annemizden miras kalan hastalıklar

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
annemizden miras kalan hastalıklar
Canım annem senden bana kalan herşeye eyvallah.Hastalıkta olsa canım feda...:)
*
*

Annemizden Miras Kalan Hastalıklar
Üniversiteye giderken ya da o yaşlarda şimdikinden daha uzun muydun?
Anneniz üniversite yıllarına göre birkaç santim kısaldıysa bu osteoporoz işareti veya da düşük kemik yoğunluğu yani osteopenia olabilir. Dahası onda osteoporoz varsa bu seninilerde yüzde 50 ihtimal geliştirebileceğin anlamına gelir. Diğer taraftan anneniz 35 yaşındaki genç bir insanın vücuduna sahipse o zaman ilerde aksak aksak yürüyen kamburu çıkmış veya kalça problemleri olan biri olmayacaksınız. Risk taşıyorsanız düşük yağlı süt ürünlerinden günde en az 1.000 miligram kalsiyum ve çeşitli yerlerden D Vitamini almalısın. D Vitamini vücutta kalsiyum emilimine yardımcı oluyor. Ayrıca spor salonuna gittiğinde koşu bandının yanı sıra ağırlık da çalışabilirsin. Kemikler güç kullanımına tepki verir. Böyle bir çalışma omuzları omurgayı ve bileklere yararlıdır.​

Zor bir hamilelik mi geçirdin?
Hamileliğiniz tamamen annenizin ki gibi olmayabilir. Ancak dar kalça veya kalça kemiği müsait olmadığı için sezaryen olmuşsa bu doğumu zorlaştırabilir. Bunun dışında kanın pıhtılaşması sorunları gebelik diyabeti veya preeklampsi (yüksek kan basıncı ve idrarda yüksek protein değerleri) gibi bir mirasın olabilir. Annende en fazla sabah kusmaları olmuş olsa bile sorup öğrenmeniz hazırlıklı olmanızı sağlayabilir. Risklerden biri annenizde varsa doktorunuzla bunu mutlaka paylaşın.

Göz testin nasıldı?
Anneniniz gözlük kullanıyor olabilir ancak hiç glakom (optik sinirlerde hasar) veya makula dejeneresansı (retinanın incelmesi) teşhisi konulmuş mu? Her iki durum da belirtiler başlamadan önce oluşur ve genellikle de ciddidir. Eğer annenizde (veya babanızda) bu durumlardan biri varsa 20/20 görüyor olsan da göz testlerine başlamalısınız.

Hiç depresyona girdin mi?
Annenizin klinik depresyonu veya bunalımı varsa bu seni kara günlere iki-üç kat daha eğilimli yapar. Sorunlarla başa çıkmayı ebeveynlerimizden öğreniriz. Engellerle başa çıkma tekniklerini bilen bir anne bunu kendi kızına da transfer eder. Mutluymuş taklidi yapmayın. Arkadaşlarınıza veya ailenize kendini açmak ruh haline iyi gelir. Eğer iki haftadan uzun bir süre kendini hüzünlü sıkıntılı endişeli ve stresli hissedersen doktorundan tavsiye edebileceği bir davranış (cognitive-behavioral) terapistinin ismini rica edebilirsin.

Cildine nasıl bakıyorsun?
Anneniz Demi Moore'la karşılaştırılabilir mi? Onun cildine nasıl baktığını araştırın. SPF-45 onun için bir alışkanlık mı? Peki ya günlük nemlendirici? Onu bu konuda takip edin. Eğer cilt sarkıklığı fazlaysa "O zaman retinoid kremi için (Retin-A gibi) bir reçete isteyebilirsiniz. Böylece kırışıklıkları azaltıp deri hücrelerinin kanser oluşturmasının önüne geçebilirsiniz. Ailenizde birinde deri kanseri vakası varsa tenin koyu renk olsa bile yine de güneş kremini hiçbir zaman yanından ayırmayın. Ayrıca göz doktoruna da "Gözlerimde herhangi bir pigment değişimi var mı?" diye sormalısınız. Çünkü bu da deri kanserinin bir belirtisi olabilir.
 
cilt bakimina takildim, benim annem 46 yasina basti gecenlerde, simdiye kadar kullandigi tek sey dove cilt kremi:D
ne yüzünde bi kirisik nede sacinda bir aki var masallah :D
anneme cekersem yasadik heee :D
 
bunları bilmiyomda önceden anneme kızdıgım cogu seyi ben yapıyorum simdi:D
bazen koltukta uyuyup kalıyorum misal:D
 
Geri
Üst