Ateş Ölçme Yöntemiyle Hamile Kalanlar

hepinizin yazdiklarini okudum ve umudunu Allaha biraktim Kac aydir deniyoruz olmuyor surekli test alamakdan yoruldum biktim hayata bakis alanim desdi hayatima kusmusdum sanki amma biliyorumki Allah bizlerde nasip edececek .Allah olmayanlara versin mende onun icinde Amin.
 
ATEŞ ÖLÇME YÖNTEMİNİ UYGULANAMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR:


Ateş ölçme yöntemini uygulamak için;

  • Adetin 1.gününden itibaren, her gün aynı saatte,
  • Tercihen sabah saat 6-8 arası,
  • Dijital bir ateş ölçerle,
  • Dil altından,
  • Yataktan kalkmadan bazal vücut ısımızı ölçüyoruz.

Bu yöntem sayesinde ateşinizin seyrine göre yumurtlama günlerinizi tespit edebileceksiniz. Yumurtlama olduğu zaman ateş normal seyrinden 0.2 derece kadar artış gösterir ve salgılanan progesteron hormonunun etkisiyle luteal faz dönemi içinde ateş bu seviyede devam eder. Eğer hamilelik gerçekleşmediyse, ateşiniz beklenen adet tarihinin bir ya da birkaç gün öncesinde, bazen de beklenen adet sabahı düşer ve eğer hamileyseniz ateş seviyeniz yükseklerde devam edecektir. Unutmayın ki, herkesin bazal vücut ısı seviyesi birbirinden farklıdır; bu nedenle ateşinizi başkalarının ateş seviyeleriyle kıyaslamadan, yukarıda belirtilen koşullara uygun ve düzenli olarak ölçerek kendi ateş seyriniz hakkında bilgi edinmelisiniz. Bol bebişli günlere


*Ateş ölçme yöntemi ile yumurtladığımızı, yumurtladıktan 3 gün sonra öğrenebiliriz. Ateş ölçme yönteminin tek dez avantajı da yumurtlama gününün önceden bilinememesidir. Fakat aylarca bu yöntemi uygularsanız, eski tablolarınıza göre yumurtlama gününüzü öngörebilirsiniz.

Örneğin; yumurtlamadan önce kiminin ateşi belli bir derecede sabitlenirken, kiminin ateşi düşüşe geçer. Kiminin de normal düşük seyrinde devam ederken birden yüksek seyrine geçer. Siz de kendi ateş düzeninizi aylarca ateş ölçme yöntemini uygulayarak keşfedebilir, yumurtlama günleri için belki bir öngörüde bulunabilirsiniz.
 
merhaba kızlar. 7 sene önce kayıt olmuştum bu siteye. o zaman bu yöntemle tanıştım ve ölçmeye başladım. ve şu an 6 yaşında dünyalar tatlısı bir oğlum var elhamdülillah. şimdi ise 2. çocuğu düşünmememize rağmen son günlerde yaşadığım değişikliklere dayanarak 3 gündür ateşimi ölçüyorum sabah. ve bu ateş derecesi benim oğluma hamile kaldığımdaki derece. adet günlerimde derecem 35.8 veya 35.9 olurdu. ama şuan 36.5 .öncelikle hakkımda hayırlı olur inşallah.1-2 güne kadar netleşir hayırlısıyla.
hamile olayım ve ya olmayayım bu sayfada ateş ölçme yöntemi ile ilgili bilgi almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım. gün içerisinde çok fazla bekletmeden sorularınıza yanıt vermeye çalışırım. Rabbim hiçbir kadının kucağını boş bırakmasın inşAllah....
 
bu ateş benimle oynuyor resmen yaa. 25. veya 26. gün regl olurdum. bugün 28.gün ve daha olmadım. ateşim ise ,
25.gün....36.5
26.gün....36.2
27.gün....36.5
28.gün....36.2
ben böyle bişey görmedim yaa şaştım kaldım. regl derecem 35.9. yarın kaç olcak bakalım. düşmez yüksek kalırsa test yapıcam. hayırlısı
 
