Anne karnında bakalım bebeğimizi neler mutlu ediyor??

sheker_shey

Daimi Üye
Üye
Anne karnında bakalım bebeğimizi neler mutlu ediyor??
İLK ÜÇ AYLIK DÖNEM (0-12 hafta)
Kendinizi çikolatayla şımartın
300 hamile kadın üzerinde yapılan bir araştırma; 40 hafta boyunca her gün çikolata yiyen annelerin 6 aylık bebeklerinin daha fazla gülümseyip kahkaha attıklarını ortaya koydu.
Yürüyüşe çıkın
Egzersiz yapmak, bebeğinizin beyninin daha iyi çalışmasını sağlar. Yürürken oluşan sallanma hareketi, bebeğinizin kendisini daha rahat ve güvenli hissetmesine yardımcı olur.
Şekerleme yapın
Vücudunuz bebeğinizin yaşam destek sistemi olan plasenta için fazla mesai yaptığından, aralarda kestirmeniz enerji depolamanızı sağlar.
Ara sıra ağlayın
Bir anda mutluluktan uçarken, biraz sonra gözyaşlarına boğulabilirsiniz. Hormonlardan kaynaklanan bu mod değişiklikleri özellikle ilk üç ayda yoğun olur. Ağlayarak stresinizi atabileceğinizi unutmayın.
Ispanaklı omlet yiyin
Yumurtada bebeğinizin öğrenme ve hafıza için nörolojik merkezlerine çok iyi gelen kolin maddesi, ıspanakta ise A, C ve B6 vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum bulunur.
Evinizde çiçek büyütün
Evde kullanılan boya, temizlik malzemesi gibi kimyasallardan kurtulmanın en şık yolu; evinizi mümkünse sarmaşık tarzı bitkilerle süslemek.
Doğum öncesi yoga yapın
Yogada öğrenilen nefes alma teknikleri, bebeğinize daha çok oksijen gitmesini sağlarken, sizin de sinir sisteminize iyi gelir.
İKİNCİ ÜÇ AYLIK DÖNEM (13-28 hafta)
Göbek dansına başlayın
Göbek atmak vücudunuzu doğuma hazırlarken, bebeğiniz üzerinde de rahatlatıcı bir etki sağlar.
Bebeğinizle konuşun
5 aylıktan itibaren bebeğiniz sizin sesinizi duymaktan zevk almaya başlar ve doğar doğmaz da sizin sesinizi hatırlar.
Balık yiyin
Balıkta bebeğinizin beyin ve gözlerinin gelişimi için gerekli olan Vitamin D ile Omega 3, DHA ve EPA asitleri bulunur.
Yüzün
Havuzda atacağınız birkaç tur, bebeğiniz için en iyi egzersizlerden biri ve cenine maksimum kan akışı sağlar.
Masaj yaptırın
Hamilelik masajını bilen bir masöre yaptıracağınız masaj, stresinizi ve endişelerinizi alır, salgıladığınız oksitosin (sevgi hormonu) bebeğinizin de kendisini iyi hissetmesini sağlar.
Yunuslarla vakit geçirin
Yapılan araştırmalar; doğmamış bebeklerin yunus sesini sevdiklerini ve bu seslerin beyin gelişimini olumlu etkilediğini gösterdi.
İtalyan yemekleri yiyin
Ya da içinde sarmısak olan herhangi bir yemek! Sarmısak, preeklempsi (hipertansiyon, ödem ve idrarda albümin ile seyreden, bebekte hayati tehlike yaratabilen durum) riskini azaltır ve düşük kilolu doğacak bebeklere iyi gelir.
Karnınıza sarılın
Kendinizi kötü hissediyorsanız, 20 saniyelik bir kucaklama oksitosin salgılamanızı sağlayacak, hem sizi hem de bebeğinizi mutlu edecektir.
Kendinize çiçek alın
Kokulu mumlar ve oda spreyleri bebeğiniz için yararlı olmadıklarından, evinizin güzel kokması için lavanta ve gül gibi çiçekler alabilirsiniz.
ÜÇÜNCÜ ÜÇ AYLIK DÖNEM (29-40 hafta)
Komik filmler izleyin
Gülmek, kan basıncınızı düzene sokar ve kalp rahatsızlığı riskini azaltır. Araştırmalar; siz güldüğünüzde bundan bebeğinizin de zevk aldığını gösteriyor.
Karnınızı ovun
Sabahları ve akşamları karnınızı özellikle E vitaminli yağlarla ovarsanız, hem çatlak oluşumunu önlemiş hem de bebeğinizin beyin gelişimine katkıda bulunmuş olursunuz.
Klasik müzik dinleyin
Mozart ve Vivaldi gibi klasik müzikler annelerin kalp atışlarını andırdığından, bebekler üzerinde sakinleştirici etkiye sahip.
Masal anlatın
Bebeğiniz bu dönemde dinlediği masalları doğduktan sonra hatırlayacak ve hatta bunlar uyumasına yardımcı olacak.
Muzlu içecekler tüketin
Düşük kalorili enerji ve potasyum deposu olan muz, hızla büyümekte olan bebeğiniz için çok yararlı.
Çiçek terapisi yapın
O müthiş gün yaklaştıkça endişe ve telaşınızı hafifletmek için, doğal mucize olan çiçek terapilerinden faydalanabilirsiniz.
Ayaklarınızı yüksekte tutun
Bu hareket şiş ayak bileklerinize iyi geleceği gibi, bebeğinizi de rahatlatacak.
Meditasyon yapın
Her gün 20 dakika süreyle yapılan meditasyon, rahatlatıcı DHEA hormonu salgılamanıza yardımcı olur.
Eşinize şarkı söyletin
Bebekler son aylarında babalarının seslerini de tanıyıp doğumdan sonra da hatırladıkları için, ileride eşinizin bebeğinizi uyutması kolaylaşır.


www-6126.jpg
 
Geri
Üst