Anne karnında ki bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur ?

Uzman SühaN

Administrator
Anne karnında ki bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur ?
Pozitif hamilelik testi sonucunu gördükten sonra , bir sonraki sorunuz muhtemelen bebeğimin cinsiyeti nedir olacaktır . İnternette araştırmaya başladığınızda bebeğin kız veya erkek olacağına dair sayısız hurafelerle dolu konular karşınıza çıkacaktır. Bazı teoriler bebeğin cinsiyeti ile ilgili yaklaşık bilgi versede bilimsel olarak kanıt yoktur. Ancak gebelik döneminde bebeğinizin cinsiyetini belirleyen tıbbi yollarda vardır. Bebeğin cinsiyeti gebeliğin 17-19-20 . haftalarda bir usg muayenesi ile belirlenebilir. Bu zaman diliminde cinsiyet tahmininde yanılma olmaz. Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur ? Soruya dair tüm ayrıntılı bilgileri makalemizin devamında bulabilirsiniz.Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..




bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur.jpg






Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra bebeğinizin cinsiyetinin ne olduğunu merak etmek normal bir tepkidir. Beklenen bebek için alış veriş gibi hazırlıklar içine gireceksiniz , tabi burada bebeğin cinsiyetini bilmek alış veriş listenizi belirlemede kolaylık sağlayacaktır. Bebeğin doğumundan önce gerekli tüm gereksinimlerini bebek bezlerini, giysileri ve bebek çamaşırlarını hazırlama ihtiyacı vardır. Bebek için gerekli olan şeylerin listesi çok uzun. Bebek karyolası, bebek arabası , banyo ve diğer birçok eşyalar içerir. Seçeceğiniz ürünlerin renkleri bebeğinizin cinsiyeti ile alakalı olacaktır. Bunların dışında Ailede belirli bir genetik hastalıklar olduğunda çocuğun cinsiyetini belirlemek de çok önemlidir. Peki bebeğin cinsiyeti ne zaman oluşur ? Şimdi bununla ilgili bilgi verelim..





bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur.png





Bebeğin cinsiyeti bebek anne rahminde oluşmaya başladığı andan itibaren genetik olarak bellidir. Ancak bu ultrasonla erken dönemde tespit edilmez. Bebeğin cinsiyeti 13. haftadan itibaren kendini göstersede , bu haftalarda bebek cinsiyetini tahmininde yanılmalar olabiliyor. Daha önce belirttiğimiz gibi gebeliğin 17-19-20 . haftalarda bir usg muayenesi ile bebeğin cinsiyeti net olarak gözlenebilir.. Bebeğin cinsiyeti kaçıncı haftada belli olur uzmantv bu konuda gebeliğin 8. haftasında belli olur ancak 8 - 9. haftada ultrason ile dişi ya da erkek fetüs ayrımı yapmak çok mümkün değildir. Hamileliğin 9. haftasına kadar bebeğin cinsiyeti ultrason ile görülmez diye vurguluyor uzman tv. Yani yukarıda belirttiğimiz zaman diliminde bebeğinizin cinsiyetini net olarak öğrenebilirsiniz. ( 17-19-20 . haftalarda )




bebeğin cinsiyeti ne zaman oluşur.jpg






3 boyutlu ultrasonda cinsiyet ne zaman belli olur ? 3 boyutlu ultrasonlar ile 11 – 14 haftalarda bebeğin cinsiyetini öğrenebilirsiniz. % 86 doğruluk payı vardır. Erkek bebeğin cinsiyeti erken mi belli olur ? Yaklaşık 13-16. gebelik haftasında cinsiyet görülebilir. Özellikle erkek bebekler erken tanınabilir. Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur yorumlar ; Doktorlar genellikle bebeğin cinsiyetini rutin bir ultrason ziyareti sırasında belirleyebilir. Bebeğin ultrason sırasındaki konumu önemlidir. Gebeliğin 20 haftasında bir ultrason , bebeğin cinsiyetini görmek için en güvenilir yoldur. Ultrason muayenesi, fetal gelişimsel anormallikleri, bebeğin büyüklüğünü ve büyümesini ve aynı zamanda bebeğin cinsiyetini saptamaya yardımcı olabilir.





Bebeğin cinsiyetini belirlemede , bebeğin pozisyonu hekimin tecrübesi önemlidir . Ultrason muayenesi gebeliğin 20. haftasında yapılmışsa % 95-100 doğruluk payı vardır. Nub teorisini dudunuz mu ? 11-13 haftalar arasında, tüm bebeklerin genital tüberkül adı verilen bacaklarının arasında bir 'nub' olduğu söylenir ve bu teoriye göre, nubun açısının erkek mi kız mı olduğunu gösterir . Bebeğinizin kalp atış hızı cinsiyeti öngörebilir mi? Hayır, kalp atış hızı bebeğinizin cinsiyetini tahmin edemez.Ultrasonların hamilelikte çeşitli amaçları vardır, ancak sıklıkla en çok dikkat çeken kullanım bebeğin cinsiyetini gösterme yeteneğidir. Bazı anne-baba adayları, bebeklerinin cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlanıyorlar, bazıları ise doğuma kadar cinsiyeti bilmemeyi tercih ediyor. Tabi bebeğin cinsiyetini öğrenmek istemeyenler azınlıktadır.



