aside nasıl yapılır bilen varmı ?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
aside nasıl yapılır bilen varmı ?
Bamya sevenlerin bilecekleri bir yemek var, aside. Muhtemelen adminler bilir. Ben bu yemeğin yapılışını bilmiyorum.Arkadaşımda yedim hoşuma gitti.Şimdi bamyam var da tarif yok.Tarifini yazarmısınız..?
 
3 soğan

30 gr tereyağı

2 su bardağı et suyu

5 çorba kaşığı un

250 gr kurutulmuş bamya

2~3 kurutulmuş arnavutbiberi

Tuz



Aside Yapılışı

Aside için önce geleneksel olarak kurutulmuş bamyaları temizlemek ve yıkamak gerekir. Bunun için kurutulmuş bamyaları iplerinden çıkarın. Bir bez içinde ovarak dikenlerini temizleyin. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Ocağı kapatıp bamyaları tencerede bırakın.

Bu arada Biberlerin tohumlarını temizleyip kıyın.Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Et suyunu ekleyin.

Bamyaları süzüp tencereye ekleyin. Biberleri ilave edip tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte yarım saat pişirip ocaktan alın.

Bir su bardağı suya tuz ekleyip kaynatın. Unu azar azar ilave edip sürekli karıştırarak koyu bir bulamaç haline gelinceye kadar pişirin.

Sosu tabaklara paylaştırın. Üzerine acılı bamyayı ilave edip sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst