Anne bebeğini ne kadar emzirmeli emzirme ile ilgili hükümler.

İ

İslami Yazar

Forum Okuru
Anne bebeğini ne kadar emzirmeli emzirme ile ilgili hükümler.
Anne sütünün bebek için sayısız kamu spotu vardır. Bebeklerin ilk 6 ay anne sütü ile beslenmesi gerektiği bunun önemi vurgulanmaktadır. Bebeğin anne sütüyle beslenmesi bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor.


Anne bebeğini ne kadar.jpg



Emzirme konusu anneye ait bir durumdur. Bebeği emzirmek yorucudur , anneyi halsizleştirip güçten düşmesine , kilo vermesine neden olabiliyor. Doktorlar bebeklerin en az 2 yaşına kadar anne sütüyle beslenmesi gerektiğini belirtiyor. Dinimizce emzirme konusunu ele aldık. Hanım kardeşlerim Bebeğimi en fazla ne kadar emzirmeliyim, bebeğimi 2 yaşına kadar emzirmemin sakıncası var mı?diye soruyor. Bende bebeklerin kaç yıl süt emme hakkı olduğuna değinmek istiyorum. Her anne göğüsten ilk gelen ağu sütünü bebeğine vermelidir. Bu süt bebek için hayati bir önem taşımaktadır. Ondan sonraki dönemlerde anne bebeğini emzirmeyi reddedebilir. Lakin ihsan ederek annenin bebeğini emzirmesi çok sevaptır.

Anne sütünün bebeğe faydaları nelerdir?

Anne sütü bebekler için en ideal muhteşem bir besindir. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan tüm besin ögelerini barındırır. Bebekleri hastalıklardan koruyan güçlü antikorlara sahiptir. Anne sütüyle beslenen bebeklerde ani bebek ölümleri az görülmektedir. Anne sütü enfeksiyonlarla mücadele eden proteinlerle doludur. Bebeğin uzun süre anne sütüyle beslenmesi , sağlıklı büyümesi açısından yaşamına katkı sağlar.

Emzirmenin anne açısından faydası nedir ?

Bebeği anne sütüyle beslemek ne kadar faydalı ise anne için de emzirmek çok yararlıdır. Bebeği düzenli olarak emzirmek kadınlar için doğum kontrolünü de sağlamaktadır. Kadının düzenli emzirmesi ilerde göğüs kanserinden yumurtalık kanserinden korur. Hamilelikte alınan kilolar emzirme ile verilebilir.

Anneler bebeğini ne kadar emzirmeli?

Bir kadının yaşamsal durumunu etkileyen herhangi bir sorun yoksa, bebeğini en az 2 yıl emzirmelidir. Hanefi, Şafii, maliki ve hambeli mezhepleri bebeğin 2 yıl emzirilmesi gerektiği hakkında ortak görüşe sahiptir. Bebekler iki yaşına kadar ek besinlere başlayacağından anne sütüne ihtiyaçları kalmamaktadır. Lakin bazı islam alimleri de bebeğin kendi kendine yemek yemeğe başlayacağı âna kadar bebeğin emzirilmesi görüşündedir. Bebeklerin beslenmesi ile ilgili sıkıntı varsa emzirme dönemi uzatılabilir. Kız veya erkek bebek fark etmez her ikisininde emzirme 30 ayı geçmemelidir.

Bebeğe süt anne tutmak caiz midir?

Doğum yapmış kadının, sütü gelmiyorsa, gelen süt yetersiz ise süt anne tutulmasının sakıncası yoktur. Ayrıca kadının sütü hastalıktan dolayı kesilmişse, bebeğin besin ihtiyacını karşılamak için süt anne tutulabilir. Süt anne seçimi yaparken, dinimiz gereği kadının müslüman olmasına, kadının temiz, namuslu, sağlıklı olmasına dikkat etmek gerekir.

Süt bankasından süt almak caiz mi?

Son günlerde süt bankacılığı ve anne sütü bağışı hakkında gündemde olan tartışmalar var. Şunu belirtelimki süt bankası açmak , süt bankasından anne sütü temin etmek caiz değildir. Dinimiz islam da süt kardeşleri evlenemez . Süt bankalarındaki süt alışverişi karışıklığa neden olur. Süt akrabalıklarının karışması dinimizin yasakladığı evliliklere neden olabilir. Fakat ihtiyaç duyulması halinde bir bebeği annesi dışında başkası emzirebilir. Yalnız burada tedbirli davranıp, süt akrabalığının getireceği evlilik yasaklarının ihlal edilmemesi gerekmekte, gerekli hassasiyet gösterilmelidir.
 
Aaaa süt bankası caiz değilmiş gerçekten önemli bilgi. Süt kardeşliğinden doğan yakınlık evliliğe engel. Bende süt bankasına karşıyım .Önemli bilgiler için teşekkür ederiz hocam
 
Geri
Üst