Az tükettiğimiz en yararlı 11 gıda

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Az tükettiğimiz en yararlı 11 gıda
New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı.

Pancar:
Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.

Lahana:
Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren “sulforaphane” isimli kimyasalı içerir.

Pazı:
Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.

Tarçın:
Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur

Nar suyu:
Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür

Kuru erik:
İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.

Kabak Çekirdeği:
Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.

Sardalya:
Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir

Zerdeçal:
Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar

Yaban Mersini:
Hafızayı kuvvetlendirir.

Kabak:
Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.




alıntı
 
Cevap: Az tükettiğimiz en yararlı 11 gıda

kabak kabakcekirdegi ve tarcını cok tüketirim ama digerleri uzak dursun benden :D
 
Geri
Üst