Ayşe Tüter İmzalı Sütlü Hafif Tatlılar

T

TİTAN

Forum Okuru
Ayşe Tüter İmzalı Sütlü Hafif Tatlılar
ayşe tüter sütlü tatlılar
ayşe tüter tatlılar




Sevgili melekler, özellikle yazın sıcaklarda ve yaklaşmakta olan mübarek Ramazan ayında sütlü tatlılar tüketmek gerektiği konusunda halkı uyarıyorlar. Sıcaklar da bastırmışken, tatlılardan uzak kalmayalım dedik ve Ayşe Tüter sütlü tatlılar adı altında belki daha önce hiç yapmadığınız 3 lezzeti bir araya getirdik. Buyrun Ayşe Tüter imzalı tatlılarımıza :tik:



visnesoslumuhallebi-eb.jpg


Sütlü Ayşe için gerekli malzemeler

1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yumurta
125 gr. margarin
Yarım çay kaşığı vanilya
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 konposto kasesi kiraz
Biraz un
YAPILIŞI :

Margarin eritilir. Sıvıyağ ilave edilir, aldığı kadar unla hamur yapılır. tepsiye yayılır, çekirdekleri çıkarılmış kirazlar üzerine dizilir. Süt şeker un vanilya ile ateşte muhallebi pişirilir, soğutulur. 4 yumurta kırılır mikserle çırpılır, tepsideki hamura dökülür. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğutulur, dilim dilim servis yapılır.






portakallipelte-3a8.jpg


Komşu Duymasın için gerekli malzemeler
1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı
3 çorba kaşığı pirinç unu
500 gr. kayısı
1 su bardağı kayısı suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Biraz fıstık veya ceviz
YAPILIŞI :

Sütten bir bardak alınarak tencereye konur. Pirinç unu,şeker ilave edilir. Karıştırılarak dibi tutmadan pişirilir. Ateşten alınırken içine damla sakızı konur. Karıştırılır. Bir servis tabağına boşaltılır. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısılar dizilir. Diğer bir tencerede 1 bardak süt, kayısı suyu, nişasta, şeker karıştırılır. Koyulaşıncaya kadar pişirilir. Meyvelerin üzerine dökülür. 1 gece dolapta bekletilir üzeri süslenir. Servis yapılır.




creme_caramel-1aa.jpg


Krem Karamel için gerekli malzemeler

1 lt. süt
2 kahve fincanı nişasta
1 su bardağı şeker
Vanilya
4 yumurta sarısı
KARAMEL :
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı mandalina suyu
YAPILIŞI :

Süt nişasta şeker yumurta sarısı karıştırılır. Ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Şeker ateşte rengi koyulaşıncaya kadar çevrilir. Mandalina suyu ilave edilip ateşten alınır. Küçük kâselerin dibine kramel konur pişen muhallebi dökülür üstüne tekrar kramel konur 1 gece dolapta bekletilir. Servis yapılır.
 
Geri
Üst