Bademli pilav tarifi

_BaLıM_

Yeni Üye
Üye
Bademli pilav tarifi
Bademli pilav

Melişlerim güzel bir pilav tarifi buyurunn:)

Malzemeler

1 tavuğun gögüs kısmı
2 su bardağı pirinç
2 avuç çiğ badem içi
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuş üzümü
100 gr tereyağ ( ya da margarin)
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
karabiber
tuz

Hazırlanışı

Tavuk gögüsünü ufak bir tencerede biraz su ile çırpın.Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun.Bir kaşık yağda çam fıstıklarıyla beraber kavurun..Tencerde yağı eritin ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dk kavurun.Kavurduğunuz pirince kuş üzümü,çam fıstığı,tuz ve bademleri katıp bir kez karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin.Önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.Pilav piştikten sonra bir süre lapa olmaması için demlenmeye bırakın
 
pilav zaten sofralarımızın vazgeçilmezi bide böyle bi lezzet çok güzell
 
Geri
Üst