ASTROLOJİNİN ANAHTAR KAVRAM ve TANIMLARI

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
ASTROLOJİNİN ANAHTAR KAVRAM ve TANIMLARI
nuray sayarı dolunay nuray sayarı dolunayda yapılması gerekenler dolunayda yapılması gerekenler sayar dolunay neler yapılmalı
1-ELEMENTLERBurçlar dört gruba ayrılmıştır: Ateş, toprak, hava ve su. Her grupta üç burç bulunur. Hangi gruba ait olduğunuzu bilerek temel kişilik özelliklerinizi ve tanıdığınız insanları daha iyi anlayabilirsiniz. Ateş burçları Koç, Aslan ve Yay'dır. Ateşin özelliği enerjik, hevesli ve pozitif olmasıdır. Toprak burçları Boğa, Başak ve Oğlak'tır. Toprağın özelliği de pratik, sakin ve negatif olmasıdır. Hava burçları İkizler, Terazi ve Kova'dır. Havanın özelliği, konuşkan, akıllı ve pozitif olmasıdır. Su burçları Yengeç, Akrep ve Balık'tır. Suyun özelliği ise etkileyici, duygusal ve negatif olmasıdır. ATEŞ - ENERJİ VE CANLILIKKoç 21 Mart - 20 Nisan Aslan 23 Temmuz - 23 AğustosYay 23 Kasım - 21 AralıkAteş burçları çok canlı ve güçlüdürler. Son derece yaratıcı, hevesli ve enerjik olurlar . Yeni fikir ve kavramlarla oynamayı sevdikleri için her konuda yeni akımlar getirebilirler. Doğuştan liderdirler, güçlü karizmaları ve ışıltılı karakterleri ile insanları kendilerine çekerler. Yüksek idealleri, geniş görüş açıları, tutkuları ve "herşeyi yapabilirim" iddiaları ile ilham verici ve etkileyicidirler. Ateş burçları son derece cesaretli, girişken oldukları için canlılığı ve hayat gücünü yönetirler. Kuvvetli egoları ile ilgi merkezi olurlar. Özgürlüklerine ve bireyselliklerine çok düşkündürler ve baskıya dayanamazlar.

koç
Zodyak'ın ilk burcudur ve yukarda saydığımız özellikleri kusursuz bir şekilde yansıtır. En girişimci burçtur. Yeni başlangıçları, fikir ve yöntemleri harekete geçirir. İş hayatı ve askerlik Koç burcunun oyun alanı sayılır.
aslanburcu, ateş grubu özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda gösterir. Yetenekli ressamların, oyun yazarlarının, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur. İşleri ne olursa olsun Aslan'lar yaptıkları işe kendi damgalarını vururlar ve hepsinde biraz gösteriş vardır.

yayburcu ise ateş enerjisini uluslararası, eğitim, araştırma, seyahat ve akademisyenliğe yöneltir. Tarihsel bilgileri toplar, korur, sentez yapar ve bu yüzden de biraz filozoftur.


TOPRAK - BİÇİM VE ALTYAPIYI OLUŞTURUR

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs Başak 24 Ağustos - 22 Eylül Oğlak 23 Aralık - 19 Ocak
Toprak burçları biçim verir, altyapı kurar ve meydana getirir. Zodyak'ın üreticileridir ve olayları gerçekleştirirler. Kendilerinin ya da yakınlarının rüyalarını gerçekleştirirler. Çizim yapmaktan bütçe çıkarmaya, iş programından, iş akışına ve zamanında bitirmeye kadar bir işin tüm evrelerini iyi kavrar ve yaparlar. Kendilerini yaptıkları işe adayan, sorumluluk sahibi kişilerdir. Başarılarının büyük bir bölümünü pratik olmalarına ve ellerindeki kaynakları iyi kullanmalarına borçludurlar. Gerçekçidirler ve kavrama yetenekleri gelişmiştir. Son derece dakiktirler ve zamanlamaları iyidir. Sadık, sabırlı ve dengelidirler. Tedbirli, tutucu bir kişiliğe sahip oldukları için ani kararlar vermez, adımlarını düşünerek atarlar. Bu sayede para, zaman ve enerjilerini boşa harcamazlar. Uzun vadeli planlar yaparlar. Son derece hırslı, kararlı oluşları ve kuvvetli iradeleri ile istedikleri konularda çok başarılı olurlar.

boğaburcu toprak grubu özelliklerini sahip olduğu şeyler ile ve güvenlik arayışı ile gösterir. Boğa burcunun duyarlı ve maddeye düşkün yapısı onları çok iyi müze yöneticileri yapar. Sanat eserlerini, değerli şeyleri toplamaya ve korumaya meraklıdır.

başak'taki toprak grubu özellikleri ise sağlık konularına düşkünlük şeklinde kendine gösterir. Bir çok doktor, biyolog Başak burcundandır. Başak burcu 6. evin yöneticisidir ve sağlık, günlük işler, servis konularını yönetir. Başka bir deyişle Başak'lar toprak grubu özelliklerini araştırma, düzenlilik, dakiklik ve çalışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Yaptıkları işin en ince detayına kadar inip, kusursuz hale getirirler. Başak'lardan büyük yazarlar, yöneticiler, kütüphaneciler, muhasebeciler çıkar. Düzen ve dikkat isteyen işlerde kusursuzlardır.

oğlak burcu, toprak grubu özelliklerini devlette ve büyük işletmelerdeki hiyerarşideki konumu ile gösterir. Büyük firmalar ve devlet, düzen olmadığı takdirde büyük karmaşa olacağının bilincindedirler. Oğlak burcu emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir. Bu yüzden de büyük kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi ve itibarlı kişiler olurlar. Oğlak burçları genellikle büyük şirketlerde bölüm başkanı ya da şirket yöneticileri olur.


SU - DUYGUSALLIK VE SEZGİ

Yengeç 22 Haziran - 22 TemmuzAkrep 24 Ekim - 22 KasımBalık 19 Şubat - 20 Mart

Su bir çok şekilde bulunabilir. Sıvı, buhar, gaz ya da donmuş olabilir. Küçük bir su kabarcığı kadar masum ya da okyanustaki kabarmış bir dalga kadar vahşi olabilir.

Herşeyi çok derinden hisseden su burçlarının içlerinde ihtiras fırtınaları esse bile dışarıya fazla bir şey belli etmezler. Sakin sular derin olur derler. Su burçları bir şeyi anlayıp çözmeye çalıştıkları zaman sessizleşip içlerine kapanırlar. Onları tanımak ve anlamak zaman içinde olacaktır. Kendilerini yavaş yavaş açarlar.

Su burçları yoğun ve güçlü duygularını özenle korumaya çalışırlar. Aşık oldukları zaman bütün kalpleri ile severler ve çok bağlanırlar. Duygusal, romantik ve çok hassastırlar. Sezgileri çok güçlüdür ve sizin söylediklerinizden çok yüz ifadenizden, ses tonunuzdan,vücut dilinizden anlam çıkarırlar. Bu özellik Balık burcunda çok gelişmiştir. Su, temizler ve hayatın devam etmesini sağlar. Su, evrensel çözücüdür, maddeleri çözer ve onun özelliklerini alır. Su burcundan birine sorununuzu anlatın, kendi sorunu imiş gibi üstlenecektir. Sizi dikkatle dinler, duygularınızı hisseder, manevi destek olur ve iyi tavsiyelerde bulunur.

Başkalarının dertlerini kendi dertleri gibi üstlenip üzülmekten ve devamlı fedakarlıklarda bulunmaktan yıpranırlar. Bu yüzden ara ara yalnız kalıp, toparlanmaya ihtiyaç duyarlar.

Su grubu ruhu yönetir. Su sınırlanmayı sevmez, hayal gücü çok gelişmiştir ve çok yaratıcıdır. Resim, müzik, fotoğrafçılık, edebiyat ve dansta diğer insanlardan ilham alarak yaratırlar. Yaratıcılıkla ilgili işlerde, küçük işletmelerde, atölyelerde ya da kendi işlerinde çalışmaktan zevk alırlar.

Keskin sezgileri ile finans alanında da çok başarılı olabilirler. Su burçları yakın ilişkilerde daha çok başarılıdırlar.

yengeçburcu, su grubunu özelliklerini ailesine ve yuvasına olan düşkünlüğü ile ortaya koyar. Ailesini besler, büyütür ve korur. Toplumları meydana getiren en ufak birim ailedir. İyi bir yuva kurucu olan Yengeç için en önemli şey eşi ve çocukları ile sevgisini paylaşmaktır.

akrepburcunu , insanlar arasındaki seksüel ve parasal ilişkiler çok ilgilendirir. Astrolojide 8. evin temsilcisi olan Akrep, doğumu, ölümü ve yeniden doğuşu temsil eder. Bu ev aynı zamanda başkalarının parasını temsil eder. Akrep'ler başkalarının parasını idare etmede çok beceriklidirler. Gizemli yapıları vardır ve kendileri hakkında ipucu vermezler.

balıksonuncu burçtur ve kendinden önce gelen bütün burçlardan bir özellik almıştır. Bu yüzden de bütün burçlarla iyi anlaşır. Manevi değerleri ağır basan Balık burcu diğer insanlara yardım eder. Kova genel anlamda insanlık için bir şeyler yaparken, Balık burcu birebir insanlara yardımcı olur. Başkalarına yardım etmek uğruna kendini feda edebilir. Balık burcu fedakarlık demektir ve yakınları için yapamayacağı fedakarlık yoktur.


