Amerikan Mutfağı'ndan Birkaç Öneri

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Amerikan Mutfağı'ndan Birkaç Öneri
süsleme glazürü şekerli süsleme glazürü amerikan mutfak kapatma glazür nasıl sürülür amerikan mutfak nasıl kapatılır
Türk mutfağının lezzeti tabi ki bir başkadır. Her zaman böyle çeşitli mutfağı ve kültürü olan bu ülkede olduğum için kendimi şanslı hissederim.Ama biraz da Türk mutfağından çıkıp diğer ülkelerin lezzetlerini tatmak isterseniz sizi hemen Amerikan mutfağına götürerek bir kaç değişik tarif sunuyorum beğeninize. Bakalım nasıl bulacaksınız...



Amerikaner

Kullanılacak Malzemeler
30gr tereyağ veya margarin
1 fiske tuz
20-25gr tozşeker (1 veya 1,5 çorba kaşığı)
1 yumurta
1 vanilya
125-140gr un
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
50ml süt

Mini_Amerikaner_c4d962068bcae2834d10e450361a466b_fjt2009011251.jpg

Hazırlanma Şekli
- Tereyağını krem haline gelene kadar karıştırın Şeker, vanilya ve tuz ile birlikte çırpın Yumurtayı ve aromayı ekleyerek yaklaşık 1 dakika hepsini yüksek hızda çırpmaya devam edin
2- Unu ve kabartma tozunu karıştırın Biraz süt, biraz un şeklinde aşamalı olarak bütün malzemeyi yumurtalı karışıma yedirin Ne çok sert, ne de fazla akışkan olmayan bir hamur elde edeceksiniz Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye iki kaşık yardımıyla hamurdan yuvarlak toplar koyun Hamur zaten tepsiye koyduğunuz anda minimal yayılacak ve yerleşecek Islak bir bıçakla kenarlarını düzeltin ve yuvarlak hale getirin
3- Önceden 180-200° C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
(İlk 15 dakika geçtikten sonra fırını açıp üzerlerine süt sürün)
4- Kurabiyeleri tel üzerinde soğutun
5- Pudra şekerini azar azar limon suyuyla karıştırın Diş macunundan biraz daha ince ve akıcı bir kıvama gelene kadar limon suyu ekleyebilirsiniz Eger renklendirmek istiyorsanız, farklı tabaklarda istediğiniz renkle hazırlayın (Pudra şekerli glazür çabuk donuyor Biraz hızlı çalışmakta ve glazürü sık sık karıştırmakta fayda var)
6- Kurabiyeleri çevirin ve 1-1,5 tatlı kaşığı kadar beyaz glazürden sürün Kaşığın sırtıyla düzeltin Renkli glazürleri arzunuza göre kullanın ve kürdan yardımıyla hafifçe şekiller yapın

(Kurabiyenin üzerine sürülmüs glazürün donma süresi yaklaşık 5-10 dakika)

NOT: Kurabiyeler fırında bazen gereğinden fazla yayılabiliyorlar O yüzden fırının önceden ısınmış olması, tereyeğının eritilmemesi ve unun miktarı önemli Ayrıca süsleme esnasında dikkat etmek lazım İlk deneme hemen tutmayabilir Ama eliniz glazürün kıvamına alışınca her şey çok kolay geliyor Bir de bazı süsleme şekillerini tutturabilmek için glazür kıvamlarının farklı olması gerekiyor
 
Son düzenleme:

Jambalaya

4 kişilik malzemeler
2 dolmalık biber,
2 sap kereviz,
2 baş soğan,
2 diş sarmısak
400 g füme sosis,
200 g jambon,
2 çorba kasığı sıvı yağ,
1 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı kekik,
200 g (parboiled) pirinç,
1 küçük kutu soyulmuş domates,
400 ml tavuk suyu (komprime olabilir),
acılı sos,
2 tutam acı kırmızı biber,
tuz,
1 bağ maydanoz


jambalaya.jpg

Yapılışı
Biberleri yıkayın ve şeritler halinde doğrayın Kerevizi de ayıklayarak yıkayın, 1 santim kalınlığında halkalar halinde dilimleyin Soğanları ve sarmısağı ayıklayın, soğanı halka şeklinde kesin, sarmısağı ezin Sosisleri eğimli olarak ince ince kesin, jambonu fındık büyüklüğünde doğrayın Yağı bir tencereye koyun, soğanları pembeleştirin Biberin, kerevizin ve sarımsağın yarısını ilave edin ve 5 dakika öldürün, üzerine un serpiştirin, kekiği ve pirinci katarak tekrar 5 dakika kızartın Domatesleri ilave edin Tencerenin kapağını kapatın, 20 dakika pişirin Kalan sebzeleri, sosisi ve jambonu ekleyin, tekrar 10 dakika pişirin Acılı sos, biber tuz ve karabiber katarak tadına bakın Son olarak kıyılmış maydanoz karıştırın
 

Party Salad

Malzemeler
200 g pirinç,
400 g et suyu (komprime),
100 g dilimli salam,
yarım baş göbek salata,
3 portakal,
150 g krema,
3 çorba kaşığı limon suyu,
tuz,
karabiber,
1 tutam şeker

Yapılışı
1 Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın
2 Salamı şeritler halinde doğrayın Salatayı yıkayın, lokmalar halinde doğrayın ve süzülmeye bırakın
3 Portakalları keskin bıçak ile soyun, beyaz derilerini çıkarın, dilimleri 3'e bölün, bir kaç dilim ayırın, portakallardan damlayan suyu bir kapta toplayın
4 Kremaya portakal ve limon suyu karıştırın, tuzunu ve biberini ayarlayın
5 Bütün malzemeleri birbirleri ile karıştırın ve 30 dakika bekletin Salata yaprakların üstünde servis yapın

Önemli: Pirinçlerin fazla kabarmaması için sosunu yemekten az önce katın
 

MAFFINS

12 adet
MALZEME:
175 gr yabanmersini ve frenküzümü,
125 ml süt,
3 paket vanilya,
250 gr un,
2 tatlı kaşığı kabartma tozu,
120 gr şeker,
1 yumurta,
50 gr tereyağı

Garnitür:
3 portakal


Img0214.JPG
Yapılışı
1 Fırını 180 dereceye ayarlayın Maffin kalıplarını sıvı tereyağı ile yağlayın
2 Meyveleri ayıklayarak yıkayın ve damlamaya bırakın Sütün yarısını vanilya ile kaynatın Meyveleri ilave edin ve hafif ateşte 2 dakika kaynatın, soğumaya bırakın
3 Unu kabartma tozu ile karıştırın, şeker, yumuşak tereyağı ve kalan sütü ekleyin Hamuru bir tahta kaşık ile karıştırın Son olarak meyveleri koyun
4 Kalıplara yarıya kadar hamur doldurun Maffinleri yaklaşık 25 dakika pişirin 5 dakika bekleyin, kalıpları ters çevirin
5 Portakalları dilirnjeyin ve garnitür yapın


 



Teksas Bonfilesi

Malzemeler
1 parça bonfile
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı un
1 adet taze soğan
3-4 adet konserve mantar
Yarım tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
Süt, safran, un bir tencereye konur, karıştırıldıktan sonra orta ateşe yerleştirilir Kıvam alana kadar pişirilir Üzerine ince kıyılmış taze soğan, mantar ve tuz eklenir 10 dakika kadar pişirilir Bu arada bonfile ızgarada pişirilir Sonra sos karışımına atılır Birlikte 10-15 dakika pişirilir servis tabağına alınır Haşlanmış brokoli, havuç eşliğinde sofraya getirilir
 
Geri
Üst