Ayva yemek için 12 neden

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Ayva yemek için 12 neden
hamilelikte ayva yemek
1-Damar sertliğini önler.

2-Karaciğer tembelliğine iyi gelir.

3-Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser. Mideye ve bağırsaklara kuvvet verir.

4-Tansiyonu düşürür.

5-Safrayı tedavi eder.

6-Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır. Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır.

7-Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak çatlaklarında, egzamalarda kullanılır.

8-Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp iyice dövüp göze çekilirse çok faydalıdır.

9-Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi gelir.

10-Ayva suyu kabızlığı giderir.

11-Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır.

12-Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar.
 
Cevap: Ayva yemek için 12 neden

bu güzel bilgiler için teşekkürler :)
 
Geri
Üst