HAVA - AKIL VE İFADE YETENEĞİ

İkizler 22 Mayıs - 21 HaziranTerazi 23 Eylül - 23 EkimKova 21 Ocak - 18 Şubat

Hava burçları düşünce alışverişi ve haberleşmeyi yönetir. Bunlar en entellektüel ve akıllı burçlardır. Meraklı, hareketli hava burçları devamlı yeni fikirlere açtırlar. Akılcı, çok yönlü, konuşkan, hızlı ve uyanık tiplerdir. Tatlılıkları ile her istediklerini yaptırmayı, becerileri ile de zor durumların üstesinden gelmeyi iyi bilirler. Bilgi toplamayı ve yaymayı seven sosyal kişilerdir. Hava burçları Zodyak'ın bilgi işlemcileridir. Bütün burçlar içinde en az duygusal olan ve en tarafsız burçlardır. Doğruya ve gerçeğe çok önem verirler.

ikizlerbütün hava burçları içinde en çok haberleşme ihtiyacı duyan burçtur ve biraz da gevezedir. Akıl yürütme yeteneği gelişmiştir. Analiz, sentez ve bilgi peşinde koşar. İkizler burcunun çoğunda yazı yazma yeteneği vardır. Bir çok İkizler haberci ya da gazetecidir, ya da olmak istiyordur. TV ve gazetelerin haber odaları, hava alanları, gece klüpleri gibi hareketli yerlerde bulunmaktan büyük zevk alır.

teraziburcu simgesi terazi gibi denge ve adalet için çabalar. Yargı sisteminde bir çok avukat, hakim ya da savcı Terazi burcudur. Güzel sanatlarla ilgili alanlarda da Terazi burçlarına rastlayabilirz. İkisinde de hak edilen orta noktayı bulmak oldukça zordur.

kovaburcu hava burçları içinde icat kabiliyeti olan burçtur. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Kova aynı zamanda kardeşliğin ve arkadaşlığın burcudur. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşır. Kova burcu iyi yönde sosyal değişiklikler ister.
 
Ce: ASTROLOJİNİN ANAHTAR KAVRAM ve TANIMLARI

2-BURÇLAR
2-BURÇLAR

1-ATEŞ BURÇLARI



s01.gif
KOÇ

20 Mart – 19 Nisan
Gezegen: Mars
Element: Ateş
Kalite: Öncü


ss01-01.jpg
Mars tarafından yönetilen Koç burcu öncü ateştir. Bu burç içerisindeki gezegenlerin her biri bir mermi gibidir – kırmızı-sıcak, itici ve gitmeye hazır. Koç burcunun gezegenleri sabırları ile bilinmemektedir. Aslında her şeyden çok beklemekten kaçarlar. Koç burcu gezegeninin aklında hiçbir engel yoktur. Akıllarında sadece nerede oldukları ve nerede olmak istedikleri vardır, bu iki nokta arasındaki en kısa mesafe düz bir çizgidir. Koç burcu gezegenleri diğer taktiklerin içerisinde kovalamayı tercih ederler. Bazılarının bile cesaret edemeyeceği durumlarda tamamen kendilerini verirler. Cesur, cesaretli, atılgan ve direktirler. Koç burcu gezegeniniz her zaman göründüğü gibidir. Bu ilk burçtur, bundan dolayı da Koç burcu gezegenleri genelde projeleri veya diğer şeyleri başlatmada çok iyilerdir. Ama bir o kadar da bitirmeye hevesli değillerdir. Bu da onların sabit kalitesinden kaynaklanmaktadır, bu sebepten dolayı da işler genelde yarım kalır. Koç burcu gezegenlerinin hatırı sayılır Mars güçlü enerjileri için fiziksel bir çıkışa ihtiyaçları vardır, aksi takdirde hareket etme ihtiyaçları strese dönüşebilir. Egzersiz, sıkı çalışma ve rekabet Koç ve Marsın aktif enerjisi için mükemmel çıkışlardır.




s05.gif
ASLAN

22 Temmuz – 22 Ağustos
Gezegen: Güneş
Element: Ateş
Kalite: Sabit


ss01-05.jpg
Güneş tarafından yönetilen Aslan burcu gurur ve egoyu temsil etmektedir. Aslan burcu gezegenleri parlamak ister ve siz de bunlara sahipseniz bu amaçla onları kullanabilirsiniz. Aslında kendinize bir sahne bulmalısınız, ortadaki ışığı açın ve ona alışmaya çalışın, çünkü hoşunuza gitse de gitmese de Aslan burcu gezegenleriniz ihtiyaç duymadığınız zamanlarda bile bütün dikkati üzerinize çekecektir. Bunların yanında Aslan sabit bir ateştir. Aslan burcu gezegenleri üzerlerine çektikleri dikkati algılamaktan çok mutlu olmaktadır. Çeşitli komplimanlar, sevimli hediyeler ve özellikle etkilemek ve mutlu etmek için tasarlanmış muhteşem ve yaratıcı geziler ile kendilerine ilgi duyanlara da bu ilgilerinin karşılığını verecektir. Aslan burcunun özellikleri eğlendirici olması, eğlenmeyi sevmesi ve büyük girişler ve çıkışlar yapmasıdır. Bu burçtaki gezegenler dramı sever. Güneş solar sisteminin merkezinde olduğundan dolayı genelde Aslan burcu gezegeni diğerlerini unutabilir veya her hareketlerini zihinlerinde planlamazlar. Diğer bir deyişle her zaman çok dokundurucu ve “yoğun ilgili” olabilirler. Bunların yanında Aslan burcu gezegenleri yardım etmez, ama sevmek ve takdir görmek için yaşarlar ve önlerine gelen fırsatları kaçırmazlar.




s09.gif
YAY

21 Kasım – 21 Aralık
Gezegen: Jüpiter
Element: Ateş
Kalite: Değişken


ss01-09.jpg
Bu üçüncü ateş burcu en büyük gezegen Jüpiter tarafından yönetilmektedir. Değişken bir ateştir, bundan dolayı da hevesi her zaman geçici olabilmektedir. Dağınık mı? Olabilir. Bu burç yaşamın sunduğu her olanaktan faydalanmak ister. Yay burcu gezegenlerinin çimen daha yeşildir sendromu gibi eğilimleri vardır. Maceraperesttirler, sıradan işlerden sıkılırlar, cömert ve hatalar karşısında iyimserlerdir. Aşırıya da kaçabilirler, bir şeyi tekrar ve tekrar yapmak isteyebilirler. Bu gezegenler yabancı mekanlara, haritalara ve açık hava faaliyetlerine bayılırlar. Düzenli değillerdir ve her şeyden bir parçaya sahip olmayı kabul etmezler. Öğüt vermek, reklam yapmak, felsefe yapmak ve büyük resimde anlatılandan ders almaktan çok mutlu olurlar. Yay burcu gezegenleri ayrıca meydana gelecek olayları da bilmektedir, çünkü Jüpiter daha yüksek öğrenmeyi yöneten bir gezegendir. Gülmenin gücüne sonuna kadar inanırlar ve birini güldürmekten çekinmezler.


2-TOPRAK BURÇLARI


s02.gif
BOĞA

19 Nisan – 20 Mayıs
Gezegen: Venüs
Element: Toprak
Kalite: Sabit


ss01-02.jpg
Koç burcu kadar hızlı ve atılgan olan Boğa burcu yan kapıdaki sabit toprak burcudur, beklemeyi sever. Boğa burcunun sonsuz bir sabrı vardır ve bu burçtaki gezegenler bu güç ile katılaşır. Boğa burcu gezegenleri hiçbir zaman bırakmaz – hatta bazen bırakmaları gerekse bile. Sorumlu, güvenilir, dürüstlerdir, gün uzun olduğundan pratiklerdir ve çok çalışmaktan asla yılmazlar. Sabitlerdir, bundan dolayı da inatçılıkları ile nam salmaları tesadüfi değildir. Ancak inatçılık madalyonunun arkasında “katılık” vardır, ve öylelerdir. Boğa burcundaki gezegenler normal kayalardır, diğer gezegenlerin bile kıskandığı bir “bağlılıkları” vardır. Boğa burcu Venüs tarafından yönetildiğinden dolayı bu gezegenlerin duygusal olması ve lüksü sevmesi de oldukça normaldir. İyi bir yemek, kaliteli bir şarap veya Renoir tabloları ile şımartılmayı severler. Boğa burcu gezegenlerinin diğerlerine nazaran daha fazla huzura ve sessizliğe ihtiyacı vardır. Planlarının bozulmasından hoşlanmazlar ve genelde rahatlık veren alışkanlıkların daha sonradan iz bırakabileceği onlara hatırlatılmalıdır.




s06.gif
BAŞAK

22 Ağustos – 22 Eylül
Gezegen: Merkür
Element: Toprak
Kalite: Değişken


ss01-06.jpg
Bu burç uzun zamandır kötü bir üne sahipti. Neredeyse ilk astrologdan bu yana Başak burcuna titiz ve eleştirici denilmekteydi, ancak bu olay burada bitiyor. Başak burcunun otomatik hata bulucu özelliğinin olması her ne kadar doğru olsa da İkizler gibi Başak burcu da Merkür tarafından yönetilmektedir; Merkür, detaylar için en keskin gözlere işaret etmektedir. Ayrıntılar konusunda iyiyseniz çok ufak tefek şeyleri görmeniz doğaldır. Sizin Başak burcu gezegeniniz olağanüstü bir problem çözücüdür. Ayrım yapmaktadır, çünkü onun işi problemleri analiz etmek ve çözümler sunmaktır. Bu burç ayrıca listeleme ve planlar konusunda mükemmeldir. Her şey bir yana, Başak burcu gezegenleri yardım etmeye bayılır ve değişken toprak burcu olduğundan dolayı da bu enerji işe yaramak istemektedir. Başak burcu gezegeninizi onu meşgul ederek mutlu edin.




s10.gif
OĞLAK

21 Aralık – 20 Ocak
Gezegen: Satürn
Element: Toprak
Kalite: Öncü


ss01-10.jpg
Oğlak burcunuzun gezegeni bir şeyleri inşa etmek ister. Oğlak burcu Satürn tarafından yönetildiği için bu enerji de binalar veya yapılar yapmak, kariyer yaratmak veya bir organizasyonu başlatmak ister. Bu gezegenler işleri nasıl yürüteceklerini bilirler. Marş söyleyen, parmaklarını şıklatan, “Yapmasan daha iyi olur”, “Yapmamalısın” ve “Hadi şu işe girelim” gibi cümleleri söyleyen otorite figürleridir. Oğlak burcunun dikkat ve disiplin uygulaması, kurallar koyması ve onlarla yaşaması, sınırlar oluşturması ve bu sınırlar içerisinde gerçekleştirilecek planları yapması gerekmektedir. Popüler düşüncenin tam tersine komik değillerdir. Oğlak burcu en keskin zekaya sahiptir. Burada sahiplenme ve alışkanlık duygunuz güçlü olacaktır, gidilmesi gereken tek yol sizin için işleri eski moda şekiller ile halletmek ve büyüklere saygı göstermektir. Oğlak burcu gezegenleriniz ayrıca bazı konularda açlardır. Yatırım yapacakları zaman için bir geri dönüş isterler.


