Aşılama yaptıranların yorumları

  • Konbuyu başlatan Meltemxyzxzzx
  • Başlangıç tarihi
M

Meltemxyzxzzx

Forum Okuru
Aşılama yaptıranların yorumları
Aşılama yaptıranların yorumları süreç nasıl ilerliyor

Merhaba

3 yıldır evliyiz bebek sahibi olmak istiyoruz fakat olamadık. En sonunda doktora gittik. Öncelikle kan testleri falan yaptılar . Eşimi de bir üroloji uzmanına yönlendirip spermiogram testi istediler . Aşılama yapılacağını aşılama olmazsa tüp bebek yapılacağını söylediler. Bu süreçle ilgili pek fazla bir bilgim yok . Neler olacak nasıl ilerleyecek çok bilmiyorum aşılama yaptıranlar bu konuda yorumlarını yazarlarsa memnun olurum. Bu kan testlerinden ve spermiyogram testlerinden sonra neler olacak bu süreç nasıl ilerleyecek bu süreci yaşayanlar yorumların yorumlarını bekliyorum teşekkürler
 
Merhaba Meltem

Anladığım kadarıyla Devlet hastanesine gitmişsiniz. Çünkü devlet hastanesinde Herhangi bir sorun yoksa hemen tüp bebek yapmıyorlar. Öncelikle aşılama yapılıyor . 3 kez aşılama oluyorsun . Eğer Aşılama tutmazsa tüp bebek tedavisine ancak öyle başlıyorlar.

Aşılama sürecinden önce senin de dediğin gibi eşinin spermiyogram testi yapılıyor. Bununla birlikte aynı süreçte senin kan testlerin yapılıyor. Kan testlerinde herşey normal çıkarsa ve eşinin spermiogram testlerinde de her şey normal çıkarsa bir süre normal ilişki ile hamile kalmanız öneriliyor. Eğer senin kan testlerinde herhangi bir şey çıkarsa mesela kan seviyen düşükse kan seviyeni yükseltmek için bir tedavi uygulanıyor. Kan testinde çıkacak sonuçlara göre eğer herhangi bir şey varsa tedavileri uygulanıyor. Bundan sonra rahminde bir şey olup olmadığını kist miyom gibi görebilmek için rahim filmi çekiliyor . Rahim filmi HSG çekimi çok yoğun olduğu için belki bir ay sonrasına filminiz çekilebilir. Daha sonra rahim filminde eğer herhangi bir şey çıkmazsa aşılama sürecine geçiliyor.

Eğer rahim filmi HSG de miyom filan çıkarsa bunun için ameliyat sürecine geçiliyor ameliyat sürecinden sonra her şey normalse aşılamaya geçiliyor. Aşılama sürecinde evde yapmanız için yumurta olgunlaştırıcı iğne veriliyor. Bu iğneler karnımızdan yapılıyor. Yaklaşık bir 10 günlük süreç içerisinde yumurtalarınızın olgunlaşıp olgunlaşmadığı kontrol ediliyor. Eğer yumurtalarınız olgunlaştı ise çatlatma iğnesi veriliyor. Bu çatlatma iğnesini yapıyorsunuz ve ertesi gün aşılama için hastaneye geliyorsunuz.

Aşılama için eşinizden sperm alınıyor laboratuvarda yıkanıp uygun hale getirildikten sonra rahminize eşinizin spermleri enjekte ediliyor. Ve hamilelik süreci bekleniyor. Hamile kaldıysanız aşılama süreci burada bitmiş oluyor. Eğer hamile kalmadısanız 1 ay ara verip ikinci aşılama sürecine geçiliyor yine yumurta olgunlaşma iğneleri nihayetinde çatlatma iğnesi ve aşılama yapılıyor.

Yine hamile kalmadı iseniz 3. aşılama sürecine geçiliyor. Yine de hamile kalmadı iseniz bu sefer tüp bebek süreci ne başlanıyor.
 
Geri
Üst