Avakado Nasıl Yenir Ve Faydaları Nelerdir?

seneler evvel sert meyvesini tatmış ve çöpe atmıştım. Bugün arkadaşımın tavsiyesiyle aldım ve onun tarifini uyguladım. Sonuç gayet iyiydi. Etin yanında ekmeğimizi bandıra bandıra yedik:)Gayet yumuşak bir avokadoyu ortadan ikiye ayırıp, tatlı kaşığıyla oyarak kabuğundan ayırdım, yarım limonu üzerine sıkıp, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı biber ve naneyle macun kıvamına gelene kadar ezdim. Ekmeğe sürerek yenildiğinde çok lezzetli. Kabuğunu da yüzüme sürüp kuruyana kadar 20-25 dakika bekletip yıkadım, yumuşacık oldu cildim. Tavsiye ederim.
 
28 yil boyunca avakadonun tadini bilmeden yasadim bugun bizzat denedim bir 28 yil boyunca daha denemem elmadan sasmam bundan sonra
 
Avakadoyu yumusak alin. Yada alin bi kac gun oda sicakliginda bekletin.

Bir dilim ekmek
Ustune bir yemek kasigi avakado krem gibi surun
Ustune bi kasik bal ekleyin.

Cay ile beraber goturun.

Ondan sonra sizi kimse tutamaz!
 
Avokadoyu beğenmeyen kişilerin avokadoyu "Yemeye Hazır" kıvamda yemediklerini düşünüyorum.. Çünkü acı tatsız vb yorumlar okudum.. Halbuki öyle bir meyve değildir.. Olgun olmamış bir kivi düşünün, ne kadar ekşi ve serttir değil mi? Avokado çok sağlıklı bir meyvedir ve özellikle bebek ve hamile kadınlara doktorlar tarafından önerilir.. Eğer iyi bir avokado tadı istiyorsanız Hass cinsini tercih ediniz.. Siyah kabuklu ve yumuşaktır.. Benim severek tükettiğim ve aldığımda beni hiç yanıltmayan Verita Yemeye Hazır markalı Avokado tek tercihim.. Lime ve tuz ile birlikte müthiş oluyor.. Sindirim içinde cok faydalı..
 
Geri
Üst