Ayakkabıları seviyoruz peki isimlerini biliyor muyuz?

Uzman SühaN

Administrator
Ayakkabıları seviyoruz peki isimlerini biliyor muyuz?
Biz hanımlar için ayakkabı tutkudur. Hepimizin dolabın da en az 20 çift ayakkabı vardır. Ayakkabı tutkusunu tabi abartanlar da var. Her kadın ayakkabılığında çeşit çeşit, farklı normlar da ayakkabı görmek ister. Özetle ayakkabının kadınların hayatındaki yeri bir başka!



Gerçekten de rakipsiz bir tutkudur ayakkabı. Şıklığı önemseyen kadınların da tek lüksü ayakkabı . Benim ayakkabılığım da en az 70 çift ayakkabı vardı. Evimi taşırken çoğunu dağıttım.Çizme, babet, rugan, spor, sandalet, convers derken birde baktım ki dolabım küçük bir ayakkabı dükkanına dönmüş.Tutku diye adlandırsakta , aslında israfın tillahını yapıyoruz.


Yeni model çıkmaya görsün , ayakkabıda hemen her trend kadınlar tarafından hızla benimseniyor. Aslın da ayakkabı tutkusu bizlerin en büyük zaaflarından biri. En yakın arkadaşım aldığı maaşın nerdeyse hepsini ayakkabıya yatırıyor. Peki sevgiler hanımlar ayakkabılığınız da yer alan ayakkabıların ismini biliyormusunuz ? Bilmiyorsanız yazımızın devamın da ayakkabı modelleri ve anlamlarını bulabilirsiniz.


Öncesi sezona damgasını vuran Topuklu yeni sezon bot modelleri 2017 adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz..



ayakkabı modelleri ve isimleri.jpg




Oxford, bucks, ankle, slip on, cut out size yabancı terimler gibi mi geliyor? Bütün bunlar aslında farklı ayakkabı modellerine verilen isimler… Sezonun en moda parçalarından oluşan ayakkabılar için Mecrea'nın hazırladığı ayakkabı sözlüğüne göz atın...

OXFORD: Kendinden bağlı bağcıkları (kapalı bağcık) ve kösele tabanıyla klasik kıyafetler için uygun bir model.

LOAFER: Yarı resmi bir ayakkabı modelidir. Oxford ayakkabının bağcıksız hali olarak da tanımlanır.

BUCKS: Oxford modele benzeyen, nubuk malzemeden üretilmiş günlük kullanıma uygun bir ayakkabı modeli.

ANKLE BOT: Bilek kısmı normal ayakkabıdan birkaç santim daha yukarıda biten, günlük kullanıma uygun bir bot modeli.

SLIP ON: Bağcıksız, kolayca giyilip çıkarılabilen, lastik tabanlı ayakkabı modeli.

LACE UP AYAKKABI: Bileği saran bağcıklara ya da kemerlere sahip ayakkabı modellerine verilen isim. Topuklu ya da topuksuz birçok çeşidi bulunur.

BLOK TOPUKLU AYAKKABI: Kalın topuklu ayakkabılara verilen bir başka isimdir. Ancak kalın topuklu ayakkabı ya da botların hepsi blok topuk sayılmaz, blok topuklar oldukça kalındır.

DÜŞÜK TOPUKLU AYAKKABI: Yok denecek kadar az, küçük topuklu ayakkabılara verilen isim. Günlük kullanım için idealdir.

CUT OUT AYAKKABI: Kes çıkar anlamına gelen cut out kelimesi ayakkabılarda da aynı etkiyi gösterir. Belirli dekoltelere sahip ayakkabılara bu isim verilir.

STREÇ ÇİZME: Bacağı tam anlamıyla saran çizme modellerine denir. Genellikle diz üstünde biterler.

BOOTIE: Ankle bottan kısa, bileğin altında biten botlara verilen isimdir. Topuklu ayakkabı ile ankle botun birleşimi bir modeldir.

BIKER BOT: Aslında motosiklet sürücülerinin ayak bileklerini korumak amacıyla tasarlanmış ama daha sonra moda dünyasına girmiş bağcıklı, bileğin biraz üstünde biten bot modeli.

SNEAKER: Üst kısmı iki ya da üç katman kanvas, süet ya da deriden oluşan lastik tabanlı ayakkabı modeli. Spor ayakkabı olarak da bilinir.
 
Ben bilmiyordum şimdi öğrendim. Gerçekten ya biz kadınlar bu ayakkabı işini fazla abartıyoruz değilmi ? Neymiş efendim çok şık ve havalı görünecekmişiz. Dışar da onca aç , işsiz varken yaptığımız gerçekten büyük israf. Nedir bu kendimizi beğendirme sendromu ? Ben artık bir karar aldım fuzuli hiç bir şey almıycam . 4 çift ayakkabı , 2 çizme , 2 spor ayakkabı yeter ;)
 
İlk kez duyuyorum gerçi hanımların bunları biliyor olması ilazım ama ilk kez duyduğumun altını çizeyim :D ilginç isimler
 
Bende çoğunu ilk kez duydum bazı ayakkabıların ismini biliyordum ama bu kadar çeşit olduğunu bilmiyordum. Ben ayakkabıda önce rahatlığına bakıyorum valla özellikle giyemediğim ayakkabının başında stilotto geliyor bir türlü giyinemedim bu tür ayakkabıları kullanan nasıl kullanıyor anlamıyorum çok dar kalıpları var.kışın botie ve bot modellerini kullanmayı çok seviyorum topuklu botileri günlük ve özel günlerde rahatlıkla tercih edebiliyorum
 
bende genellikle rahatlığım için sneaker yada casual ayakkabı modellerini tercih ediyorum günlük kullanım için gayet rahat modeller hatta bu model ayakkabıları artık elbise etekle bile rahatlıkla kombin yaparak giyebiliyorsunuz. Yazlık modelleride var superga, cats ayakkabılar çok iyi oluyor tavsiye ederim
 
Ne yalan söylim bu kadar çok çeşitli ayakkabı modelinin ismini bilmiyorum. Normalde babet ve spor ayakkabı giyerim topuklu ayakkabıları pek sevmem ama yerine göre giyerim.Aslında yaptığım doğru değil sürekli düz ayakkabı giymek ayak tabanında çökmeye neden oluyormuş. ama nedense bir türlü topuklularda yürüyemiyorum.
 
Geri
Üst