Bademli pilav tarifi
Bademli pilav
Melişlerim güzel bir pilav tarifi buyurunn
Malzemeler
1 tavuğun gögüs kısmı
2 su bardağı pirinç
2 avuç çiğ badem içi
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuş üzümü
100 gr tereyağ ( ya da margarin)
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Tavuk gögüsünü ufak bir tencerede biraz su ile çırpın.Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun.Bir kaşık yağda çam fıstıklarıyla beraber kavurun..Tencerde yağı eritin ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dk kavurun.Kavurduğunuz pirince kuş üzümü,çam fıstığı,tuz ve bademleri katıp bir kez karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin.Önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.Pilav piştikten sonra bir süre lapa olmaması için demlenmeye bırakın
Melişlerim güzel bir pilav tarifi buyurunn
Malzemeler
1 tavuğun gögüs kısmı
2 su bardağı pirinç
2 avuç çiğ badem içi
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuş üzümü
100 gr tereyağ ( ya da margarin)
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Tavuk gögüsünü ufak bir tencerede biraz su ile çırpın.Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun.Bir kaşık yağda çam fıstıklarıyla beraber kavurun..Tencerde yağı eritin ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dk kavurun.Kavurduğunuz pirince kuş üzümü,çam fıstığı,tuz ve bademleri katıp bir kez karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin.Önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.Pilav piştikten sonra bir süre lapa olmaması için demlenmeye bırakın