Asya mutfağından vitamin kavurması

Asya mutfağından vitamin kavurması
1 adet patlıcan
1 adet patetes
2 adet domates
3 adet sivri biber
1/2 kg.küçük soğan
sıvı yağ 250gr. kıyma
1 küçük boy brokoli
1 çay bardağı ayıklanmış bezelye
nane,karabiber ,tuz, pul biber,kimyon

Bütün sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayın.Daha sonra bir tavada yağla kıymayı biraz kavurduktan sonra içine patatesleri ve soğanları ekleyin .Biraz kavururduktan sonra domates,biber ve patlıcanları ekleyin.Yeterince tuz ve karabiber koyduktan sonra iyice kavurun ve altını kapatın.Ayrı bir tencerede bezelye ve brokoliyi haşlayın . Bir kapta yoğurt,sarımsak ve naneyi içine biraz su ilave ettikten sonra yeterince çırpın.

Geniş bir servis tabağına kavurmayı ve haşlamayı karıştırmadan koyun.Daha sonra haşlamanın üzerine yoğurdu gezdirin.Üzerine pul biber ve kimyonu serpin.AFİYET OLSUN

Yanında kırmızı şarap harika bir seçim olacaktır.
 
Üst