aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
Aşureyi sadece aşure ayında değil yılın her döneminde yiyebiliriz çünkü çok seviyoruz :D Yalnız her defasında tutturamıyorum. Tecrübeli olanlarınız bana aşure yapmanın inceliklerini anlatabilirmi acaba ? Duzcınız olurum vallahi :D
 
Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Günü, en az 7 farklı malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur. Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildir.Bazı püf noktaları var.Bunları bilmeden yapılırsa güzel olmaz. Bu püf noktaları da ancak sürekli yapılarak, denenerek öğrenilecek şeylerdir.Aşure yapmak bir paylaşımdır.

Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç kere yıkayıp suyunu değiştirmek gerekir.

Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor.

Pirinç unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir.

Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir.

Tarçın rengini koyultuyor. Yenirken ilave edilmesi tavsiye edilir.

Piştikten sonra şekeri çektiği için şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz.
 
Geri
Üst