Bademli kayısı reçeli tarifi

#1
Bademli kayısı reçeli tarifi
Son iki haftadır kayısı pazar tezgahlarını süslüyor. İlk çıktığın da genelde pek tadı olmuyor. Havalar iyice sıcaklayınca kayısıda kıvamını alıyor. Kayısının dünyada en büyük üreticisi Türkiye. Bir çok bölgede kayısı üreticiliği yapılsada en iyi kası malatya dan çıkıyor. Kayısıyı seven var sevmeyen var.Ben kayısıyı pek sevmiyorum fakat o kadar çok faydası varki zorlada olsa kayısıyı tüketiyorum. < Konu Resmi..>


Genelde kuru kayısı tüketmek en büyük favorim. Kayısı bol lif içerdiği için bilindiği üzre kabızlık problemi olana iyi geliyor.Metabolizmayı hızlandırıyor ayrıca cildi güzelleştiriyor.Kayısı kemik gelişimi , kalp sağlığı göz sağlığı üzerin de olumlu etkilere sahip. Bronşit gibi iltihaplı hastalıklara da iyi geliyor.Demir eksikliği bulunanlar doğal yolalrdan demir ihtiyacını kayısıyla karşılayabilir.Özellikle de kuru kayısı da yüksek miktarda demir vardır.
Bu kadar bilgiden sonra şimdi sizlere bademli kayısı reçelimin tarifini vericem. Dün pazardan kayısı aldım malum oruç olduğumuz için tadının nasıl olduğunu bilemedim. İftarda bir tane alıp tadına baktım.Tadı ekşimsiydi.Hala tam olgunlaşmamıştı. Bende bu şekilde zevkle tüketilmez diyerek hemen reçel yapmaya koyuldum. Be sadec kayısı reçelini sevmiyorum ama için de bol badem olursa zevkle tüketiyorum. Evet sevgili hanımlar işte bademli kayısı reçelimin leziz tarifi .

Malzemeler

1 kg kayısı

600 gr şeker Badem istediğiniz kadar koyabilrsiniz.
2 adet limon tuzu
Yarım bardak su
Yapılışı

Öncelikle kayısılarımızı yıkayıp çekirdeklerinden ayıklıyoruz.Kayısıları ikiye bölebilrsiniz ben üç parçaya böldüm. Ayıklanan ve parçalanan kayısıya şekerini döküp 1 gece dinlendiriyoruz. Kayısı iyice suyunu şekere sabaha dek salıcak. Ertesi gün bademlerimizi kabuklarından çıkarmak için azcık haşlıyoruz. Haşlanan bademleri soğuk suya atıp kolayca kabuklarından ayırıyoruz . Bademleri ve kayısıları buluşturup tencere aldıktan sonra yarım su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte pişiriyoz.Burda kaç dakika olduğu konusunda bilgi veremiycem.Kayısı çok çabuk ezildiği için göz kararı ile durumu kontrol altına alın.Pişen reçelimizi kavanoza alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra buz dolabına kaldırıyoruz .Afiyet olsun.

Not 1 ) Kayısı reçeline limon tuzu koymamın nedeni kayısının diri kalması içindir. Kayısı çok lifli olduğu için çok çabuk kendini bırakır ve hoş bir görüntü oluşturmaz. Bu yüzden kayısı reçeline mutlaka limon tuzu ekleyin.
Not 2) Reçelinizi piştikten sonra 1 -2 gün güneşlendirebilrisiniz. Bu uygulamayla reçelin tadı bir başka oluyor.



 

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
#2
Vay vay vay tam ağızlara layık harika görünüyor. Bu yaptığını Ömrümün yarısı ile birlikte gelip köy ekmeğinin üstüne kaymakla deneyecek günümüz var ise, Rabbim onu nasip etsin bize anajım :D:D Ellerine sağlık süper görünüyo....
 
İ

İncirin reçeli

Forum Okuru
#6
Kuru kayısı dan reçel oluyormu ki ? Ben kuru incirden reçel yapmıştım ama kuru kayısı dan hiç denemedim. Kuru kayısı reçelini nasıl yapıyorsunuz ? Tarif verebilir misiniz ?
 
  Bademli kayısılı keşkül hakkında benzer konular Forum Cevap Tarih
Bademli Pasta Tarifi [Video] Bademli Pasta Tarifi [Video]
FJtQiSB4viI
Kekler - Pastalar 0
Bademli Erişte Üzerinde Safranlı Papağan Balığı Bademli Erişte Üzerinde Safranlı Papağan Balığı
papağan balığı nasıl pişirilir papağan balığı pişirilişi Pek fazla sofralarımızda yer almayan bir balığın tarifini vermek istiyoruz sizlere melekler, papağan balığı. İsmi biraz alengirli olsa da denenmeye değer bir tarif diyoruz ve...
Deniz Ürünleri 0
Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi
Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Pilav tarifleri arasına bir yenisini daha eklemek isteyen siz sevgili bayanlar, Meleklermekani.com olarak sizler için bu sayfamızda muhteşem bir lezzet olan Tavuklu...
Yemek Tarifleri 0
Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli
Tavuklu Bademli Pilav Tarifi Resimli
Selam kızlar sizden Tavuklu Bademli Pilav Tarifi istiyorum birde resmini ekleyin yapılmış olan resmini
Soru-Cevap 1
Bademli kayısılı keşkül Bademli kayısılı keşkül
Misafirlerinizmi geldi yemekten sonra mutlaka güzel bir tatlı sunmamız lazım ozaman bu tatlı size göre görünüşü ve tadıyla on numara.. :tik: [FONT=Comic Sans...
Tatlılar 4

Benzer Konular