3-HAVA BURÇLARI


s03.gif
İKİZLER

20 Mayıs – 20 Haziran
Gezegen: Merkür
Element: Hava
Kalite: Değişken


ss01-03.jpg
Merkür tarafından yönetilen İkizler burcu iletişim uzmanımızdır. Eğer konuşma, yazma, mimik veya elden göze çalışma ile ilgili bir konu var ise İkizler gezegeni bu işi sevecektir. Merkür ayrıca kısa seyahatleri de yönetmektedir, bundan dolayı da İkizler burcundaki gezegenlerin hepsi rekor süre içerisinde yollarını bulmakta uzmanlardır. Aslında bu burç var oluşun muhteşem ışığı ile ün yapmıştır, burç değişkenliği ve yeni deneyimleri sevmektedir. İkizler değişken havadır, aklınızı değiştirir. Böylece İkizler gezegeni sizden konuşmayı, eğlenmeyi ve elinizden her iş gelmesini bekler. Bu burç her şey ile ilgili bir parça bilgiye sahiptir. Dağınık mı? Belki bir parça olabilir. Ama burçların hiç biri “sadece tadımlık” ile mutlu olmaz. İkizler gezegenleri ikililik konusunda da uzmandır. Her zaman kişiliklerinin en az iki yönünü sergilerler. Değişkenlerdir, hatta vefasız bile olabilirler ve oldukça meraklıdırlar.




s07.gif
TERAZİ

22 Eylül – 22 Ekim
Gezegen: Venüs
Element: Hava
Kalite: Öncü


ss01-07.jpg
Terazi burcu denge ve uyum ile ilişkilidir, ama Terazi burcunun gezegenleri pek bu yola ihtiyaç duymamaktadır. Dengeyi bulmak, uyumu yaratmak ve sadece kolay işlerle değil bütün işler ile ilgilenmek Terazi burcunun görevidir. Hem denge hem de uyum eşit olarak vermeye ve almaya bağlıdır. Tekrar belirtelim, bu kolay bir iş değildir. Ama Terazi burcunun gezegenleri tam bu iş içindir. Diğer burçların hiç biri Terazi kadar etkileyici ve sosyal değildir. Terazi, kardinal havadır, bundan dolayı da konuşmaları başlatmak ister. Terazi burcu gezegenleri diğerlerini mutlu eden davranışlarda ustadır. Venüs tarafından yönetilmekte olduklarından dolayı davranışlarda, nezakette ve küçük konuşmalarda uzmanlardır. Terazi burcu gezegenleri her türlü sosyal ortama ayak uydurmaktadır ve neredeyse herkes ile iyi anlaşabilmektedir. Yalnız olmak istemezler, çünkü barış sağlama yeteneği ile ödüllendirilmişlerdir, huzur ve birliktelik için tüm ihtiyaçları veya gerçeği satabilir. Asıl işi olayın her iki tarafını da görmek, seçenekleri tartmak ve dürüst kalarak iç dengeyi sağlamaktır.




s11.gif
KOVA

20 Ocak – 18 Şubat
Gezegen: Uranüs
Element: Hava
Kalite: Sabit


ss01-11.jpg
Bu burç, tahmin edilmeyenleri getiren ve kimse tarafından hiçbir zaman bilinmeyenlerin başı olan Uranüs tarafından yönetilmektedir. Çılgın ve vahşi olan Uranüs gezegeni gibi bu burç da şok etmeye, kalabalıkları etkilemeye ve başkalarının yaptıklarına karşı gelmeye hazırdır. Bu burçtaki gezegenler kendi özgürlüklerine düşkündür. Kendi kurallarını yaratma konusunda ısrar ederler, mümkün olan her durumda tartışırlar ve gelenekleri kırarlar. Değişime düşkünlerdir, özellikle de adi olanlarına. Beklenmedik değişimler onların uzmanlık alanına girmektedir, bundan dolayı da diğerleri ona genellikle kararsız, değişken ve güvenilir olmayan enerjiler olarak görmektedir. Değişmesinin yanında Kova burcu sabit bir hava burcudur. Bir sebep veya entelektüel bir fikir olduğunda her zaman vardır. Kova burcu gezegenleri genelde aşka nazaran arkadaşlıkta daha iyidir, aynı kafadan arkadaşlara değer verirler.


4- SU BURÇLARI


s04.gif
YENGEÇ

20 Haziran – 22 Temmuz
Gezegen: Ay
Element: Su
Kalite: Öncü


ss01-04.jpg
Ay tarafından yönetilen bu burç evi, aileyi, anneliği ve çocukları temsil etmektedir. Ayrıca duygulardan da sorumludur, bundan dolayı da Yengeç burcunun gezegenleri “içlerinden gelerek” hareket ederler. Yengeç burcu iç güdülerde uzmandır. Kardinal su olmasından dolayı duygusal başlangıçlar ve sır tutma konularında oldukça iyilerdir. Ama Yengeç burcu gezegenleri için dünya ürkütücü bir yerdir – duygusal açıdan savunmasızlardır, hassastırlar ve kolayca incinebilirler. Yengeç burcu gezegenleri genelde güvenilir yuvalarında kalmak isterler. Çünkü Ay’ ın enerjisi ile severler, Yengeç burcu gezegenleri “Seni seviyorum” derken yiyecek, sıcaklık veya uyuyacak bir yer gibi ihtiyaçlarınızı karşılarmış gibi içten söyler. Zodyak içerisinde en fazla bağrına basan burçtur. Yengeç burcunun gezegenleri ile ilgili problemlerden biri bir başkasının veya bir şeyin onlara bağlı olduğunu hissetmeden ihtiyaç duymamaları ya da harekete geçmemeleridir. Kaprislidirler, ama bu onların işi – ne de olsa Ay tarafından yönetilmekteler.




s08.gif
AKREP

22 Ekim – 21 Kasım
Gezegen: Pluto
Element: Su
Kalite: Sabit


ss01-08.jpg
Su burçları hissetme yeteneği ile ödüllendirilmiştir. Yengeç burcu iç güdülerini kullanır, Balık da ön sezilerini. Ancak Akrep burcu algılama yetenekleri ile çalışmaktadır. Bu burç içerisindeki gezegenler detektif gibilerdir, strateji konusunda uzmanlardır. Akrep gezegeniniz güç fark edilen ip uçları için her durumu yeterince araştırır, gerçekte neler olup bittiğini anlamak için dikkatli şekilde analiz eder. Çünkü ip uçlarını ortaya çıkarmakta oldukça iyilerdir, ayrıca güç fark edilen sinyallerin ortama geri gönderilmesi yeteneği ile de ödüllendirilmişlerdir ve doğru hareket veya kelime ile de güç durumların düzelmesini sağlar. Akrep burcu gezegenleri sürekli dostluk ister. Herkesten aynı gerçek duyguları bekler. Hassas Terazi gibi dedikodu yapmaz, ruhlarını olduğu gibi dışa vururlar. Güçlülük ve kriz ararlar. Acımasız, saplantılı ve kıskanç olabilirler, ama unutmayın ki bu burç sabit su enerjisidir, bundan dolayı da derinlemesine, sonuna kadar hissederler. Akrep burcu gezegenlerinize istediklerini verin: ateşe yürüme ve yaşam-ölüm durumlarını deneyimleme fırsatı. Sınırsız enerjileri vardır.




s12.gif
BALIK

18 Şubat – 20 Mart
Gezegen: Neptün
Element: Su
Kalite: Değişken


ss01-12.jpg
Bir bardak suyu masaya boşaltın, suyun her köşeye ne kadar değişken bir şekilde aktığını göreceksiniz. Bu su gibi etrafını saran hiçbir duvar olmayan Balık burcu da kendini duygusal olarak sınırlamaktadır. Bu Balık burcunun kaynağıdır, şefkat için hak edilmiş bir ün. Gerçeklikten kaçmak eğiliminin de bir kaynağıdır. Bu burç içerisindeki gezegenler aşırı derecede duygusaldır, her şeyi hissederler. Yükü boşaltmak ve kendilerini yenilemek için genelde yalnız kalmaya ihtiyaç duyan ruhsal süngerlerdir. Balık burcunun gezegeni için özellikle kalabalık içinde olmak çok yorucudur. İnsanları ve hayvanları kendine çekme konusunda bir eğilim içindedir bu burç, ama aynı zamanda mağdur olma veya herhangi bir şekilde fayda sağlama olasılığı için de gözlerinizi açmalısınız. Balık burcunun gezegenleri dünya ile ilgili gerçekçi düşüncüleri ile bilinmemektedir, herkeste ve her durumda en iyiyi görürler, ama gerçekçi adımlar atılmasına sıra geldiğinde bazen hayal kırıklığına uğrarlar. Bu gezegenler Zodyak içerisinde en romantik olanlardır. Sağlıklı şekilde hayal kurmalarına izin verin.
 
