Anne adaylarına beslenme önerileri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Anne adaylarına beslenme önerileri
Hamişler anne adayı meleklerim nasıl besleniceğinizi öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz :tik:

Hamilelik döneminde alınan besinlere özellikle dikkat edilmesini isteyen uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor:

''C vitamini tüketimine her öğünde yer verin. Her gün en az 1 su bardağı
süt, yoğurt, ayran için veya 2 kibrit kutusu kadar peynir veya 1-2 yemek
kaşığı çökelek yiyin.

Mercimek-bulgur karışımı yemekleri sık yiyip, yanında portakal, mandalina,
domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamininden zengin sebze
ve meyveleri tüketin. Yemekle birlikte çay içmeyin. Çay veya kahveyi öğün
aralarında (yemek yedikten 1-2 saat sonra) için.

Hamile kaldığınızda, ağırlığınız normal ise her ay 1-1.5 kilogram ağırlık
kazanacak şekilde yediklerinizi ayarlayın. Çok zayıfsanız biraz daha kilo
alın. Şişmansanız şekerli, unlu, yağlı yiyecekleri az yiyin.

Sebzeleri, meyveleri, pirinç, mercimek, nohut gibi yiyecekleri iyice
yıkayın. Kuru baklagilleri önce yıkayıp, ıslattıktan sonra pişirin.

Boşaldıktan sonra yıkanmış da olsa deterjan ve ilaç kavanozlarına yiyecek ve
içecek koymayın.

İyotlu tuz kullanın.''



''AZ VE SIK YEYİN''



Gebeliğin ilk döneminde yemek öğünleri sayısının artırılarak, yemek
miktarının azaltılabileceğini, yemeklere yoğurt ve limon eklenmesinin
tüketimi kolaylaştıracağını belirten uzmanlar, kızartmalardan da kaçınılması
gerektiğini ifade ediyorlar.

Gebelik süresince annenin yetersiz ve dengesiz beslenmesi halinde,anne ve
çocuk sağlığının olumsuz etkileneceğini vurgulayan uzmanlar, bu durumda
annenin kansız kalabileceğini, çabuk yorulacağını, hastalıklara yakalanma
riskinin artacağını ve iyileşme süresinin uzayacağını belirtiyor.

Anne adaylarında protein tüketiminin az olması halinde de bacak ve göz
kapaklarında şişme gibi belirtiler ortaya çıkacağına işaret eden uzmanlar,
anne adaylarının yeterli D vitamini alması için güneşten yeterince
yararlanmaları gerektiğini dile getiriyorlar.
 
Geri
Üst