Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?
porsche amblemi


MERCEDES BENZ: Daimler Chrysler ile ortak çalısıp bir araba yapan CARL BENZ” isim bulamayınca bir tek kızı olan MERCEDES-BENZ”in ismini bu arabaya verir.

MERCEDES: Hırsızların en çok rağbet gösterdiği bir figür dünyada en çok tanınan markalar arasında yerini alan Mercedes'i, üç ayaklı yıldız figürü, markanın kara, hava ve sudaki gücünü tanımlıyor. Mercedes ambleminin mucidi Daimler. Mercedes amblemi, dünyada en çok tanınan marka olmanın yanı sıra en çok çalınan figür olarakta ilk sırayı alıyor.




MITSUBISHI:Samurai Erdemi

Üç kanatlı baklava şeklindeki amblemde, Samurai armasından esinlenilmiş.

Firmayı kuran iki Japon aile, tercih ettikleri amblemin sorumluluk bilincini, centilmenliği ve cemiyetler arası uyumu simgelediğine işaret ediyor.
 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



NISSAN: Güneş ve dürüstlük

Markanın, daire içine yazılmış ismi, güneşin doğuşu ile Japon bayrağındaki beyaz zemin içindeki kırmızı noktayı simgeliyor. Amblem, dürüstlüğü ve samimiyeti sembolize ediyor.
 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



OPEL: kurucusu “ADAM OPEL”in ismidir. Opel, önceleri sadece dikiş makinaları üretiyordu... 1899 yılında araba üretmeye başlayan Opel, ambleminde tekerlek içinde şimşeğe yer veriyor.

Amblemdeki tekerlek güveni, şimşek ise hızı simgeliyor.





PORSCHE Suebyalı'nın gururu

Porsche amblemi, 1952 yılından bu yana Suebya milliyetçiliğini öne çıkartan simgelere yer veriyor... Amblemdeki siyah at, Almanya'nın Stuttgart şehrinin armasından. Geyik boynuzu ile kırmızı-siyah çizgiler ise Almanya'nın Württemberg köyünün flamasından alıntı.


 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



FERRARI: Hediyelik beygir

İtalyan kontesin 1923 yılında firma kurucusu Enzo Ferrari'ye hediye ettiği at maskot, Ferrari'nin amblemini teşkil etti. Amblemdeki ana renkler sarı ile kırmızı, firma sahibinin yaşadığı komşuşehir Modena'yı ve yarışa olan sevgiyi simgeliyor.





PEUGEOT: Aslanın gücü

Bir aslan gibi "güçlü"sloganıyla satılan bu ürünlerdeki aslan amblemini Fransızlar, daha sonra ürettikleri arbalarda da kullanmaya başladı.
 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



VOLKSWAGEN:Vw amblemi Porsche mühendisi Franz Xaver tarafından bulundu.

Ekim 1948 yılından bu yana markanın iki harfi Almanya'nın Wolfsburg şehrini şereflendiriyor.





SEAT: İspanyol'un S'si ilham verdi.

90'lı yılların başında VW ile birleşmesiyle İspanyol araba yapımcısı, VW amblemin üstüne prestij, ilericilik ve dinamikliği simgeleyen büyük S harfini yerleştirdi.
 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



RENAULT: Kübist baklava şekli

Renault baklava şeklinin bulunuşu 30'lu yıllara dayanıyor. Amblem klasik ve durgun şekli ile geleceği simgeliyor. 1992 yılında küçük değişiklerle, şu an bütün Renault'larda kullanılan yeni bir tasarım yapıldı.




TOYOTA : Müşterilere sevgiler

Japon firmanın kurucusu Kirchiro Toyota, 1937 yılında üçlü elips kombinasyonu ile güçlü markasının amblemini oluşturdu.

Elipsler, araba ile müşteri rasındaki sıcaklığı, ekip ruhunu ve modernizasyonu temsil ediyor
 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



SUBARU : Japon yıldızı

Subaru'nun amblemi, 6 Japon araba üreticisinin birleşmesi ile ortaya çıktı.
Oval içindeki 6 yıldız, bir araya gelen firmaları sembolize ediyor.
 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



BMW : Bayern Motor Sanayi

Sadece fabrikanın isminin baş harfleri verilmiş.

BMW'nin amblemindeki mavi beyaz renkler, Almanya'nın Bavyera eyaletinden geliyor. 1929 yılından bu yana uçak ve motoru üreten BMW, amblemdede üretime uygun lastik içinde dönen pervane figürüne yer veriyor...Daha sonra araba üretimine başlayan BMW arabalarındada aynı amblemi kullanmayı tercih etti.




AUDI: Amblemdeki dört yüzük araba birliği için bir araya gelip ittifak kuran dört firmayı simgeliyor.Audi ismi, firmanın eski yöneticilerinden olan mühendis August Horch tarafından verildi...

Markaya kendi ismini vermeyen Horch, Latince'deki karşlığı olan Audi ismini koydu.
 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



FORD : kurucusu HENRY FORD un ismidir.

Mavi plaka üzerine süslü püslü harflerle yazılı Ford, nostaljik bir geçmişi anımsatıyor. 1903 yılından bu yana kullanılan Ford ambleminde, geçici bir süre için Köln Katedrali'nin silüeti yer almış.
 
Ce: Arabaların Logoları Ne Anlama Geliyor?



JAGUAR : Hızlı kedi. Araba ve kedi. Güç ve zariflik.

Jaguar, arbalarındaki zıplayan kedi figürünü,meydana gelebilecek kazalarda, yayaların yaralanma riskini azaltmak için değiştirdi. Firma, ürettiği yeni modellerine jaguar yerine, jaguar resimli bir plaket monte ediyor.




MAZDA:Mahkeme kararıyla yeni amblem

Renault'a büyük benzerliği nedeniyle, açılan davayı kaybeden Japon araba üreticisi Mazda, yeni bir amblem oluşturmak zorunda kaldı. Mazda, kanatlarını açmış bir kartal figürünü amblem olarak kullanıyor
 
Geri
Üst