Ce: ASTROLOJİNİN ANAHTAR KAVRAM ve TANIMLARI

3-GEZEGENLER - YILDIZLAR

-GÜNEŞ


Hemen hemen herkes “Güneş burcu” deyimini duymuştur. O nedenle Güneş’in özelliği nedir ki, astrolojide bu kadar güçlü bir rolü var diye aklınızdan geçirmiş olabilirsiniz. Cevabı ise doğada; Güneş, güneş sisteminin merkezi olduğundan yıldız haritalarımızda da aynı şekilde büyük bir rol üstlenmelidir. Güneş, kim olduğumuzun ve aynı zamanda kim olabileceğimizin özü ve çekirdeğini gösterir.

Astroloji evrenin matematiği üzerine kuruludur. Astrologlar, doğanın sembolizmasını ve gezegen yörüngelerinin spesifik geometrilerini inceleyerek hayatın gerçek kaynağını daha iyi anlayabileceğimizi hissederler.

Eğer Güneş aniden tükenirse, Dünya üzerindeki yaşam da anında sona erecektir, bunu anlamak hem dehşet verici ama aynı zamanda hayranlık uyandıran bir şeydir. Tüm yaşayan canlılar çaresizce Güneş’in hayat veren ısısına muhtaçtır. Neyse ki, Güneş’in yakınlarda tükeneceğine dair bir kanıt yok, bu gerçekle rahatlayabiliriz!

Şimdi Güneş’in haritada neyi yönettiğine bakalım.

Doğum haritanızdaki Güneş sizin irade gücünüzü, gururunuzu, hırsınızı ve kararlılığınızı yansıtır. Bu nitelikler hayatınız boyunca iniş çıkışlar gösterebilir, o nedenle astrologlar doğum haritanızdaki içsel özelliklere bakar ve değişimleri ilerletilmiş harita ve güneş haritası dönüşü gibi başka yollarla gözlemlemeye devam ederler. Bunlar ileri tekniklerdir ama şimdilik astrolojik yöntemlerin bireyin olgunluk ve büyümesini izlediğini söylemekle yetinelim.

Güneş bir astroloğa sizin için gerçekten neyin önemli olduğunun ipuçlarını verecektir. Kariyeriniz ya da toplum adına yaptığınız işler karşılığında nasıl tanınacağınızı ve ününüz hakkında işaretler verir. Güneş, yaratıcı kapasitenizi ve yaratıcılığınızı en iyi nasıl ifade edeceğinizi gösterebilir. Astrolojide hiçbir şey önceden belirlenmiş veya kader değildir ama Güneş’in pozisyonu ve düştüğü burç geliştirmeye karar verdiğiniz yetenekleriniz hakkında ipuçları verir.

Güneş egonuzu ve özgüven seviyenizi sembolize eder. Güneş’in pozisyonu kendinizi nasıl gördüğünüzü ve aynı zamanda başkalarının sizi nasıl görmesini istediğinizi ortaya çıkarabilir. Daha da ileri giderek, Güneş ayrıca siz öyle isteseniz de istemeseniz de, başkalarının gerçekten sizi nasıl gördüğünü yansıtır! Aslında astrolojide sizin bu üç ayrı görünüşünüzün hepsini birden görmenin yolları vardır.

Dünyadan bakıldığı zaman, Güneş evrendeki en parlak yıldızdır. Güneş’in yıldız haritanızdaki pozisyonu hayatın en çok neresinde “parlayacağınızı” gösterir. Örneğin, eğer doğum anında Güneş’iniz beşinci yaratıcılık evinizde bulunuyorsa, kendinizi güçlü bir şekilde ifade etme yeteneğiyle doğmuş oluyorsunuz. Eğer bu yeteneğinizi düzgün olarak geliştirirseniz, yaratıcı fikirleriniz size ün ve büyük olasılıkla parasal ödül getirecektir.

Eğer Güneş’iniz yüksek eğitim ve yabancı ülkelere yapılan seyahatleri yöneten dokuzuncu evinizde ise, yüksek lisans yapmaya (ya da birden fazla derece) hevesli olabilir ve başka diğer olasılıkların yanısıra hayatınız boyunca yabancı ülkelere seyahat etmek için pek çok fırsatla karşılaşabilirsiniz.

Güneş’i dördüncü aile ve yuva evinde olan biri, aile birimine büyük önem verir ve sevgi ve ilgi dolu bir aile ortamı yaratmada çok becerikli olabilir.

Size bir fikir verebilmek için bu üç örneği çok basite indirgedim ve genelleştirdim. Eğer gerçekten bir yıldız haritası yorumluyorsanız, daha kesin bir tablo çıkarmak için Güneş’in diğer gezegenlerle nasıl açılar yaptığına (ya da başka bir şekilde ifade etmek gerekirse, nasıl iletişim kurduğuna) bakmanız gerekir.

Güneş, güneş sisteminin kralı olarak, erkek otorite figürleriyle ya da hayatınızdaki baskın erkek karakterleriyle yaşadığınız zorlukları ya da aranızdaki yardımlaşmayı gösterir. Babanız, patronunuz ya da bir müşteriniz Güneş tarafından tanımlanacaktır. Eğer kadınsanız, erkek arkadaşınız ya da kocanız da Güneş tarafından temsil edilecektir. Eğer erkekseniz, Güneş babanız ya da erkek patronunuz gibi baskın erkek karakterleri temsil etse bile dış görünüşünüzü daha fazla vurgulayacaktır. Daha sonra göreceğiniz gibi kadın ya da erkek olun fark etmez, Ay ise hayatınızdaki önemli kadınlara işaret eder.

Güneş, gün ışığını yönetir ve aynı zamanda dokunduğu herhangi bir gezegenin özelliğini artırır. Örneğin eğer Güneş ve Jüpiter’in yörüngeleri çok yakınsa, Jüpiter’in iyiliği aydınlanacak ve Güneş’in varlığı sayesinde çok daha belirgin olacaktır. Güneş’in besleyici ışığı altında, Jüpiter’in güçleri ve bunun yanında faydası artar. Bu sadece doğum haritaları açısından değil ama sene boyunca da geçerlidir. Jüpiter uzaydaki yolculuğu sırasında diğer gezegenlere dokunur ve her gezegene güçlü ve can veren sıcaklığını ve ışığını yayar. (O nedenle, Jüpiter ve Güneş kavuşumunun olduğu günü senenin en şanslı günü olarak seçerim.)

Güneş Zodyak’ın on iki takım yıldızını (ya da burcunu) bir senede dolaşır.

Güneş vücudunuzda kalbin ve aynı zamanda omuriliğin koruyucusudur. Aslan burcunun yöneticisidir. Ayrıca Güneş pazar gününü yönetir.

-AY

Ay en derin duygularınızı, karakterinizin ince detaylarını, içgüdünüzü, duygusallığınızı, sezgilerinizi ve tepkilerinizi yönetir. Aynı zamanda mahrem ev hayatınızı ve ailevi koşulları yönetir. Ay dişi bir enerji olduğundan annenizi, onu nasıl algıladığınızı, ayrıca hayatınızda önemli yeri olan diğer kadınları ve eğer erkekseniz karınızı ve kız arkadaşınızı yönetir. Kadın veya erkek tüm okuyucuların Ay’ı büyükanneyi ya da kadın patronu yönetecektir. Eğer kadınsanız, Ay tam olarak sizi tarif edecektir.

Eğer Güneş sizin hayatta gittiğiniz yeri temsil ediyorsa, Ay da nereden geldiğinizi temsil eder. Ay sizin geçmişinizi, altyapınızı, köklerinizi ve duygusal gelişiminizi yönetir. Güçlü ve iyi bir yerleşime sahip Ay, size güçlü bir hafıza verecektir. Kendi duygularınıza ulaşabilme yeteneğiniz Ay’ın diğer gezegenlerle yaptığı açılarla anlaşılır.

Özellikle kadınsanız yıldız haritanızdaki Ay’ın çevresindeki etkiler sağlığınızla ilgili ipuçları verebilir. Daha önce belirtildiği gibi, sağlıkla ilgili bir konuya mutlaka Güneş de dahil olacaktır. Altıncı sağlık evinizin yanısıra, yükselen burcunuz da – doğduğunuz an Dünya’nın doğu ufkunda yer alan burç –dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktadır. Sağlık karmaşık bir kavramdır onun için sadece tek bir gezegen ya da eve bağlı kalamayız.

Ay’ın Zodyak’ın etrafındaki yörüngesi yaklaşık yirmi sekiz gün sürer ve her ay, her burçta iki ya da üç gün kalır.

Ay’ın göründüğü alanla bağlantılı olarak, hayatınızın farklı alanlarında yeni başlangıçlar için fırsatlar hazırlamak ve çeşitli yatırımların kazancını toplamak gibi başka bir fonsiyonu daha vardır. Her ay bir yeniay doğar ve horoskopunuzda düştüğü alana göre hangi alanlarda yeni başlangıçlar yapmanın avantajlı olduğunu gösterir.

Her ay, yeniaydan iki hafta sonra bir de dolunay oluşur. Dolunayın yıldız haritanızda düştüğü yere göre, bu alan daha önceki eylemlerinizin sonuçlarını gördüğünüz ya da faydalarını hasat ettiğiniz alan olacaktır. Kontrast olarak, tutulmalar turbo yakıtlı yeniay ya da dolunay gibi hareket ederler ve eğer tutulma haritanızda bir gezegene dokunuyorsa, büyük değişimler yaratırlar.
Ay Yengeç burcunu, mide, göğüs ve tabii ki ay ışığını yönetir. Haftanın günlerinden pazartesiyi yönetir.

