1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.094
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    Ançuez Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 900 ml. beşamel sos 3-4 çorba kaşığı ançuez esansı (veya 2 çorba kaşığı ançuez ezmesi)
    50 gr. yağ
    100 ml. krema
    taze çekilmiş karabiber
    toz kırmızıbiber
    tuz


    Hazırlanışı :
    Sıcak beşamel sosa ançuez esansını veya ezmesini ekleyip karıştırın. Yağı
    ve kremayı ilave edip, karıştırın. Tuz ve karabiberini kontrol edin. Biraz toz kırmızıbiber katarak sosu tamamlayın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün.

    Bu sos ızgara balıkların yanında servis edilebilir.


     
Ançuez Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ançuez ezmesi

    ançuez ezmesi

    MALZEMELER kapari, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış 6 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincanı maydanoz, kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100 gr tereyağ karabiber tuz HAZIRLANIŞI Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, iyice ezin. Ançuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra, blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Kaparileri havanda iyice dövün....
  2. İspanyol sosu...

    İspanyol sosu...

    Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi...
  3. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...
  4. Cenova Sosu

    Cenova Sosu

    MALZEMELER 1/2 Su Bardağı Balık Suyu 1 Kereviz (doğranmış) 400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı) 200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Baharat torbası: 4 Sap Maydanoz 1 Sap Kekik Otu 1 Defne Yaprağı HAZIRLANIŞI Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu...
  5. Ançuez ezmesi

    Ançuez ezmesi

    Melişlerim yemeklerinizin yanına yakışacak bir ezme tarifi buyrunn:9 Malzemeler 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari 6 adet ançuez zeytinyağına yatırılmış 1 kahve fincaanı maydonoz kıyılmış 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet yumurta 100gr tereyağ karabiber tuz Hazırlanışı Yumurtaları katı olarak haşlayın sarılarını alıp iyice ezin.Avçuezlerin kılçıklarını ayırdıktan sonra blendır...

Sayfayı Paylaş