Ayna kırmak uğursuzluk getirir mi neden getirir

gülşahmadan

Üye
Üye
Ayna kırmak uğursuzluk getirir mi neden getirir

Ayna kırmak uğursuzluk getirir mi ?


Öncelikle selamlar siz gerçekten uğursuzluğa inanıyor musunuz ? Ayna kırmak ugursuzluktur derler ya bu ugursuzluktan kasit nedir? Bunun doğruluk payı var mı hem islami hem de bilimsel açıklaması var mı bu durumun teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında bunu bi kaç şekilde açıklamak gerekiyor. Öncelikle İslami olarak ayna kırmak uğursuzluktur inanışını bir yana bırakıyoruz. Yani bunun İslam ile uzaktan yakından alakası yoktur. Diğer şekilde aynanın kırılması neden uğursuzluk sayılmıştır bunu açıklayalım size ama islami olarak uğur getirmesi durumu şans vs bunlar yok baştan belirtelim.

Romalılar ile birlikte, suda yansıyan bu görüntünün kaybolması, aynı zamanda sağlığında kaybolacağına işaret ettiğinden 7 yıl boyunca sizi bekleyen felaketlerin ve uğursuzlukların olacağı düşünülüyordu. Romalılar işte bunu 7 yıl süreye çıkartmışlar. Hatta 15. Yüzyılda İtalya Venedik'te bu durum, özellikle arkası gümüş kaplı ve pahallı aynaların yapılması ile iyice kendini gösterdi. Bu batıl inançtan başka bir şey değildir. Bilimsel ve islami hiç bir şekilde dayanağı bulunmamaktadır. Saftata yani :)

İnsanlığın kendini bulmaya başladığı tarih çağların başlangıcında, derelerde su birikintilerine bakıp kendi yansımasını gören insanlar, bunun aslında kendi ruhu olduğunu düşünmüşler, taş atarak ya da suyu bulandırarak bu görüntülerinin kaybolmasını sağlayınca da aha ruhum gitti diye düşünerek bunu uğursuzluk saymışlar. İnanış buradan geliyor. Aslı astarı yoktur. Merdiven altından geçmek, yok efendim ayna kırılması, yok önünden kara kedi geçmesi gibi şeylerin uğursuzluk sayılması durumunun hep bi hikayesi var ama insanlık alemindeki yeri boş inanıştan başka bir şey değildir. Bilginiz olsun.
 
Şimdi mevzuyu anlamadım babanızın öldüğünü mu öğrendiniz de bunun ayna kırılması ile ne alakası var diyelim ki ayna kırıldı babanız öldüğünü öğrendiniz bunun neresi kötü haber anlayamadım. Babanızı tanımıyor dunuz yok tu da ortaya çıktı o anda öldüğünü mü öğrendiniz anlatmak ister misiniz ?
 
Son düzenleme:
Haylatım olayı biraz açarsan sevinirim. Allah rahmet eylesin de bunun ayna ile ne alakası var ne oldu da böyle bişey düşündün onu öğrenmek istiyorum tek kelime ile yazıp konuyu kapatıyorsun konuşmaz istersen yaz.
 
Yapma hayatım lütfen yapma böyle şeylere inanma bunların tamamı safsatadır. Şehir efsanesidir denk gelmesi bunun doğru olduğu anlamına gelmiyor.
 
Geri
Üst