Ameliyatsız Sinüzit Tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Ameliyatsız Sinüzit Tedavisi
sinüzit nedir,sinüzit belirtileri,sinüzite ne iyi gelir,sinüzite ameliyatsız çözüm,sinüzit tedavisi,sinüzit hakkında bilgiler


ss.jpg






İnsan kafasında yedi adet sinüs denilen boşluk bulunur. Bu boşlukların sürekli olarak içi hava doludur. Bu nedenle boşluklar bir yandan kafanın ağırlığını azaltmakta bir yandan da insanın ses tınsını ayarlamaktadır. Sinüs adı verilen bu boşlukların iki tanesi alında iki kaş arasında, iki tanesi bal peteği gibi olup iki göz arasında, iki tanesi gözlerin altında yanağa isabet eden bölümde, bir tanesi iki gözlü bir odacık halinde geniz bölümünün üzerinde ya da kafa tabanında yer alır. Tüm bu sinüslerin burna açılan bir deliği olup, bu delikler yoluyla sinüsler sürekli havalanan boşluklar halinde kalırlar. Nefes verme sırasında akciğerlerden dönen sıcak hava burundan dışarı çıkmadan önce bu deliklerden tüm sinüslere girer ve bu odaları havlandırdıktan sonra burundan dışarı çıkar. Burna açılan bu hava deliklerinin tıkanması halinde sinüs içine hava girişi bozulur ya da tamamen ortadan kalkar. Sinüs boşluğu içinde ortaya çıkan enfeksiyon tablosuna sinüzit adı verilir. Sinüslerin birinde, birkaçında ya da hepsinde bu durum ortaya çıkabilir. Deliklerin tıkanması nezle gibi geçici bir durum sonucu oluştuğunda bu tablo akut sinüzit adını alır. Delikle kalıcı bir sebeple tıkalıysa kronik sinüzit oluşur.
Sinüzit yaşam kalitesini nasıl etkiler?
Sinüzit, hipertansiyon ve romatizmadan daha fazla görülmekle birlikte yaşam kalitesini şeker hastalığı ve kalp hastalıklarından daha fazla bozmaktadır. Yalnızca fiziksel olarak değil, psikolojik olarak da olumsuz etkileri vardır. Sinüzit; burun tıkanıklığı, alın bölgesinde ağrı, halsizlik ve yorgunluk, gece ağzı açarak uyuma, horlama gibi sorunların yanı sıra mide, bağırsak ve akciğer sorunlarına da zemin hazırlıyor. Bu nedenle sinüzitin mutlaka tedavi edilmesi gerekir.
Klasik sinüzit tedavisi nasıl yapılmaktadır?
Akut sinüzit medikal yani ilaç tedavisi ile hızla düzelmekle birlikte birçok olguda tedavi olmadan da düzelebilir. Kronik sinüzit olgularında sinüslerin deliklerini tıkayan sorun, medikal tedavilerle giderilemez. Kronik sinüs vakalarında mevcut sinüs deliklerinin genişletilerek sinüslerin içine hava girişini sağlayacak bir cerrahi tedavi uygulanır. Bu durumda endoskopik yolla sinüsün deliğine ulaşılarak cerrahi yolla bu delik genişletilir. 1980’li yılların sonunda ortaya atılan bu cerrahi yöntem, endoskoplardaki gelişmeler sonucu oldukça yol almış ve bugün kronik sinüzit tedavisinde en sık kullanılan cerrahi yöntem olmuştur. ( Endoskopik Sinüs Cerrahisi: ESC ) Bu tedavide başarılı sonuçlar alınsa bile sinüs deliklerindeki bu genişletme, kalıcı olamamaktadır. Cerrahiye bağlı olarak gelişen ve iyileşme döneminde ortaya çıkan skar dokuları, yapışıklıklar bu deliklerin bu kez de bir cerrahi komplikasyona bağlı olarak kapanmasına yol açmaktadır.
20 dakikada sinüzitten kurtulun
Ameliyatsız sinüzit tedavisi olan “Balon Sinüsoplasti” işlemi nasıl yapılmaktadır?
“Balon Sinüsoplasti” burun içinde hiçbir dokuya zarar vermeden, kanamaya yol açmadan ve tampon gerekmeden hızlı bir şekilde iyileşme sağlamaktadır. Bu yöntem, kalbin tıkanan damarlarının açılmasında kullanılan yönteme benzer bir şekilde sinüs tedavisinde uygulanmaktadır. Yöntemde, sinüslerin kapalı olan deliği bulunduktan sonra sönmüş haldeki balon bu deliğe yerleştirilmekte ve röntgen altında balonun doğru yerde olduğu gözlendikten sonra belli bir basınçla balon şişirilmektedir. Böylelikle açılması ya da genişletilmesi gereken delikte başarı sağlanmaktadır.
“Balon Sinüsoplasti”nin avantajları nelerdir?
Bu yöntem, kanlı cerrahi olmaması, işlem sonunda bölgede cerrahiye bağlı bir skar ve buna bağlı bir kapanmaya yol açmaması açısından önemlidir. Aynı zamanda cerrahi işlemde ortaya çıkabilecek göz, beyin ve damarsal yapılara ait komplikasyonların ortaya çıkmaması açısından da son derece güvenilir bir yöntemdir. Hasta, sadece 20 dakikada uygulanan balonla sinüzit tedavisi ile bu sıkıntıdan rahatlıkla kurtulabilir. Hastanın hastanede kalış ve iyileşme süreci son derece kısalır. Aynı gün taburcu olup ertesi gün normal yaşantısına geri dönebilir. Operasyon sonrasında ağrı problemi olmaz. Her türlü sinüzit olgularında uygulanmakla birlikte doğru seçilmiş olgularda çok başarılı sonuçlar vermektedir. Yöntem, sinüzit hastaları için korkulu rüya olan sinüzit operasyonlarında bir çığır sayılabilir. Balonla sinüzit tedavisi, et büyümesi ile birlikte sinüzit de bulunan hastalara, küçük sinüsleri tıkalı olanlara ve 17 yaşından küçük kişilere uygulanmamaktadır.
 
Geri
Üst