aşure yaparken nelere dikkat etmeliyiz püf noktaları neler

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
aşure yaparken nelere dikkat etmeliyiz püf noktaları neler
Ben ilk kez aşure yapacam. Annemden tarif aldım ama tedirginim yine de .Ne de olsa ilk :) Bana marifetli bayanların püf noktalarını yazmalarını rica ediyorum.Aşurem nasıl mükemmel olur ?
 
Sayın misafirimiz,



Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Gününün gelmesi ile birlikte evlerde de bir hazırlık başladı. Aşurelik alışverişi yapılıyor ama aceba aşure yapımının püf noktalarını tam olarak biliyor muyuz?

Aşure yapanlar bilirler nohut, fasulye, buğday, üzüm, kayısı mutlaka bir gün önceden ıslatılmalıdır.
Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç kere yıkayıp suyunu değiştirmek gerekir.
Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor.
Pirinç unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir.
Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir.
Tarçın rengini koyultuyor. Yenilirken ilave edilmesi tavsiye edilir.
 
Geri
Üst