"Atık yağları lavaboya dökmeyin"

ahueda

Aktif Üye
Üye
"Atık yağları lavaboya dökmeyin"
[h=2]İzmir Karşıyaka Belediyesi, atık yağları toplamak için kampanya başlattı. Belediye atık yağ getirene bez torba veriyor. [/h]
Karşıyaka Belediyesi Çevre Müdürlüğü, atık yağ bidonlarını, muhtarlıklara, belediye hizmet binalarına, kadın danışma merkezlerine ve okullara bıraktı. Mahallelere duyuru yapılarak atık yağların pet şişe ve kavanozlarla buralara teslim edilmesi istendi. Vatandaşlar isterlerse firmaları arayıp kullanılmış yağları evlerinden aldırabiliyor.

Atık yağlarla ilgili ilk kampanya geçtiğimiz günlerde Bostanlı Balıkçı Parkı'nda, ikincisi ise Karşıyaka Çarşısı İstasyon bölgesinde gerçekleştirildi.

Kullanılmış yağ getiren vatandaşlara, file, bez çanta verildi, bilgilendirme amaçlı broşür dağıtıldı. Kampanya vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Atık yağ bidonları kısa sürede doldu. Yer altı sularının kirletilmemesi için atık yağların kesinlikle lavaboya dökülmemesi gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Temiz bir çevre için mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımızın da duyarlılık gösterip kampanyamıza destek olmasını bekliyoruz. Duyurularımızdan sonra bir hayli ilgi gördük. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 
Geri
Üst