-MERKÜR

Romalılar bu küçük, hızlı hareket eden gezegeni “Tanrıların Habercisi” olarak adlandırdılar. Mitolojiye göre Merkür’ün cennet, cehennem ve Dünya arasında istediği gibi seyahat etmesine izin verildi çünkü çok zekiydi ve Jüpiter onun diğer tanrıları iyi bir şekilde temsil edeceğini düşünüyordu. Bu radikal bir şey sayılırdı, zira tüm diğerlerinin – örneğin Neptün, Venüs ve Mars’ın – gidecekleri yerler çok kısıtlıydı. Bugün Merkür hayatın diğer önemli bölümlerinin yanında seyahati yönetir.

Spesifik olarak Merkür duygusal olmayan, rasyonel ve objektif düşünceyi temsil eder. Merkür'ün bir ev ve burçtaki konumu, kişinin düşünce tarzını gösterir. Çok hızlı hareket eden Merkür esnektir, kolay adapte olur ve uyum sağlar.

Merkür’ün en önemli görevi bilginin yayılmasına yardımcı olmaktır, o nedenle algı, dil, yazı, redaksiyon, araştırma, konuşma ve öğrenmeyi yönetir. Aynı zamanda telekomünikasyon, hesaplama, bilgisayar yazılımı, elektronik donanımlar, posta servisi, nakliye, kurye ve her çeşit ulaşımı yönetir. Bu gezegenin günlük hayatın işleyişiyle ilgili çok fazla sorumluluğu vardır.

Merkür geri gittiği zaman bilgiler karışır, karmaşa ve unutkanlıklar ortaya çıkar. Bu etki evrenseldir ve burcu ne olursa olsun herkes tarafından fark edilen etkilerden biridir. (Yine de, İkizler ve Başak burçları Merkür tarafından yönetildiğinden etkisini biraz daha güçlü hissedebilirler.) Merkür gerileme dönemleri anlaşma imzalamak, hassas bilgilere ulaşmak ya da önemli kararlar vermek için uygun zamanlar değildir. Bu kitapta, bu fenomenle ilgili apayrı bir bölüm var.

Merkür'ün yıldız haritanızda bulunduğu ev ve burç zihinsel aktivitenizi gösterir ve ayrıca bilgiyi nasıl algıladığınızı, topladığınızı ve dağıttığınızı söyler.

Merkür harita, mektup, seyahat planları, randevular, yollar, taşıt, reklam, yayımcılık, satış, tanıtım ve halkla ilişkileri yönetir.

Merkür kız ve erkek kardeşleri kapsayan üçüncü evinizi yönettiğinden aynı zamanda kardeşlerinizi de yönetir. Üçüncü evin yöneticisi İkizler’in, ikizi – bir kardeşi vardır.

Merkür İkizler ve Başak burçlarını yönetir. Her burçta iki ya da üç hafta geçirir ama senede üç ya da dört kez geri gittiği zaman, bir burçta on hafta kadar kalabilir. Güneş’ten hiçbir zaman fazla uzakta değildir ve Zodyak’taki turunu yaklaşık bir senede tamamlar. Merkür’ün yönettiği gün çarşambadır.

-VENÜS

Venüs sevgiyi, gönlünüzü, aşk hayatınızı ve zevk aldığınız şeyleri yönetir. Bu dişi gezegen aynı zamanda, hediyeleri, güzellik, süs, moda ve sanatı yönetir. Venüs bir yıldız haritasında aynı zamanda “kadınların ilgi alanları ya da kadınlardan destek” olarak okunabilir. (Mars erkek karşılığı olacaktır.) Zerafet gezegeni Venüs, dünyayı daha çekici ve eğlenceli hale getirir. Venüs ile ilgili herkesi şaşırtan bir özellik daha vardır: Bir yıldız haritasında Venüs’ün yerleşimi, finansal açıdan güçlü bir avantaj, ödül ve maddi kazanç olasılığını da getirir.

Venüs güzel olarak kabul edilen her şeyi kapsar. Harika müzikler dinlemek, güzel yemekler yemek, hoş bir parfümden zevk almak, kaliteli bir şişe şarabın tadını çıkartmak ya da bir sanat sergisi gezmek için fırsatlar yaratır. Venüs sevgilinizi baştan çıkarmanıza ya da tensel deneyimler yaşamanıza yardım eder. Venüs olmasa idi dünya çok tatsız bir yer olurdu!

Venüs cazibeli, çekici ve açıktır ama hiçbir zaman agresif değildir. (Agresiflik Venüs’ün kozmik sevgilisi Mars’a ait bir özelliktir, birlikte harika bir çift olurlar!) Venüs isteklerini kaba kuvvet yerine, cazibesini kullanarak elde eder. Bazıları bu gezegenin zevklerine fazla düşkün olduğunu düşünürler, zira Venüs’ün etik ya da ahlağa fazla önem vermediği doğrudur. Bu görev, başka diğer şeylerin yanında adalet ve felsefeyi yöneten Jüpiter’e aittir. Bu tip eylemlerin yaratacağı sonuçları düşünmek ise karma ile ilgisi olan Satürn’e, kalmıştır. Gerçekleri ve verileri objektif bir şekilde analiz etmek Merkür’ün işidir. Diğer yanda Venüs sadece eğlenmek ister, o yüzden diğer gezegenlerin Venüs’ün aşırıya kaçmamıza neden olmasını engellemek için var olduklarını zannediyorum.

Merkür gibi Venüs de Güneş’e çok yakındır. Gerilemediği zamanlar bir burçta yaklaşık iki ya da üç hafta kalır; gerilediği zamanlarda ise beş ay kadar uzun bir süre kalabilir. Bu gezegen on iki burç etrafındaki turunu on hafta ile on iki hafta arasında tamamlar, bu süre geri gittiği zamanlarda uzayabilir. Venüs, Boğa ve Terazi burçlarının doğal yöneticisidir. Haftanın günlerinden cumayı yönetir.

-MARS

Mars Zodyak’taki diğer gezegen ve evleri enerjilendiren bir gezegendir. Agresif, girişken, iddialı, güçlü, enerjik, öncü ve cüretkar bir gezegendir. Mars sizi “ortaya çıkarır” ve hayır cevabını kabul etmemeniz için destek olur. Çok rekabetçi duygular verir, o yüzden eğer iyi bir yerleşimi olan Mars’a sahipseniz her yarışı kazanmadan asla tatmin olmazsınız – sonuç olarak büyük olasılıkla galip gelirsiniz!

Kızıl Gezegen seksten, savaşa kadar erkeksi unsurların tümünü yönetir. Savaşçı gezegen olarak bilinen Mars cesareti, tutkusu, kuvveti ve dayanıklılığı ile tanınır. Yıldız haritanızda Mars uyumlu olduğu zaman rakiplerinizi alt etmenize yardımcı olur.

Mars tüm keskin aletleri, ateş ve patlayıcı maddeleri simgeler. Mars’ın dayanıklılık ve azim gereken her türlü girişimde size yardımcı olabilmesi için uyumlu bir yerleşimde olması gerekir. Mars’ın pozitif ışınlarını aldığınız zaman, her türlü zor koşulda hayatta kalmanızı ve daha sonra zafer kazanmanızı sağlayacak içgüdülere sahip olacaksınız. Mars, en zor şartlarda bile ilerlemek için gereken azim ve iradeyi bulmanıza izin verir.

Eğer Mars fazla enerjikse çok fazla öfke yaşayabilir, duygusal bir patlama hatta eğer dikkatli olmazsanız kaza geçirme tehlikesi içinde olabilirsiniz. Tıbbi astrolojide sert açı yapan Mars ağrı, yüksek ateş ya da iltihaplanmaya neden olabilir. İyi konumlanmış bir Mars, bulunduğunuz her girişimde enerji ve heves getirecektir. Mars bir burcu turlarken inanılmaz yoğunlukta harekete geçme dürtüsü verir ve zaten bu kitapta sene içinde (eğer yaşayacaksanız) bu durumu ne zaman yaşayacağınızı belirteceğim.

Zodyak’ın etrafını dolaşması iki sene sürer ve her burçta altı ya da yedi hafta kalır. O nedenle, Mars’ı burcumuzda ağırlama zevkini iki senede bir yaşarız. Eğer bir burçta geri giderse, o zaman yedi ya da sekiz ay kalabilir. Mars Koç burcunun doğal yöneticisi, Akrep burcunun ise yardımcı yöneticisidir. Haftanın günlerinden salıyı yönettiği kabul edilir.

-JÜPİTER

Jüpiter neşeli, kısmetli, mutluluk, büyüme ve iyi şans gezegeni olarak bilinir. Aslında Jüpiter dokunduğu her şeyi genişletir. Jüpiter uzak görüş, inanç, iyimserlik, sadakat, özgüven ve bilgelik getirir. Bu finansal bir gezegendir, onun için Jüpiter’in yerleşimi iyi bir konumdaysa büyük bir servet getirebilir. Ayrıca inanılmaz şifa gücü, sağlık ve egzersizle elde edilen olumlu gelişmelerle bağdaştırılır.

Jüpiter uzay ve zaman içinde seyahat ederken nereye gitse, bu mucizeler gezegeni ziyaret ettiği evlere fırsatlar ve yararlar getirir. Jüpiter büyük ve geniş düşünmeniz için sizi cesaretlendirir. Bir Jüpiter ziyareti sonrasında kayda değer biçimde iyimserleşmek çok rastlanan bir durumdur.