7 Mayis da evlendik cocuk sahibi olmak istiyoruz. Eylul 27 de adet oldum. Bu ay 20 Ekimde bir hafta boyunca sadece idrarimi yaparken kahverengi akinti geldi. Bir pedi doldurmayacak sekildeydi. Kesik kesik geldi hep. 27 Ekimde de tamamen bitti. Ve adetim 8 gundur gecikiyor. Acaba hamile miyim diye düşünüyorum ama negatif olmasindan korkuyorum. Ateş ölçme yi bende deneyecegin. İns Rabbim isteyen herkese bebek nasip eyler
 
7 Mayis da evlendik cocuk sahibi olmak istiyoruz. Eylul 27 de adet oldum. Bu ay 20 Ekimde bir hafta boyunca sadece idrarimi yaparken kahverengi akinti geldi. Bir pedi doldurmayacak sekildeydi. Kesik kesik geldi hep. 27 Ekimde de tamamen bitti. Ve adetim 8 gundur gecikiyor. Acaba hamile miyim diye düşünüyorum ama negatif olmasindan korkuyorum. Ateş ölçme yi bende deneyecegin. İns Rabbim isteyen herkese bebek nasip eyler

Merhaba ,gecikmeniz için test yapın .Ateş ölçme yöntemi yerine daha pratik bir yöntem önereyim.Ovülasyon testllerin den alın.Yumurtlama günlerinizi kolayca belirleyin.Bu günler de birlikteliğe özen gösterirseniz , gebe kalma şansınızı artırırsınız.İki çeşit ovülasyon testi mevcut .Tükürükten ve idrar dan. Eczaneden rahatlıkla temin edebilirsiniz. Hangisini önerirseniz diye sorarsanız , tükürükten olanı tavsiye ederim.
 
kızlar gerçekten böyle çetrefelli yöntemlerle uğraşmayın. ne güzel hazırda ovülasyon testleri var .yumurtlama gününüzü en doğru bu testleri yaparak öğrenebilirsiniz. valla öldürseniz beni hergün vücut ısımı kaydetmeyle uğraşmam.
 
Ateş ölçme yöntemi çok uzun ve uğraştırıcı . Yumurtlama gününü belirlemek için bu kadar uğraşmanıza gerek yok.Eczanede ovülasyon testleri satılıyor onlardan alın.Bir kaç saniye içinde yumurtlayıp yumurtlamadığınızı bu testler sayesinde öğrenirsiniz. Ateş ölçme yöntemiyle her sabah vücut ısınızı dereceyle ölçüp kaydediyorsunuz .Ben olsam bu kadar uğraşmam valla.
 
Vücut sıcaklığındaki artış , özellikle de uzun bir süre boyunca sabit kalması halinde , hamilelik belirtilerinden biridir . Bunun nedeni, uterus duvarına implantasyondan önce fallop tüplerinde bulunan gelişmekte olan embriyonun annenin organizması tarafından yabancı bir nesne olarak yorumlanması ve bağışıklık sistemini tetiklemesidir. Bu yüzden vücut sıcaklığınız yükselir. Hamileliğin ilk üç ayında doktorlar normal vücut ısısını 98.6 ° F olarak kabul ederler . Bu işaret, herhangi bir enfeksiyon kaynaklıda olabilir.Bazal sıcaklık, vajina veya rektuma bir termometre sokularak alınır. Her sabah uyandıktan sonra, mümkünse, aynı anda işlemi yapmalısınız. Sıcaklık ölçülünceye kadar kalkmamalısınız - Yataktan kalktığınızda sıcaklığınız hemen değişir ve doğru ölçümler almanızı imkansız hale getirir.Bazal sıcaklığınızı ölçerken pozisyonu değiştirmemeye çalışın. Uyuduğunuz pozisyonu tutarsanız sonuçlar daha doğru olacaktır.Günlük ölçüm genellikle 5-8 dakika sürer,Ölçümü aldıktan sonra hemen not defterine ve ölçüm tarihini ve saatini not edin.Günlük ölçümler aldığınız süre boyunca alkol ve sigaradan kaçınmanız önerilir . Adet döngüsünüzün başlangıcında, bazal sıcaklığınız yaklaşık 96.8 ° F olmalıdır; yumurtlamadan önce yaklaşık 98.6 ° F'ye çıkmaya başlar.bazal sıcaklığınız yumurtlamanın ardından ortalama 96.8-96.9 ° F seviyesine düşer. Hamileyseniz, bazal sıcaklığınız düşmez.Bazal sıcaklık ölçümlerini yapmaya başladığınızda adet döngüsünün gününü yazınız.
 
Geri
Üst