Amazon`dan bir Belcika yok oldu!

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Amazon`dan bir Belcika yok oldu!
Amazon ormanlarında ağaç tahribi son 10 yılın rekor düzeyine ulaştı. Belçika’nın yüzölçümü kadar doğal orman yok edildi.

Brezilya hükümetinin rakamlarına göre, 2004’te 26 bin kilometre kare doğal yağmur ormanı kesilerek yok edildi. Bu rakam, Belçika kadar bir alana denk düşüyor. Uydu fotoğrafları kereste sanayi, endüstriyel soya tarımının dünyanın akciğerlerine verdiği zararı ortaya koyuyor.

Brezilya’nın yüzölçümünün yarısını kaplayan Amazon ormanları 4.2 milyon kilometre kare bir alana yayılıyor. Yağmur ormanları Dünya ekolojisi için büyük önem taşıyor. Ormandaki milyarlarca ağaç, atmosferdeki karbon dioksidi emerek oksijen salıyor. Çevreci gruplar, Amazonlar’daki tahribatın ulaştığı boyutların tehlike sınırını çoktan aştığı kanısında. Greenpeace sözcüleri, Brezilya hükümetinin Amazonlar’daki ağaç kesiminin önleneceği sözüne karşın, ortaya çıkan sonucun bir fiyasko olduğunu belirtti.

Amazon ormanları, Batı Avrupa’dan daha büyük bir alana yayılıyor. Uzmanların iyimser tahminlerine göre, kerestecilik ve tarım arazisi açma gibi yıkımlarla bu alanın yüzde 20’si çoktan yok olmuş durumda.
 
Geri
Üst