Azerbaycan yemekleri hakkında bilgi verirmisiniz?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Azerbaycan yemekleri hakkında bilgi verirmisiniz?
Merhaba.Eşimin işi sebebiyle Azerbaycana gitme durumumuz var ve ben orası hakkında bilgi arıyorum, özellikle merak ettiğim yemekleri. Azerbaycan yemekleri hakkında bilgi verirmisiniz?
 
Kültür bakımından Türkiye ile benzerlikleri oldukça çok olan Azerbaycan mutfağı da türk mutfağı ile benzerdir. Yörelere göre farklılıklar gösteren Azerbaycan mutfağı Ortadoğu mutfak kültüründen oldukça etkilense de kendine has özellikler barındırır.

Azerbaycanın öne çıkan yöresel yemekleri şunlardır:

Tatlılar

Shakerbura
Shakerchurek
Bakü baklavası
Şeki baklavası
Shor Gogal
Gyrmabadam
Salyangozlu profiterol
Ciğerli baklava

Hamur İşleri


Düşbere
Xemiraşı
Gürze
Kuymak
Firni
Süzme xingal

Et yemekleri

Tike kebap
Tavuk kebabı
Amatör kebabı
Lüle kebabı
Tava kebabı
Abgust

Pilavlar

Sütlü pilav
Meyveli pilav
Parça döşemeli pilav
Dereotulu pilav
Tavuklu pilav
Çığırtma pilav
Kıymalı pilav
Ham-döşemeli pilav
Sebze kavurmalı pilav
Fasulyalı pilav
Fisincan pilavı
Tahta pilav
Salyangoz pilavı
Ciğerli pilav

Salatalar

Soyutma
Khazar salatası
Azerbaycan salatası
Yeşillikler
Fasulye fisindjan

Çorbalar

Umac
Piti
Köfte - bozbaş
Turşu sıyık
Parça - bozbaş
Tavuk çorbası
Pelmeni
Haş(Kelle paça)
Sulu xingal
Dovğa
Ayran - doğramaç
Hamuraşı
Balva

Dolmalar

Yarpaq dolması(Yaprak dolması)
Kələm dolması(Lahana dolması)
Badımcan dolması(Patlıcan dolması)
Əvəlik dolması
Soğan dolması
Heyva dolması(Ayva dolması)
Alma dolması(Elma dolması)
Pamidor dolması(Domates dolması)
Nar kavurması
Turşu kavurması
Kızartılmış hayvan içiriği
Tava eti
Patlıcan çığırtması
Tendirde kızartılmış piliç
Arzuman köftesi
Ovrişte
Yayma
Sebze kavurması
 
Geri
Üst