antibiyotik kullandığımda mantar oluyorum

Ç

çaresizimmm

Forum Okuru
antibiyotik kullandığımda mantar oluyorum
merhabalar ben sık sık gribal enfeksiyon geçiriyorum ve geçirdiğim süre için de faranjit problemi de yaşıyorum. Doktora gittiğim de ise bana yan ilaçlarla birlikte antibiyotik veriliyor. Ama antibiyotik kullanımı artık benim için kabus haline geldi çünkü ne zaman bu ilacı kullansam genital mantar oluyorum ve çok büyük problemler yaşıyorum. Bunu çok denedim her antibiyotik kullandığım da mantar oluyorum bu normal mi acaba bununla ilgili ne yapabilirim
 
Merhaba,
Geniş spektrumlu olarak tabir edilen güçlü antibiyotikler vajinanın pH dengesini bozarak mantar enfeksiyonu riskini arttırır.En sık etkili olan ve mantar enfeksiyonu açısından riski arttıran antibiyotikler tetrasiklin ve penisilin grubu ilaçlardır.
Vajinal mantara karşı ne yapılmalı?

Doktorun uyguladığı tedavi haricinde mutlaka pamuklu iç çamaşırı giyilmelidir. Naylon ve sentetik kumaşlardan kaçınmak gerekir. Vajina sürekli temiz tutulmalıdır ancak pH dengesini bozan duş jeli, sabun gibi ürünler kullanılmamalıdır.

Çamaşırlar kaynatılarak yıkanmalı ve ütülenmelidir.

Çamaşırlar sık sık değiştirilmelidir. Vajen salgısı artacağından nem oluşur ve nemlenen çamaşır enfeksiyonu tetikler.

Tahriş edici tuvalet kağıtları, kokulu ürünler, genital parfümlerden uzak durulmalıdır.

Tampon kullanılmamalı ve parfümlü prezervatif tercih edilmemelidir.

Dar kıyafetlerden kaçınılmalıdır.

G-string gibi rahatsız edici çamaşırlar tercih edilmemelidir.

Yoğurt vajina sağlığını koruyor

Vajinal mantara karşı özellikle yoğurdun etkili olduğu söylenmektedir. Yoğurdun içinde bulunan probiyotik laktobasiller kadınlarda vajina ekosistemini korumaktadır. Kadınların düzenli olarak yoğurt tüketmesinin özellikle vajina sağlığı açısından faydalı olduğu bilinmektedir.
 
aynı dert bendede oluyor ama geçen gün eczaneden antibiyotiğin yanın da birde probiyotik aldım eczacı bunun iyi geleceğini söylemişti umutsuz bir şekil de aldım ve kullandım sonuç ise gerçekten mükemmel çünkü hem antibiyotik kullandım hem de mantar olmadım
 
En iyi probiyotik yoğurttur.Ekstra bir şey kullanmanıza gerek yok. Antibiyotik kullanımı sonrası 1 kase yoğurt yemeniz vajinal enfeksiyonlardan korur..
 
Geri
Üst