gebe

AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ

Konu, 'Hamur İşleri' kısmında Ayse.Feyza tarafından paylaşıldı.

  1. çiçekçi kız

    çiçekçi kız Hamiş Melek Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2013
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Şehir:
    KOCAELİ
    ablacım tarifler resimli olsa daha güzel olur bence :)
     
  2. aysen*

    aysen* Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    143
    Ödül Puanları:
    43
    haklisinda bir becerebilsem oda olucak insallah ,
     
  3. çiçekçi kız

    çiçekçi kız Hamiş Melek Üye

    Kayıt:
    12 Mart 2013
    Mesajlar:
    186
    Beğenilen Mesajlar:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Şehir:
    KOCAELİ
    sabırsızlıkla bekliyoruz :D
     
  4. aysen*

    aysen* Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    143
    Ödül Puanları:
    43
    cikmiyo bu foto uffffffffffffffffffff.bana guvenmiyomusunz lo guzel diyom kanitmi istiyorsuuz :puhas:
     
  5. Feblayt

    Feblayt Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2013
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    55
    Ödül Puanları:
    28
    Hayırlı olsun aysen abla yeni tarifleri beliyoruz şöyle milfoy tatlısı fulan frambuazli tart pain chocola bak bekliyorum ver tarifleri
     
  6. aysen*

    aysen* Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    143
    Ödül Puanları:
    43
  7. aysen*

    aysen* Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    143
    Ödül Puanları:
    43
    < Konu Resmi..>
    [​IMG] < Konu Resmi..>



    beignet fourré( turkceye ceviremedim kisaca tatli pogaca diyelim kendisine)

    malzemeler
    500gr un
    25 gram yas maya veya kucuk paket toz maya
    90gr tereyaki(oda isisinda yumusamis veye yakmadan eritilmis)
    75 gr toz seker
    bi cimdik tuz
    2 tum yumurta bir tanede sadece sarisi
    1 su bardagi sut
    tum malzelerimiz onceden dolaptan cikarilip oda isisina gelecek,
    iki kasik ilik sutun icine biraz seker ve mayayi koyup bir kenara aliyoruz.o dinlenirken kabimiza unu,ermis yagimizi,seker tuz,teker teker yedirerek yumurtalarimizi ekliyoruz .tum malzemelerimi harmanladiktan sonra azar azar sutumuzu ekliyerek hamurumuzu yoguruyoruz ve sutte erittigimiz mayamizida ekleyerek yogurmaya devam ediyoruz.
    iyice yogurdugumuz hamurumuzu hacminin iki kati olana kadar dinlenmeye birakiyoruz.
    mayalana hamurumuzu yarim samtim kalinliginda aciyoruz.
    genis agizli bir bardak yardimiyla kesiyruz .dairelerimizin ortasina istedigimiz marmelat,recel veya nutella koyuyoruz ve uzerine ikinci daireyi kapatip hafifce kenarlardan bastirarak birlestiriyoruz.bir bezin uzerine aldigimiz bezelerimizi tekrardan 30 dakka kadar dinlenmeye aliyoruz hamur olmak varmis amma cok dinlendi:huhe:simdiiiii
    bol yagda orta isida kizarttigimiz hamurlarimizi delikli kevgir yardimiyla cikariyoruz,ilidiktan sonra uzerine pudra sekeri serpiyoruz (sekere tarcinda karistirilabilir) afiyet olsuuun surculisan ettikse affola
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 29 Eylül 2013
    Feblayt ve Asena_Sule bunu beğendi.
  8. Asena_Sule

    Asena_Sule Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    1.648
    Beğenilen Mesajlar:
    989
    Ödül Puanları:
    163
    Şehir:
    kadrinin götürdüğü yerde
    hımmmm nefis görünüyor denenemek laızm ama kilso az olanalra şu kilolarımdan kurtuluyum öylee anceee hahahah bana pasta masta haram şimdi
     
    aysen* bunu beğendi.
  9. aysen*

    aysen* Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    143
    Ödül Puanları:
    43
    < Konu Resmi..>
    < Konu Resmi..>
    < Konu Resmi..>
    < Konu Resmi..>
    < Konu Resmi..>


    sevgili melekler bugun size bayat ekmeklerimizi degerlendirecegimiz bir tarif vericem,hadi buyrun



    malzemelerimiz:
    250 gr bayat ekmek
    yarim bardak sut
    150 gr seker
    60 gram toz cuklata nesquick tarzi
    yarim cay pardagi portakal suyu(damla seklinde satilan aromalardan varsa uc dort damla)


    120gram (yarim bardaktan az fazla sivi cig krema)
    3 yumurta
    100 gram meyve sekeri(portakal sekerlemesi olurdsa daha uyumlu) veya damla cukolata veya kuru uzum kafaniza gore takilin maksat evde olani degerlendirmek degilmi

    sicak sutle ekmegi eziyoruz mikserle iyice homojen haline getiriyoruz
    ilk etapta blendirda kullanilabilir
    daha sonra diger malzemelerimizide koyum bir guzel cirpiyoruz ,yagladigimiz tepsiye bosaltmadan hemen oncede meyva veya cukolatamizi koyup karirtiriyoruz
    190 derecede 40 dk pisiriyoruz mumkunse pervazneli ayara alin
    cikarttigimizda firinin izgara teli uzeine alirsak altinin telememesi icin iyi olur afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 1 Ekim 2013
    Feblayt bunu beğendi.
  10. aysen*

    aysen* Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    143
    Ödül Puanları:
    43
    ee nilda geyik bitti hic bakmiyorsun ama
     
