bekletin. İçi doğrayın. Haşlanmış pirinç, koyun eti, kavrulmuş soğanla karıştırın. Üzerine tuz, biber, çiğ yumurta ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı içi çıkarılmış patlıcanlara doldurun. Peynir rendesi serpin. Üzerlerine bitkisel yağ ekleyin ve fırına sürün.
 
Ce: alman mutfağı

emeğine sağlık canım
 
Geri
Üst