Ananas yemek gebelikte zararlı mı

  • Konbuyu başlatan Meltem<<<<<
  • Başlangıç tarihi
M

Meltem<<<<<

Forum Okuru
Ananas yemek gebelikte zararlı mı
Ananas yemek gebelikte zararlı mı ananas neden zararlı

Selam

3 aylık hamileyim , Hamileliğin boyunca arkadaşım ananas yeme hamileliğin için ananas yemek zararlıdır dedi. ne zararı olduğunu sordum ama tatmin edici bir cevap vermedi ona da önceden doktoru söylediğini fazla tüketmemesi gerektiğini söylemiş. ananasın Hamilelikte ne zararı olabilir ki bildiğim kadarıyla vitamini bol bir yiyecek faydası olacağını düşünüyorum neden zararı olsun ki eğer zararı varsa açıklar mısınız
 
Merhaba

Gebelik boyunca ananas meyvesinin tüketmenin zararlı olduğunu söyleyenler de var zararsız olup Hatta faydalı olduğunu söyleyenler de var. Aslında ananasın sağlıksız olduğunu gebelik boyunca yenmeyeceğini gösteren hiçbir bilimsel bir kanıt yok.

Sadece ananas içerisinde bir enzim türü olan bromelain olduğu biliniyor ve bu enzimin yani bu enzim bulunan ilaçların hamilelik boyunca kullanılmaması gerektiği uzmanlarca söyleniyor. Bu enzim vücutta bulunan proteinleri parçalayarak anormal kanamalara sebep olabileceği söyleniyor.

Ancak bu enzim bulunan ilaçlar için geçerli. Bir tane ananas içerisinde bütün bunları yapabilecek kadar bu enzimden mevcut değil. Bunun için hamilelik süresince çok olmamak kaydıyla ananas tüketilebilir.
 
Geri
Üst