Amerikan otomobil üreticisi Chrysler'in ikinci el dosyası

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Amerikan otomobil üreticisi Chrysler'in ikinci el dosyası
Chrysler'in tasarımıyla göz dolduran aracı PT Cruiser ikinci elde uygun fiyatlara alıcı buluyor.


www.ihlassondakika.comm%283072%29.jpg


Amerikan otomobil üreticisi Chrysler'in C segmentindeki temsilcisi PT Cruiser 2001'de Türkiye pazarına girdiğinde otomobilseverler tarafından yoğun ilgi görmüştü.

Yoldaki araçlar arasında farklı tasarımıyla ön plana çıkarak kendini gösteren otomobilin 0 kilometre satışları istenen düzeyde olmasa da ikinci el satışları iyi bir düzeyde.

PT Cruiser'ın ikinci eldeki satış fiyatları 27 bin TL ile 50 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar,aracın model yılı ve kilometresine göre değişiklik gösterebiliyor.

Bugün ikinci el piyasasında 2001 model ortalama 70 bin kilometredeki bir PT, 27-28 bin TL arasında değişen fiyatlara alıcı bulabiliyor.

RADİKAL TASARIM

PT, markanın her ne kadar C segmentindeki bir temsilcisi olsa da tasarımıyla piyasadaki hatchbacklerden oldukça farklı bir tasarıma sahip. Aracın ön ve arka tasarımı eski dolmuşları anımsatıyor.

Aracın iç tasarımı da dış tasarımı gibi radikal çizgilere sahip. Kadranda başlayan bütünlük orta konsolla ayrılsa da torpidoda devam ediyor. Bu bölgelerde kullanılan metal parçaların renkleri aynı.

Araçta merkezi kilit, immobiliser, radyo - CD çalar, ABS, çift hava yastığı, yol bilgisayarı, klima, sunroof, alaşım jant ve hız sabitleyici gibi güvenlik ve konfor ekipmaları standart olarak sunuluyor. Aracın iç mekanında kullanılan plastik seviyesi de tatmin edici bir seviyede.

1996cc hacimli motora sahip olan PT 141 beygir gücünde. 1418 kilo ağırlığındaki otomobil 0-100 km hızlanmasını 11.1 saniyede gerçekleştiriyor. Cruiser'in 100 kilometredeki şehiriçi yakıt tüketimi ise 10.8 lt. (100 km)

Chrysler, binek araçta Türkiye'de son zamanlarda tercih edilen otomobiller kategorisine girmeyi başardı. Marka, satış ve servis açısından sürücüsüne problem yaşatmıyor. Parça fiyatları biraz pahalı gelebilir ancak unutmayın ki bir Amerikan otomobiline sahip olacaksınız.

Aracı ikinci el olarak satın alacağınızdan ötürü notere gitmeden önce yetkili bir Chrysler servisine gitmenizde fayda var.

Yolda giderken fark edilmek istiyorsanız Chrysler PT Cruiser ikinci elde sizin için uygun bir otomobil olabilir.


gazeteport
 
Geri
Üst