Anasınıfında baskı çalışmalarından örnekler

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Anasınıfında baskı çalışmalarından örnekler
Anasınıfı etkinliklerini eğlenerek yapıyorum; yaptırıyorum. Birçok kişinin emek vermek istemediği basma kalıp etkinlikler yaparak günü bitirmelerinin aksine kendimin çok fazla uğraş verdiğini düşünüyorum. Anasınıfı öğretmeniysen yaratıcı olacaksın. Hayal gücün yüksek olacak. Etkinlikleri eğlenerek yaptırmayı bileceksin. Bugün sizlerle paylaştığım baskı çalışması örnekleri biraz da farklı baskılarla çocukların eğlenerek tamamlayabilecekleri çalışma örnekleri arasındadır. Kimi zaman bir patates ya da soğan baskısı gelir aklımıza baskı çalışması deyince. Oysa süngere verilen şekil ya da balon ile parmak boyayla yapılan baskıda harika bir çalışmadır. Bazen çatalla baskı yaparken bazen boş tuvalet kağıdı rulolarını etkinlik kapsamına alabilmekteyiz. Farklı pek çok ekleme çalışmasıyla karşınızda yer alırken merak ettiklerinizi yorum bölümüne ilave etmeniz de tavsiyem olabilecektir.

boya-baskisi-etkinlikleri-123.jpg

Üst resimde gördüğünüz çatal ile gerçekleştirilen baskı çalışmasında sanat etkinliği kapsamında gerçekleştirilebilecek farklı bir çalışmadır. Çatalı çocuk özgürce basarak farklı hayvan figürleri ya da resim etkinlikleri deneme çalışmalarında da bulunabilir.


boya-baskisi-etkinlikleri-155.jpg

Parmak boyasını her sene öğretirken ilk yaptırdığım örneğe benzer bir modeli üstte sundum sizlere. Birçok öğrenci bu örnek gibi pek çok renkli kelebek çalışmasını ya da çiçek yapma denemesini parmak boyayı ilk kullanmaya başladığı zaman gerçekleştirmektedir. Öğrencilerin en keyif aldıkları çalışmalardan bir tanesidir bu çalışma. Sizlerde küçük çocuğunuz varsa deneme yanılma yöntemiyle pek çok parmak baskısı ya da eli basma denemesiyle harika çalışmalar sergileyebilirsiniz.

c44665691c2d88817097f9bc9d37baa9.jpg
IMG_5614.JPG

Salyangoz yapma çalışmasında büyük ve küçük soğan baskılarıyla farklı bir görünüm yakalamaya ne dersiniz? Son derece keyif veren bir çalışma olan soğan baskısı kuruduğu zaman yüz çizmeyi keçeli kalem ile deneyebilirsiniz. Aynı zamanda farklı denemeler için çocuklara hayal güçlerini kullanmalarına yardımcı olacak fikirler için dinletiler dinletme denemelerinde bulunabilirsiniz.

IMG_5654.JPG

Tuvalet kağıdı rulosu ile hazırlanan alttaki resim ve ellerle alevlerin şık sunumunu tamamlayan üstteki sanat etkinliği de etkinlik çeşidine göre beğenebileceğiniz öneriler zinciri arasında yer almaktadır. Sizlerin en beğendiğiniz etkinliği uygulama fırsatı yakalayabileceğiniz gibi yaprak baskı, ip baskı gibi çeşitlendirmeler yaparak da değişime yer açabilirsiniz. Miniklerle eğlenceli bir deneyime yelken açmaya hazır mısınız?

okul_oncesi_el_baskisi_calismalari_icin_30_ornek-28.jpg
 
Geri
Üst