Arkadaşlar kıymayı kaç dakika pişirmemizi gerekiyor kaç dakika kavrulmalı

  • Konbuyu başlatan Helenayri
  • Başlangıç tarihi
H

Helenayri

Forum Okuru
Arkadaşlar kıymayı kaç dakika pişirmemizi gerekiyor kaç dakika kavrulmalı

Kıyma kaç dakika kavrulur melek kadınlar kulübü kıyma kaç dakikada pişer forum'da.​

Kızlar yeni evlendim yeni yeni yemek yapıyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var eşim etli yemekleri çok seviyor kıyma da çok seviyor onun için çok sık kıyma kullanmaya başladım ama nasıl pişireceğimi bilemiyorum önce soğanı mı kavurma alayım yoksa kıymayı mı kavurma alayım ya da kıyma kaç dakikada pişmeli nasıl bir kıvamda olmalı? Her yemekte ayrı mı pisirmek gerekir kıymayı acaba?
 
Merhabalar
Kıymayı aslında kullandığınız yemeğe göre pişirmek de fayda var ama ben yaparken öncelikle kıymayı koyarım tavaya ya da tencereye o güzelce iyice bir suyunu salar suyunu salan kıymalar güzelce suyunu çeker ve biraz da kavrulduktan sonra çok kuru olmadan Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp atarım bir güzel soğanlar da kıyma ile birlikte kavrulur. Bunun üzerine hangi yemeği yapacaksan ona göre yemeğim şekillenir. Kıyma ile yemek yaparken bazıları önce soğan sonra kıyma kavuruyor buna doğru olabilir ama benim tarzım önce kıymayı bir güzel kavurup sonrasında soğanı eklemek oluyor. Kıymayı kavururken çok kuru kuru olmasını beklemeyin çünkü çok kuru olduğunda sertleşiyor ve tadı kayboluyor.

Bol kıymalı Kayseri yağlaması tarifini aşağıda sizlerle paylaşmak istiyorum aşağıdaki linkten "Kayseri yağlaması" tarifini yapılışına kolayca ulaşabilirsiniz.

 
Geri
Üst