Güneş sistemindeki bütün gezegenleri toplayın ve biraraya getirin. Jüpiter ile karşılaştırıldığında, Jüpiter fiziksel olarak bütün hepsinin toplamından büyüktür. (Güneş’i dışarıda bırakmanız gerekir zira Güneş gezegen değil yıldızdır ve çok büyüktür.)

Jüpiter, ziyaret ettiği evle ilgili alanlarda felsefe yapmamıza ve daha yüksek anlam ya da amaç bulmamıza izin verir. Çeşitli etik ve ahlaki kavramları incelememiz, felsefe yapmamız ve adalete ihtiyaç olup olmadığını araştırmamız için bizi teşvik eder. Ayrıca geniş ve dengeli üniversite eğitimi almanın değerini vurgular. Jüpiter burcunuzu ziyaret ettiği dönemler uzak yerlere seyahatler yapmak için harika bir zaman olarak kabul edilir ve önemli büyük bir yolculuk gerçekleşebilir.

Jüpiter Yay burcunun doğal yöneticisidir ve “sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” klasik idealinin tipik bir örneğidir. Tıbbi astrolojide bu gezegen karaciğeri, kanı, damarları, kalça ve baldırları yönetir.

-SATÜRN

Satürn konsantrasyon, kalıcılık, somut sonuçlar, kararlılık, hırs ve verimlilik gezegenidir. Satürn, değerli şeylerin ancak detaylara çok dikkat ederek, azim, bağlılık ve kararlılıkla elde edildiğini öğretir.

Bu görev gezegeni aynı zamanda tedbirli olmayı, gecikmeyi, kısıtlanmayı, eksilmeyi, daralmayı, sorumluluğu, kural ve uygulamaları, acıyı, korkuyu, otoriteyi, disiplini, kontrolü ve yadsımayı yönetir.

Satürn hata arar, hatayı bulduktan sonra problemi çözmek için yerimizden kalkıp harekete geçene kadar o alanlarda baskı uygular. Üzerimizdeki uyuşukluğu atmamızda hiçbir gezegen Satürn kadar etkili olamaz. Satürn, çare bulmamız için acının kaynağına konsantre olmamızı sağlar. Onun derslerini asla görmemezlikten gelemezsiniz. Satürn ciddi, pratik ve gerçekçi olmanın, aynı zamanda ekonomik, tutumlu ve tutucu olmanın değerini öğretir.

Hemen yüzünüzü ekşitmeden önce şunu düşünün: Satürn olmasaydı, hayatta ilerleyemez ve gelişemezdik. Maddi bir dünyada yaşıyoruz ve Satürn bu gerçekle yüzleşmemiz için bizi zorlar. Satürn olmadan hiçbir standart, kontrol, sağduyu ve altyapıya sahip olamazdık – sadece kaos olurdu.

Hayatım boyunca elde ettiğim en büyük başarıların Satürn ziyareti sırasında gerçekleştiğini gördüm. Gördüğüm diğer yıldız haritalarını da değerlendirdiğim zaman, aynı şeyin sizin için de gerçek olması gerektiğini söyleyebilirim. Satürn’ün Güneş’e kavuşum yapması tüm Satürn etkileri içinde en zor olanı olarak kabul edilir. 1995’de Web sitem Astrology Zone’u kurduğum zaman yıldız haritamda aynı etki vardı. Satürn yıldız haritanızda aktif olduğu zaman, başlanılan girişimler çok başarılı olabilir zira çok çalışmaya gönüllüsünüzdür ve yaptığınız işe kendinizi adarsınız. Bu nedenle işinizin gelecekte de devam etmesini sağlayan çok derin ve sağlam temeller atmış olursunuz.

Satürn bizi ensemizden yakalar ve en korktuğumuz şeyle yüzleşmeye zorlar. Satürn yıldız haritanızda belirli bir noktaya dokunduğu zaman, o alanda bir çeşit yavaşlama veya duraksama yaşarız. Satürn soğuk ve buz gibidir. Bu gezegenin aynı zamanda ağır ve kasvetli bir etki getirdiği kabul edilir. Yine de Satürn’ün bu yaptıklarının iyi bir nedeni vardır – dikkatinizi çekmek amacıyla bunları yapar. Satürn öğretici gezegendir ve olgunlaşmamıza yardımcı olur; sabır ve fedakarlığın değerini, aynı zamanda sorumluluk almanın ve güvenilir olmanın gerekliliğini öğretir.

Satürn Oğlak burcunun yöneticisidir. İnsan vücudundaki diş ve kemiklerden, bir şirketin hiyerarşik düzenine, bir gökdelenin çelik konstrüksüyonuna kadar yaşamda hemen hemen her şeyin temel yapısını ve kaynağını yönetir. Bu gezegen geçmişte kalan değerleri yönettiğinden tarihi, sanatsal ve arkeolojik objeleri de kapsar.

Satürn Zodyak’ın çevresini yirmi dokuz senede turlar ve her burçta iki buçuk sene kalır.

-URANÜS

Uranüs sürprizleri ve beklenmedik olayları yönetir. Aynı zamanda geleceği, yeni buluşları, henüz keşfedilmemiş ve hayal edilmemiş olanlar dahil yeni teknolojiyi yönetir. Aslında Uranüs saf dehayı yönetir. Aynı zamanda elektrik ve tüm elektroniklerle ilgilidir.

Yenilikçi, ne yapacağı önceden kestirilemeyen, becerikli, hayal gücü geniş, kendine özgü ve deneyime açıktır. Uranüs yeni olan her şeyin ve bilimsel buluşların gezegenidir. Uranüs’ün görevi kuralları yıkmak, oturmuş yapıları ve alışkanlıkları ani radikal değişimlerle bir anda yok etmektir. Uranüs birden harekete geçer ve Büyük Uyandırıcı olarak adlandırılır.

Uranüs isyan etmek, bağımsız olmak ve hatta şok yaratmak için güçlü dürtüler verir. Heyecanlı ve özgürleştiren Uranüs, geçerliliği kalmamış ya da geleneksel olan her şeyi altüst edecektir.

Uranüs hızlı bir şekilde bağımsızlık getiren sonuçlar üretir. Evrensel gerçeği ararken gerçek verileri ve içgüdüyü birleştirir. Uranüs akılcı Merkür’ün ileri seviyedeki hali olarak kabul edilir ve duygusal yönü zayıf, hayli objektif ve akılcıdır. Merkür verileri birleştirmenize yardımcı olurken, Uranüs ise onları yeni bir yolla sentez yapar ve orijinal bir şey meydana getirir. Yıldız haritalarında Uranüs’ün etkisi güçlü olanlar, kendi alanlarında öncülük yaparlar.

Uranüs sosyal değişimleri sağlar, ayrıca sosyal adaleti, insani ve çevreyle ilgili konuları düzenler. Uranüs Kova burcunun yöneticisidir. Son olarak, Uranüs astrolojiyi yönetir.

Bu gezegen her burçta yedi sene kalır ve Zodyak çevresindeki turunu 84 yılda tamamlar.

-NEPTÜN

Neptün esin gezegenidir. Venüs’ün ileri seviyedeki hali olan Neptün güzellik kavramını daha yüksek ve spiritüel seviyeye getirir. Rüyalar, hayaller, bilinçaltı, yanılsama, fantazi, sihirli ve büyüleyici her şeyin yöneticisidir.

Neptün, sezgileri güçlendirir ve derin merhameti öğretir. Çoğu zaman sırf iyilik olsun diye ya da başka birini sevdiğimizden kendi ihtiyaçlarımızdan fedakarlık yapmamızı ister.

Neptün dokunduğu herhangi bir gezegeni arındırır, temizler ve saflaştırır. Bu gezegenin kabalığa hiç tahammülü yoktur. Son derece duyarlı olan Neptün, inceliklerin farkına varmamız için bizi rafineleştirir ve içimizdeki sanatçı yönü ortaya çıkarır. Fotoğraf, film, bale, dans, müzik, resim ve şiir gibi tüm görsel iletişim sanatlarını yönetir.

Neptün aynı zamanda denizi ve suyun her formdaki halini temsil eder. Yağmur, buz ve tüm sıvıları ve alkollü olanlar dahil her çeşit içeceği yönetir. Neptün aynı zamanda ilaçları ve uyuşturucu maddeleri yönetir – hem bize zarar verenleri, hem de iyileşmemizi sağlayanları.

Neptün Sis Gezegeni olarak bilinir. Günlük hayatın gerçeklerinden kaçmamız, hayaller ve ideallerle dolu bir dünyaya girmemiz için bizi teşvik eder. Sınırları aşmamız ve her türlü kısıtlanmayı reddetmemiz için bizi zorlar.

Ama Neptün gerçeği saptırdığı ve algımızı bulanıklaştırdığı için bazen durumları karmaşık hale getirir ve gerçeği anlamızı zorlaştırır. Neptün kendimizi kandırmamıza ya da başkaları tarafından kandırılmamıza, yanlış anlamamıza ya da yalış anlaşılmamıza sebep olur. Göz kamaştıran ve ihtişamlı olan şeyleri temsil eder ama Neptün’ün görüşlerinin hepsinin gerçekçi olmadığını aklınızda tutmalısınız. Katı gerçekleri önümüze koymak Satürn'ün görevidir. Neptün’ün görevi bize esin kaynağı olmaktır ve o da bunu çok iyi başarır.

Neptün Balık burcunun yöneticisidir. Zodyak’ı turlaması 146 yıl sürer ve her burçta ortalama on dört yıl kalır.

