1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.755
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Bademli pilav nasıl yapılır kızlar

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Bademli pilav
    =MALZEMELER=

    - 1,5 çay bardağı soyulmuş badem,
    - 1 orta boy kuru soğan,
    - 125 gr. tereyağı,
    - 2 su bardağı pirinç,
    - 1 et suyu tableti,
    - 1/2 tavuk göğsü.


    =HAZIRLANIŞI=


    Yayvan bir tencerenin içine önce 125 gr. tereyağını, bademleri, ve rendelenmiş 1 baş soğanı koyarak, pembeleşene dek kavurun. Daha sonra küçük küçük doğranmış tavuk etini ilave ederek tekrar kavurun.Yıkanmış ve süzülmüş 2 bardak pirinci, tuzu ilave ederek tekrar kavurun. Daha sonra pirincin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ve etsuyu tabletini ilave edip bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Normal pilav şeklinde pişirin. Ateşi kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu örterek demlendirin. Sıcak servis yapın.
     
Bademli pilav nasıl yapılır kızlar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bademli üzümlü pilav

    bademli üzümlü pilav

    bademli pilav Malzemeler 400 gr Pirinç 100 gr margarinEvin 50 gr Badem 50 gr Kuru üzüm(Sultani) 1 tatlı kaşığı Tuz 2 bardak Et suyu Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye...
  2. bademli pilav

    bademli pilav

    MALZEMELER 1 tavuğun göğüs kısmı 2 su bardağı pirinç 2 avuç çiğ badem içi 4 su bardağı tavuk suyu 1 yemek kaşığı kuş üzümü 100 gr tereyağ (ya da margarin) 1 tatlı kaşığı çam fıstığı karabiber tuz Hamur malzemesi : 125 gr margarin 3 su bardağı un 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık...
  3. kestaneli pilav nasıl yapılır kızlar

    kestaneli pilav nasıl yapılır kızlar

    kestaneli pilav KESTANELİ PİLAV Malzemeler ; 6 kişi için Kestaneyi dağılmayacak şekilde haşlayın. Dış ve iç kabuklarını soyun Fındık büyülüğünde bölün. İki bardak pirinç, dört bardak tavuk ya da etsuyu ve iki kaşık tereyağ ile pilav pişirin. Piştikten sonra,kestaneleri ekleyip,birlikte demlendirin. Bir iki defa karıştırıp, servis yapın. 2 su bardağı Pirinç 250 gr Kestane 4 su bardağı...
  4. Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Akasya Pilavı tarifi nasıl yapılır

    Akasya Pilavı Akasya Pilavı Malzemeler 3 Su bardağı pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 5 Adet arpacık soğan 250 gr kuzu eti 1 Adet havuç 1 Su bardağı haşlanmış bezelye 1 Adet domates Yarım demet dereotu Yeterince et suyu Tuz Hazırlanışı Pirinçleri ılık ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Margarini tencereye alın. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir...
  5. Bademli Pilav

    Bademli Pilav

    bademli pilav En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır... MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir) 1 çay bardağı kabuksuz badem bir tutam maydanoz tereyağı,zeytinyağı,tuz bir tatlı kaşığı toz şeker Bademli pilavın yapılışı Önce pirinçleri nişastası gidene...

Sayfayı Paylaş