Bahar Alerjisi İçin Bitkisel Çözümler

T

TİTAN

Forum Okuru
Bahar Alerjisi İçin Bitkisel Çözümler
bahar alerjisi
bahar alerjisi için çözümler
bahar alerjisi için bitkisel çözüm




Bahar geldi melekler :) Baharın gelmesiyle birlikte sağlık sorunları içinde en sık rastlanılanlarından biri olan bahar alerjileri de başladı. Etrafımızda hapşıran, burnu akan, genzi kaşınan, gözü yaşaran bir sürü insan var. Hatta belki de biri biziz bu insanlardan. Bahar alerjisi olan insanlardan biri olarak, aslında yapabileceğimiz pek çok doğal tedavi yöntemi var. Artık tembellikten midir, sıra gelmemesinden midir nedir, bir türlü bu bitkisel çözümleri deneyemedim. Ancak şimdi uzmanların önerdiği bu tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşıyorum :tik:

bahar-33.jpg



Uzmanlar , bahar aylarının gelmesiyle birlikte birçok insanın şikayet ettiği bahar alerjisi, burun akıntısı, solunum yollarındaki rahatsızlıklar, astım ve alerjiye bağlı kaşıntının papatya, andız bitkisi, civanperçemi, huş ağacı ve kırlangıç otu gibi bitkisel yollarla tedavi edilebileceği belirtiyor.

Uzmanlar , bahar alerjilerinin ağaç ve bitkilerden yayılan polenlere bağlı olarak meydana geldiğini, ancak asıl nedenlerinden birinin de vücuttaki vitamin yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti.

”BİTKİLERİ TAZE TÜKETİN”

Uzmanlar , bitkisel tedavi de en önemli konunun bitkilerin taze ve zamanında toplanması olduğunu vurguladı.

Kabalak (Deve Tabanı): Astım hastalıklarının yanı sıra mide ve bağırsaktaki kabızlık sorununa iyi geliyor. İçinde yoğun kobalt maddesi bulunduğu için saçın beyazlanmasında da kullanılıyor. Kökü ve sürgünleri kullanılan bitkinin kökü mart aylarında sürgünleri ise Haziran’a kadar tüketilebiliyor. İlk bu bitkiyi yiyenlerin kökünü direk yememeleri, yoğurtla birlikte yenmesi tavsiye ediliyor. Kanser hastalığını önceden engelleyen en güçlü bitkilerden biri olarak biliniyor. Kızılağaç: Şeker hastalığına iyi geliyor.

Isırgan otu: Antibiyotik özelliği var, ancak faydalı olması için zamanında toplamak ve kurutmak çok önemli. İltihap sökücü yönü de bulunan otun bağırsakları rahatlatıcı, kanseri sakinleştirici etkilerinin de olduğu ifade ediliyor. Isırgan otu ayrıca saç dökülmesinin önüne geçmek için de kilit önemde…

Çakşır: Cinsel gücü artırıcı özelliğiyle tanınıyor. Nisan ayında çıkan çakşırın kan hareketini hızlandırıcı ve damar tıkanıklığını önleyici etkileri de olduğu bildiriliyor. Kaz ayağı (tere): Mayıs ayında toplanması gereken bu bitkinin, mayıs ayı dışında toplanması halinde hiç bir faydasının olmayacağı belirtiliyor. Şekeri önleyen ve kandaki şeker oranını düşürdüğü belirtiliyor.

Kekik: Hem kokusu hem de verdiği lezzet nedeniyle yemeklerde tercih edilen bu bitki, bağırsak ve midenin rahatlaması için önemli. Kekiğin kesinlikle tam çiçek açtığı zaman toplanması gerekiyor. Gileburu: Hemeroid hastalığına iyi geliyor. Özellikle Nisan ayında toplanması ve kurutulması gerekiyor.
 
Geri
Üst