Ask.com Toolbar'ını Silmek İçin Yapılması Gerekenler...

T

TİTAN

Forum Okuru
Ask.com Toolbar'ını Silmek İçin Yapılması Gerekenler...
ask.com toolbar nasıl sileceğim ne yapmak gerek silinmiyor ipuçları ile ilgili bilgiler burada melekler
Kullanımını yaygınlaştırmak için bazı arama motorları,pcmize indirdiğimiz küçük programlarla birlikte pcmize kurulup bizim isteğimiz dışında kendilerini varsayılan arama motoru ilan ederler melekler :S Bu çok siniz bozucudur.Çünkü varsayılana kendi istediğiniz arama motorunu ayarlasanız bile ,arkada çalışan .dll uzantılı dosya sayesinde o yine bildiğini okur,karşımıza çıkar.İşte onlardan biri de ask.com arama motoru.Ama üzülmeyin onu silmenin de bir yolu var :tik:


ask-11c.jpg



İnternet Explore kullanıcıları için;

araçlar->internet seçenekleri
genel ayarlar-> arama ayarları
varsayılan arama motyoru olarak google seçin ve ask.com’u silin


Firefox kullanıcıları için;

tarayıcınızın url boşluğuna about:config yazı enter’leyin,karşınıza emin misin diye bir soru sorar sizde evet deyip devam edin
süzgeçten keywordurl’yi arayın
keywordurl parametre string ‘i olarak Googlegirin ve enter layın
 
[h=1]Ask.Com nasıl silinir[/h]Ask Toolbar ve diğer araç çubukları bilgisayarımıza kurduğumuz başka programlarla birlikte kuruluyorlar.

“Başlat” a tıklayın ve ardından sağdaki menüde bulunan ” Denetim Masası” na tıklayın.
Açılacak pencereden sol taraftaki kısmın en altında yer alan “program kaldır” linkine tıklayın.
Açılacak olan program kaldırma penceresinde yüklü olan tüm programlarınız yüklenmiştir. Buradaki listeden “Ask.com Toolbar” yazan seçeneği bulun ve sağ tıklayarak açılacak menüden “kaldır” a tıklayın.
Onay isterse onaylayın ve ileri diyerek ask.com toolbar araç çubuğunu tamamen silin.

Ask.Com nasıl silinir, nasıl kaldırılır

Birde aşağıdaki işlemi deneyebilirsiniz değerli misafirimiz.


Adres çubuğuna "about:config" yazarak firefox'un gelişmiş ayarlar bölümüne giriyoruz. Çıkan uyarıya "OK" diyerek devam ediyoruz.

Açılan bölümde şu değeri buluyoruz: "browser.startup.homepage" çift tıklayıp "http://www.google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Yine aynı şekilde "keyword.URL" değerini buluyoruz ve "http://www.google.com.tr/search?q=" bu adresi kopyalıyoruz. Ayrıca ask.com gördüğünüz bütün satırlara sağ tıklayarak "sıfırla" deyin.
 
ask toolbar silmek veya diğer tolbarı silmek için gereken program

toolbar'ı bilgisayardan silmek için kesin çözüm toolbarcleaner adlı programdır bunu yükleyin ve toolbardan kurtulun,bende bilgisayardan çok denedim ama olmuyor bu program sayesinde kurtuldum.
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst