Ayva Tatlisi (vİŞnelİ)

sevgi10

Üye
Üye
Ayva Tatlisi (vİŞnelİ)
malzemeler:
  • 3 adet orta büyüklükte ayva,
  • 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 yemek kaşığı patates nişastası,
  • 2 adet karanfil.

hazırlanışı:
Ayvaları soyup ikiye bölün. Çekirdek yataklarını temizleyin. Tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin. Karanfilleri ilave edin. 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin. Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Kalan suya vişneleri atın. Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ayvaların ortalarına doldurun. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
tatli_ayva_tatlisi_visneli.jpg
 
Geri
Üst