Nub teorisi ile cinsiyet nasıl belirlenir ?








Bebeğin cinsiyeti, ilk önce yumurtayı dölleyen sperm hücresi tarafından belirlenir. Sperm bir X kromozomu taşıyorsa, bebek bir kız olacaktır. Sperm bir Y kromozomu taşıyorsa, bebek bir erkek olacaktır. Hurafeden ibaret olan cinsiyet tahmini için eğlenceli yollarda vardır. Gebe bir kadın çok kusuyorsa bebeğin cinsiyetinin kız olduğu söylenir. Aslında bu doğru kız bebeğe hamile kaldığınızda hormon seviyeleriniz çok yüksek olur buda sık sık kusmaya neden olabilir. Bazı insanlar bir kız çocuğunun annenin güzelliğini aldığını söyler. Bu hurafeye göre gebelikte cildiniz çok güzel olursa bebeğiniz erkek olacaktır. Diğer bir inanışa göre kız gebeliği olanlar aşırı ekşi tüketiyor , erkek gebelikte ise tatlı tüketimi daha sık oluyor. Karnınız genişse ve kalçanız büyüdüyse buda kızınız olacağını gösteriyormuş, yuvarlak küçük karın ve kalça erkek bebeğe işaret ediyormuş..




Bebeğin cinsiyetini öğrenmenin yolları






Bazı insanlar cildinizdeki ve saçınızdaki değişikliklerin bebeğinizin cinsiyetinin bir göstergesi olduğunu düşünüyor. Hamilelik sırasında sol göğsünüz sağdan büyükse, görünüşe göre bu bir kız çocuğunuz olduğu anlamına gelir. Eğer sağ göğsünüz daha büyüksebebeğinizin erkek olacağı anlamına geliyor.Eğer areolalarınızın rengi çok koyuise bu erkek bebeğinizin olacağı anlamına geliyormuş.Çin cinsiyet öngörücü tablosuBu, annenin doğum ayına göre hazırlanan ay yaşı temel alınarak bebeğinizin cinsiyetini ortaya çıkardığı söylenen bir takvim.Erkek veya kız çocuğunuz olup olmadığını anlamak için, bu yönteme göre, gebe kaldığınız yaş ve gebe kaldığınız ay gibi bir kaç bilgi parçasına çapraz başvuru yapmanız gerekir. Çin tahmin çizelgesi artık oldukça iyi bilinmektedir. Maya grafiği buna çok benzer, ama çok yaygın değil.Annenin yaşını bebeğinizin doğum ayına göre belirleme ve tuhaf ve hatta sayılara bakmayı içerir.





Hamileyken şiddetli bir ruh hali yaşarsanız, bu sözde bir kız çocuğunuz olduğu anlamına gelir. Yatma şeklinizde bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi veriyormuş. Sola yatarsınız erkek , sağa yatasanız kızınızın olacağı söylenir.Görünüşe göre ellerin nasıl göründüğü, kız mı yoksa erkek mi olduğunun bir göstergesi olabilir. Elleriniz kuru ve sert ise bebek erkek , yumuşak ise kızınız oluyormuş. Yüzünüzün şeklide bebeğinizin cinsiyeti hakkında bilgi veriyormuş. Yüzünüz yuvarlak ve dolgunsa bebeğiniz kız olacakmış. Bu saydıklarımızın hiç bir bilimsel dayanağı yok. Ancak ultrasoon, amniyosentezkoryon villus örneklemesi gibi yöntemlerle bebeğin cinsiyeti kesin olarak öğrenilebilir.



Amniyosentez, olası herhangi bir genetik anormallik olup olmadığını belirlemek için kullanılan invaziv bir testtir. Bu test size uygulanırsa , bebeğinizin cinsiyetini daha erken öğrenebilirsiniz . Çoğu kadın 18 ila 21 haftaları arasında bir anomali taraması geçirir. Bu, bebeğinizin gelişiminde belirli potansiyel anormallikleri aramak için ayrıntılı bir taramadır. Sonografi uzmanı, bebeğinizin organlarının tamamına odaklanarak gelişimlerini kontrol etmek için zaman harcayacak. Hamileliğinizin bu aşamasında, sonografi uzmanı bebeğinizin cinsiyetini tanımlayabilir. Doğum öncesi tıbbi testler çocuğunuzun cinsiyetini, uterusunuzdaki sıvı miktarını, bebeğinizin doğumdan önceki ağırlığını ve diğer birçok şeyi gösterebilir.
 
Geri
Üst