-PLUTO

Pluto dönüşümü yönetir ve küllerinden doğan Zümrüdüaka Kuşu tarafından sembolize edilir. Yeniden doğuşun gezegeni olarak, sonsuz başlangıçlar ve bitişler döngüsü içinde hayatta kalma eylemini yönetir. Pluto değişim sürecinde katalizör rolünü oynar: metamorfoz yaratma gücü inanılmazdır. Hepimiz hayatımızdaki bazı durumlar, kişiler ya da sahip olduğumuz bazı şeyler olmadan asla yaşayamayacağımızı hissederiz – en azından Pluto gelip bu unsuru hayatımızdan çıkarana kadar! Ondan sonra tahmin ettiğimizden çok daha güçlü olduğumuzu keşfederiz. Belki acı çekeriz ama o kişi ya da nesne olmadan ayakta kalabildiğimizi öğreniriz

Yıldız haritanızda aktif olduğu zaman, bu gezegen her türlü zorluğun üstesinden gelmenize yardımcı olur. Pluto dokunduğu herhangi bir gezegen veya eve yoğunluk verir ve güçlendirir. Aynı zamanda saplantılı davranışları, krizleri ve hatta tabuları yönetir. Eğer yıldız haritasında zayıf bir konumdaysa, Pluto’nun karanlık işlerle bağlantısı olabilir.

Pluto değiştirir, atar, tamir eder, canlandırır, yeniden başlatır ve dokunduğu her şeyi tamamen yeniler. Şifa bulmanıza ve kendinizi yenilemenize yardımcı olmak için ihtiyacınız olmayanı atmanıza yardımcı olur – hatta sağlık açısından bile, örneğin doktor bir tümörü ameliyat ile aldığı zaman. Bilinçaltı motivasyonlarınızı, aynı zamanda doğruyu yanlıştan ayırmanıza yardım eden bilincinizi yönetir.

Bu gezegen, enerji dönüşümünün en üst seviyesi olan yaşam ve ölüm gibi temel konularla ilgilidir. Pluto’nun yönettiği alanlara sırlar, gizli görevler ve stratejik planlama gibi saklı, gömülü ya da görünmeyen her şey dahildir. Pluto’nun bitki ve ağaçların köklerini yönettiğini bilmek yararlı olabilir – gözle görülmeyen derinlere inen kökler. Gizlenmiş herhangi bir şeyi ortaya çıkarmak ve çözmek onun görevidir.

Son olarak Pluto, büyük çapta uluslararası şirketleri, insan kitlelerini ve aynı zamanda devlet ve devletle ilgili işleri yönetir

Pluto Zodyak etrafındaki turunu 246 yılda tamamlar ve bir burçta on bir yıldan, otuz iki yıla kadar kalır. Pluto Akrep burcunun yöneticisidir.
 
Ce: ASTROLOJİNİN ANAHTAR KAVRAM ve TANIMLARI

4 -EVLER

Her gezegen on iki takım yıldızı (zodyaktaki on iki burç) arasında yol alırken, her burca ait on iki evden birinden geçer. Her ev hayatın farklı alanlarını yönetir; ilişkiler, evlilik, çocuklar, kariyer, iş arkadaşları, öğrenim, seyahat, ve yuva. Hatta bir tanesi benliğinizi ve dış görünüşünüzü yönetir. Doğduğunuz an gezegenler özel bir şekilde dizilmiş ve hepsi farklı evlerde yerlerini almışlardır. Gezegenlerin ve evlerin bu dizilimine “doğum horoskopu” denir; nerede ise parmak iziniz kadar size özeldir.


Doğum horoskopunuzda bazı evler dolu, bazıları ise boş olabilir. Bu da, toplam sekiz gezegen artı Güneş ve Ay olduğu için bütün evler dolu olmayacaktır. Bazı evler boş olsa bile bir şey fark etmez. Herkesin -zorlayıcı gezegen enerjisi taşımayan- en az bir boş evi vardır!

Unutmayın ki, gezegenler Güneş etrafında dönerken sürekli bu evlerin içinden geçerler. Doğum horoskopunuzda boş olan bir ev bugün çok dolu olabilir!

1. EV
Birinci ev sizi başkalarından farklı kılan özellikleri belirler: nasıl göründüğünüz, kişiliğiniz, motivasyonlarınız, amaçlarınız ve öncelikleriniz gibi. Egonuzu, doğal eğilimlerinizi, kendizi dış dünyaya tanıtma şeklinizi, enerji, canlılık ve derin arzularınızı kapsar.

Birinci ev, altıncı evle beraber göz önüne alındığı zaman sağlık ve zindeliğinizi de yansıtır.

Yeni ve önemli eğilimler ve dönemler için birinci eve bakarız. Birinci ev, arzularınız çok özel olduğu için bir astrolog tarafından okunması en zor evdir. Aynı zamanda irade gücünüzü, bireyselliğinizi ve kararlılığınızı yönetir.

Birinci ev, doğum anınızda ufukta yükselen burcu gösterir, buna aynı zamanda yükselen burç denir. Yükselen burcunuzu bulmanın tek yolu doğum tarihi, saati ve yeri ile birlikte doğum horoskopunuzu çıkartmanız gerekiyor.

Birinci evinizdeki burç yani yükselen burcunuz, doğal olarak dışarı vurduğunuz özellikleri gösterir. Bu, aynı burçtaki kişilerin neden tamamen birbirine benzemediğini açıklar: çoğumuz Güneş ve yükselen burçların karışımıyız.

Yükselen burcunuzu öğrendikten sonra, yorumlar ve kişilik özellikleri için hem Güneş hem de yükselen burcunuzu okumalısınız; ikisi birden daha kesin bir tablo çizecektir.

Birinci ev; girişimci, enerjik Mars ve Zodyak’ın ilk burcu bireysel Koç tarafından yönetilir.

2. EV
İkinci ev çalışarak elde ettiğiniz kazancı, finansal yükümlülükleri ve sahip olduğunuz maddi varlıkları yönetir. Maddi kazanç ve kayıplar bu ev tarafından belirlenir. Aynı zamanda güvenlik duygunuz ve özgüveniniz de bu ev tarafından yönetilir.

Bu ev aşk ve para gezegeni Venüs ile pratik ve dengeli Boğa burcu tarafından yönetilir.

3. EV
Üçüncü ev akıl ve zekayı yönetir. Problemlere nasıl yaklaştığınızı ve analiz ettiğinizi, bilgiyi nasıl değerlendirdiğinizi belirler. Temel olarak öğrenme ve iletişim becerinizi yönlendirir. Bu ev yazı, konuşma, editörlük, düşünme, okuma ve araştırma yetenekleri ile ilgilidir. Öğrenme isteğinizi ve yeteneğinizi kapsar; karşınıza eğitim fırsatları çıkarır. Kişi bu evin etkisi altında iken yabancı dil öğrenebilir veya öğretmen olabilir. Üçüncü evin diğer konuları: anlaşma ve kontrat hazırlamak, fikir ve teklifleri sunmak, ticaret, satış, pazarlama, halkla ilişkiler ve tanıtımdır.

Bu ev oturduğunuz mahalleyi, kısa mesafe yolculukları, ulaşım ve nakliyeyi kapsar.

Üçüncü ev aynı zamanda temel eğitimi (anaokuldan, liseye kadar), kardeş, kuzen ve komşularınızla olan ilişkilerinizi ve son olarak da çocukluk deneyimlerinizi nasıl algıladığınızı yönetir.

Bu ev zeki ve iletişimci Merkür ve çok yönlü İkizler burcu tarafından yönetilir.

4. EV
Dördüncü ev yuvanızdır – görünüşü, yeri ve bu alanı kiminle paylaştığınızla ilgilidir. Evinize gelen misafirler, evinizde tamirat ve yenilikleri yapan ya da çimlerinizi kesen kişi veya bebek bakıcıları da bu eve dahildir. Aynı zamanda ev aile huzurunu bozan bireyleri yönetir.

Aile yaşamı, ev satın alma ya da satma veya kiralama gibi emlakla ilgili tüm işler dördüncü evle ilgilidir. Bu ev, hayatınızın temel taşları olan ebeveynlerinizi ve onlarla olan ilişkinizi yönetir. Son olarak da dördüncü ev hayatınızın ileri döneminde sahip olacağınız yaşam tarzınızı belirler, zira dördüncü ev mecazi anlamda günün sonu demektir.

Dördüncü ev duygusal Yengeç ve Ay tarafından yönetilir.

5. EV
Aşk hayatınız, romantizm, eğlence ve zevk beşinci evle ilgilidir. Çocuklar, hamilelik ve doğumu da yönetir. Bu ev aynı zamanda yaratıcılık, yeni fikirler, hobi ve sporu yönetir. Sosyal olaylar, boş zamanlarda yapılan tüm işleri kapsar. Şans ve spekülasyonla ilgili şeyler, kumar ve borsa yatırımları da beşinci ev tarafından yönetilir.

Bu ev yaratıcı Aslan ve eğlenceli, yaşam veren Güneş tarafından yönetilir.

6. EV
Altıncı evin durumu, günlük işlerinizi ve bu işleri yaparken kullandığınız metodları gösterir. Bu evle kesişen burç, işinizi ve iş yerinizdeki genel ortamı tarif eder. Bu ev, evde ya da işte sizin altınızda çalışan insanları yönetir.

Bu ev, sağlıklı kalmak için bilinçli olarak yaptıklarımızı ve aldığımız önlemleri yönetir. (Unutmayın ki, birinci ev genel enerji ve zindelik seviyesi anlamında sağlığınızı yönetir, o yüzden her iki ev de birden dikkate alınmalıdır.) Diyet, egzersiz ve form tutmak aynı zamanda check-uplar ve dişçi ziyaretleri de altıncı ev ile ilgilidir.

Son olarak da evde beslenen tüm evcil ve küçük hayvanları kapsar.

Altıncı ev, zeki, bilgi toplayan Merkür ve titiz, servise dönük Başak burcu tarafından yönetilir.