  11. aysen*

    aysen* Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    143
    Ödül Puanları:
    43
    feb pain au chocolat yazicam da cok yagli uyariyim
     
  12. aysen*

    aysen* Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    328
    Beğenilen Mesajlar:
    143
    Ödül Puanları:
    43
    < Konu Resmi..>
    < Konu Resmi..>


    firinda meyve salatasi:
    mevsim meyveleri
    iki yumurta sarisi
    iki kasik un
    1 paket vanilya
    100 gram toz seker
    yarim litre sut
    1 kasik tere yagi
    yag ve un kavrulur ,sut ve seker ilave edil dikten sonra nisasta ilave edilir.vanilyasi konur.
    muhalebi kivamina gelince yumurta sarilari konup hizlica karistirilir.ceylan gozu tabir edilen bir kac puflama da altikapatilir .ocaktan inince koyuyor bazilari ancak saglik acisindan bana dogru gelmiyor .
    evet hazirlanan muhallebiyi bir kenara aliyoruz.
    firina dayanikli kaba diledigimiz birbirine uyumlu meyvayi kup kup dogruyoruz.porsiyonluk yapacak sak kucuk kapalara paylastiriyoruz.uzerinede muhallbisini dokup 190 derecede uzeri karamel rengini alana kadar firinliyoruz.hazir pastaci kamasinida kullanabilirsiniz hic ugrasamam derseniz ......
     
    Son düzenleme: 2 Ekim 2013
    Feblayt bunu beğendi.
  13. Feblayt

    Feblayt Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2013
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    55
    Ödül Puanları:
    28
    Ellerine saglık ablacim tarifler cok güzel deniycem
     
  14. Feblayt

    Feblayt Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2013
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    55
    Ödül Puanları:
    28
    Cok
    iyi bende ekmek böreği yapıyorum bayat ekmekten Buda iyiymis tatlı hemde basit
     
  15. Feblayt

    Feblayt Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2013
    Mesajlar:
    167
    Beğenilen Mesajlar:
    55
    Ödül Puanları:
    28
    Za
    ten Fransızlar neyi yağsız yapıyor ki bende bizi bilirdim adamlar balığı bile tereyağında önce muhurluyor sonra sosluyor valla yani ilk senemde bosa 15 kilo alıp kolesterolü yükseltmedim hahaha
     
    aysen* bunu beğendi.
AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. rus mutfağından seçmeler

    rus mutfağından seçmeler

    BLINY (SOSLU GÖZLEME) Malzemeler: Sıcak su 3 çorba kaşığı Taze maya (Veya 2 silme çay kaşığı kuru maya) 15 gr. Kara buğday unu 40 gr. Un 11 çorba kaşığı (100 gr.) Ilık süt 1,5 bardak Yumurta sarısı 2 adet Tuz Şeker Yarım çay kaşığı Tereyağı (Erimiş) 100 gr. Krema (ekşimik) 1 bardak Yumurta akı 2 adet Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu Yapilisi: Suyu küçük bir kaba koyun...
  2. Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Fransız Mutfağı"ından seçmeler

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  3. Fransa

    Fransa

    Fransa Coğrafi Verileri Konum: Batı Avrupa'da, kuzeyde Lüksemburg, Belçika ve Marş Denizi, batıda Atlas Okyanusu ve Biskay Körfezi, güneyde İspanya ve Akdeniz, doğuda da İtalya, İsviçre ve Almanya ile çevrilidir. Coğrafi konumu: 46 00 Kuzey enlemi, 2 00 Doğu boylamı Haritadaki konumu: Avrupa Yüzölçümü: 547,030 km² Sınırları: toplam: 2,889 km sınır komşuları: Andora 56.6 km, Belçika 620...
  4. ispanyol mutfağından seçmeler

    ispanyol mutfağından seçmeler

    ispanyol mutfağı Kızarmış Ekmekli Escalivada-İspanyol içindekiler 2 patlıcan 2 kırmızı biber 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 baş doğranmış sarımsak hazırlanışı Biber ve patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyor ve ince ince doğruyorsunuz. Sonra sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıp, kızartılıp üzerlerine bir domates halkası konmuş ekmelerin üzerine...
  5. Geniş mutfaklar için ada mutfak

    Geniş mutfaklar için ada mutfak

    Ada mutfak modelleri Ada mutfak dekorasyonu Ada mutfak modelleri geniş mutfaklara çok yakışıyor. Mutfağın bir diğer avantajı mutfak masası kullanılmadan bar tip sandalyelerle yemek alanı oluşturulması. Mutfak dekorasyonu yapacak melekler için iyi fikir olabilir.

Sayfayı Paylaş