anne karnındaki birkaç haftalık embriyo...

sementha

Yeni Üye
Üye
anne karnındaki birkaç haftalık embriyo...
8 haftalık embriyo embriyo resimleri anne karnında anne karnındaki embriyonun karnında gelişimi
Annenin karnındaki birkaç haftalık embriyo
embiryo-resimleri1-5971.jpg


Bir çok uzun gelişimi burada tamamlayacaktır. Gelişiminin ilk devresinde şaşırtıcı olan köpek veya maymun cenininden bir farkı olmayışı, hepsinin aynı benzer olmasıdır.
embiryo-resimleri2-4371.jpg


Gelişimini tamamlaması için bağlı olduğu vitelino torbasından ihtiyac duyduğu besinleri buradan alır, buradan beslenir..
embiryo-resimleri2-4371.jpg


8 hafta süren gebeliğin sonunda vitelino torbası işlevini kaybeder...O zaman göbek bağı ile annesine bağlı olan embriyo annesinden yüksek protein içeren besinleri alır…Dışarıdaki hayat devam ederken o sakince annesinin karnında yüzer..
embiryo-resimleri3-2018.jpg


16’ ncı hafta da onun eklemlerinin geliştiği zamandır…Gözleri kapalı durur , ama kendisii hareket ettirmesi için başlaması için henüz el ve ayaklarını oynatacak durumda değil.
embiryo-resimleri4-2380.jpg


4 boyut ultrason cihazı sayesinde onun tamamen vucudunun özelliklerini, yüz ifadesini görebilirsin.

24’ üncü haftada ciğerleri tamamen oluşmamıştır,eğer bu şekilde şu an doğarsa, yaşama ümidi var..

Şimdi kollarını ayaklarını hareket ettirir, gözlerini kırpıştırır, ve parmağını emer…Artık içinde buluduğu ortamı fark etmeye başlar…
embiryo-resimleri5-5200.jpg


Bu evrede bütün embriyolar uyurlar, hatta rüya görürler..
embiryo-resimleri6-5253.jpg


Artık 9 ayını doldurdu doğuma hazır durumda…40 haftada bir ceninden insana dönüşüyor…Rahim içinde başlıyan canlı insan olan bu Allah’ın mucizesi nerdeyse bitmiştir.Birkaç gün içinde ciğerler devreye girecek ve rahimden çıkmak için doğum sinyalleri verecek…Annesinin rahminin içinde sakin sakin uyur…
Doğumla kendisinin sakin olarak süren oluşumunun ve geçirdiği tecrübeler sonucu, evi olan ana rahmini birazdan bırakacağını bilmiyor..Evet.. Artık doğumun sadece anne için acı veren olay değildir. Cenin içinde acı veren ve gerilimli bir ortam olacaktır. Ancak o mutludur… Bu mucize ise yaşamdır..

embiryo-resimleri7-2523.jpg
 
Cevap: anne karnındaki birkaç haftalık embriyo...

Yüce Rabbimin en byük lutfu kadınlara.. bazen deriz ya cok sanssızız keske erkek olsaydık.. biz bu muciziye tanıklık ediyoruz bayanlar bundan büyük şans mı olur.. binlercek kez şükür olsun bu mucizeyi bize veren Allah'a..:)
 
Cevap: anne karnındaki birkaç haftalık embriyo...

ya cok etkılendım cunku suan hamıle olma olasılıgım cok yuksek Allah ın ızniyle ellerıne saglık arkadasım cok guzeldı...
 
Cevap: anne karnındaki birkaç haftalık embriyo...

hadı bakalım merevm dualarım senınle hayırlı haberlerını verrırsın bızlere ınsallah
 
Cevap: anne karnındaki birkaç haftalık embriyo...

tesekurler sementa cok guzeldı benı cok etkıledı Allahım sen nekadar buyuksun yarabbım ıcınde bır canlı var oluyor kızlar bezen derız ya sanslı olsaydım erkek dogardım anamdan dıye hayır degıl cok sanslıyızkı Allahım bızlere boyle guzel bır lutuf vermıs onları karnımızda tasıyoruz kısacası bu mucızeyı bızler yasıyoruz
 
Geri
Üst