1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Arap Kadayıfı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 5 adet yassı kadayıf
    3 adet yumurta (çırpılmış)
    1 bardak un
    1 su bardağı süt
    250 gr çiçek yağı
    450 gr şeker
    600 gr su
    Yarım limon
    50 gr çekilmiş yeşil fıstık

    Yemeğin Tarifi
    Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
    Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
    Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın

     
Arap Kadayıfı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kadayıf dolması

    kadayıf dolması

    Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 6 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Yapılışı: Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli...
  2. Kadayıf Pilavı

    Kadayıf Pilavı

    =Malzemeler= Süre:50 dk - 4 Kişilik - 200 gr. kadayıf - 1 çorba kaşığı kuş üzümü - 1 çorba kaşığı badem - 1 çorba kaşığı izmir üzümü - 100 gr. margarin - 1/2 tavuk göğsü - 1 soğan rendesi - 2.5 su bardağı pirinç - 50 gr. badem - Tuz,tarçın - 1 çay kaşığı safran - 2 tatlı kaşığı şeker - 1 bardak tavuk suyu - 1.5 yemek kaşığı tereyağı - 1/2 kahve fincanı sıvıyağ...
  3. Kadayıf

    Kadayıf

    Malzemeler: 150 gram margarin 300 gram tel kadayıf Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.) Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Biraz limon suyu Yapılışı: Margarini eritin Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın. Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın. Tel kadayıfları iki parçaya...
  4. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...
  5. Taş Kadayıf

    Taş Kadayıf

    taş kadayıf tatlısı tas kadayif taş kadayıf yassı kadayıfı Yine ilk kez duyduğum bir lezzet denemek isteyenlere buyrun melişler :) MALZEMELER: -500 gr yassı kadayıf -300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık -2 çorba kaşığı toz şeker -Kızartmak için yeterince sıvı yağ -Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık Şerbeti İçin: -3 su bardağı su -2 su bardağı şeker -Yarım limon suyu...

Sayfayı Paylaş