7. EV
Yedinci ev, evlilik, iş ortaklıkları ve iki taraf ya da kişi arasında resmi anlaşma ile bağlı olunan birliktelikleri yönetir. İki taraf ya da kişi arasındaki bu “anlaşma” yazılı veya sözlü olabilir.

Bu ev, hem anlaşmaya varılmasını, hem de anlaşmazlık durumunu kapsar. Size karşı olanlar, düşmanlar, rakipler ve aynı zamanda en sadık yandaşlarınız da bu evin kapsamı içindedir.

Bu ev aynı zamanda sizin için çalışan uzman ve profesyonelleri yönetir: avukat, ajans veya sizi temsil eden ya da sizinle işbirliği yapan diğer kişiler.

Çoğu kişi için yedinci ev, evlilik ortağının statüsünün en belirgin işaretidir. Bu ev, hayatınızdaki önemli kişiden en çok ne beklediğinizi ve aranızdaki ilişkiyi tarif eder.

Unutmayalım ki romantik aşk beşinci ev tarafından yansıtılır ama bir kez bağlılık sözü verildi ise ilişki yedinci eve taşınır.

Yedinci ev nazik, seçkin Venüs ve ortaklık burcu Terazi tarafından yönetilir.

8. EV
Bu ev yeniden doğuş, yenilenme ve enerjinin dönüşümü ile ilgilidir. Ortak para konuları da sekizinci ev kapsamındadır. (Eskiler parayı yoğunlaşmış bir enerji türü olarak görürlerdi.) Bu evin finansal konuları sizin her ay çalışarak kazandığınız geliri kapsamaz (bu ikinci evle ilgilidir), ama sizin başkalarına ya da başkalarının size ödemekle yükümlü olduğu para ile ilgilidir. Ödül, hediye, miras, vergi ödemeleri ve iadeleri, prim, komisyon, telif, nafaka, ipotek, kredi, borç, yatırım sermayesi ve benzer ödemeler sekizinci ev tarafından yönetilir.

Büyük bir fikrinizi finanse etmek için paraya ihtiyacınız olduğu zaman, başarılı olma şansınız bu evle ilgilidir. Bu ev aynı zamanda partnerinizin maddi durumunu gösterir.

Hediyeler ve her çeşit para alışverişi bu evin içindedir. Fiziksel aşk – cinsellik ve üreme – de bu evin konusudur. (Astrolojide beşinci ev aşk, yedinci ev evlilik, sekizinci ev ise sekstir- hepsi farklı evlerdedir.) Spiritüel, sezgisel hatta telepatik deneyimler bu evin içinde yer alır (on ikinci evin yanısıra). Son olarak bu ev, bitişleri ve geride bırakılması gereken şeyleri yönetir. Onun gibi ameliyat de sekizinci eve girer.

Bu ev Mars ve yoğun Akrep burcu tarafından yönetilir. Yardımcı yöneticisi ise katalizör gezegen Pluto’dur.

9. EV
Bu ev bizi büyük ve cesur düşünmeye ve geleceği en geniş kapsamı ile dikkate almaya teşvik eder. Dokuzuncu evin sunduklarından tam anlamı ile yararlanabilmek için belirli bir hazırlık dönemi gerekir. Uzak mesafe yolculuklar, uluslararası ticaret, yabancı ülkelerdeki insanlarla haberleşme ve ilişkiler, uzak akrabalar ve yüksek eğitim bu önemli ev tarafından yönetilir.

Her konudaki tavrınızı ve bakış açınızı, ahlak ve etik dahil karmaşık konuları anlama çabalarınızı yönetir. Bu ev felsefe, din, yayımcılık, hukuki ve akademik konularla ilgili tartışmaları yönetir. Zihinsel keşifleri ve zihnin yüksek seviyesini vurgular.

Dokuzuncu ev şanslı Jüpiter’in yanısıra, felsefi ve akademik Yay burcu tarafından yönetilir.

10. EV
Bu güçlü ev, şöhret, terfi, onur, kariyer ödülleri ve mesleki fırsatlar, ün ve aynı zamanda toplumdaki statünüzü yönetir. Yıldız haritanızın en tepe noktasında yer alan bu evin (ve birinci evin) bulunduğu burç mesleğinizi ve başarılı olduğunuz alanları gösterir.

Onuncu ev aynı zamanda mesleki imajınızı simgeler. Bu ev yargıçları, yüksek seviyedeki etkin kişileri ve devlet memurlarını kapsar ve bu kişilerin size nasıl yardımcı olacaklarını gösterir.

Onuncu ev çalışkan, ciddi Satürn ve Oğlak burcu tarafından yönetilir

11. EV
Arkadaşlık ve tüm platonik ilişkiler, herhangi bir grup ya da kulüp üyeliği on birinci evin yönetimi altındadır. Bir ticaret fuarına katılmak ya da lunaparka gitmek – ya da ortak bir amaç için insanların biraraya toplandığı herhangi bir yer- on birinci evin aktiviteleri arasındadır. Bu anlamda, sıradan bir nedenle yapılan birlik, dernek ve çevre oluşturma çabaları bile bu evle ilgilidir.

Bu ev işvereninizin finansal durumu ile ilgili ipuçları verir. En çok kazanç sağlayacağınız alanları gösterebilir. Bu ev insani nedenlerle yapılan yardımları, toplumda düzelmesi gereken hastalıkları ve haksızlıkları yönetir.

Son olarak dilek ve umutlarla ilgili olan bu sihirli ev, rüyaların ve hayallerin gerçek olduğu yerdir. Kulağa fazla abartılı gelmiş olabilir ama bu evde meydana gelen önemli bir etki olduğu zaman hoş bir sürprizle karşılaşabilirsiniz!

On birinci ev yaratıcı, bilimsel Uranüs ve kendine özgü Kova burcu tarafından yönetilir.

12. EV
On ikinci ev bilinçaltını, rüyaları, hayalleri, sezgi, içgüdü ve sırları yönetir. Aslında tüm gizli, perde arkası aktiviteleri ve anlaşmaları yönetir.

Psikoterapi ve telepatik fenomenler de bu eve düşer. Bu evde oluşan aktivite sezgilerimizi ve içgüdülerimizi artırır. Kendimize zarar verdiğimiz her şey bu evle bağlantılıdır. Dinlenme, uzun dönemlerin sonuna gelmeyi ve ayrıca kısıtlı kaldığımız hastane, yaşlılar evi ve hatta hapishane gibi yerleri yönetir.

Kendimizi iyileştirdiğimiz yer de bu evdir. Aynı zamanda kendini feda etmeyi, içten içe acı çekmeyi, kısıtlanmayı ve gizli düşmanları yönetir. Son olarak, yardımseverliği özellikle birebir yardımda bulunmayı yönetir.

Az bilinen bir gerçek de büyük hayvanların on ikinci eve düştüğüdür.

On ikinci ev spiritüel, fedakar Neptün ve merhametli Balık tarafından yönetilir.




Bu sayılan unsurlar detaylı kozmik psikolojiyi etkilemektedir ve astroloji adı verilen enerji dilinde sonuç veren kombinasyonların sanatıdır.

Bu faktörler şu şekilde birleştirilmektedir: Deneyimin belirli bir boyutu (belirli bir gezegen ile belirtilmektedir) bireyin doğum haritasında herhangi bir değişme olmadan burcun işareti ile renklenmektedir. Bu kombinasyon sonucunda kişisel ifade ve önemli ihtiyaçlar dile getirilmektedir. Gezegenin ev konumu ile gösterilen deneyim alanındaki boyut ile kişi yüz yüze gelecektir. Ve her ne kadar belirli bir gezegen-burç kombinasyonu olan birinde ortaya çıkan deneyimin boyutunu ifade etme veya yerine getirme söz konusu olsa da o gezegen ile ilgili görünümler kişinin ne kadar kolay ve uyumlu şekilde kendini ifade edeceğini ve ihtiyaçlarını karşılayacağını açığa çıkaracaktır.
 
oğlak burcu, toprak grubu özelliklerini devlette ve büyük işletmelerdeki hiyerarşideki konumu ile gösterir. Büyük firmalar ve devlet, düzen olmadığı takdirde büyük karmaşa olacağının bilincindedirler. Oğlak burcu emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir. Bu yüzden de büyük kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi ve itibarlı kişiler olurlar. Oğlak burçları genellikle büyük şirketlerde bölüm başkanı ya da şirket yöneticileri olur.
s10.gif
OĞLAK
21 Aralık – 20 Ocak

Gezegen: Satürn
Element: Toprak
Kalite: Öncü


ss01-10.jpg
Oğlak burcunuzun gezegeni bir şeyleri inşa etmek ister. Oğlak burcu Satürn tarafından yönetildiği için bu enerji de binalar veya yapılar yapmak, kariyer yaratmak veya bir organizasyonu başlatmak ister. Bu gezegenler işleri nasıl yürüteceklerini bilirler. Marş söyleyen, parmaklarını şıklatan, “Yapmasan daha iyi olur”, “Yapmamalısın” ve “Hadi şu işe girelim” gibi cümleleri söyleyen otorite figürleridir. Oğlak burcunun dikkat ve disiplin uygulaması, kurallar koyması ve onlarla yaşaması, sınırlar oluşturması ve bu sınırlar içerisinde gerçekleştirilecek planları yapması gerekmektedir. Popüler düşüncenin tam tersine komik değillerdir. Oğlak burcu en keskin zekaya sahiptir. Burada sahiplenme ve alışkanlık duygunuz güçlü olacaktır, gidilmesi gereken tek yol sizin için işleri eski moda şekiller ile halletmek ve büyüklere saygı göstermektir. Oğlak burcu gezegenleriniz ayrıca bazı konularda açlardır. Yatırım yapacakları zaman için bir geri dönüş isterler.


 
Geri
Üst