Bahar Ayların da Saç Bakımı Önerileri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bahar Ayların da Saç Bakımı Önerileri
bu konu baharda saç bakımı hakkında bilgiler içermektedir.

Kış aylarından çıkıp baharın o sıcak yüzünü artık iyice hissetmeye başladık. Kışın soğuk ve sert havanın da etkisi ile iyice nemini kaybeden saçlarınızı yaza hazırlamanın zamanı geldi. Bahar da saç bakımı hakkında işinize yarayacak bakım önerilerini saç bakım uzmanlarından sizlerin bilgisine aktarıyoruz.

saclar-16b.jpg


Baharla birlikte saçlara bakım yapmanın da vakti geldi. InStyle dergisinin verdiği güzellik eki; saçınızı yaza nasıl hazırlayacağınızı, nasıl bakım yapacağınızı ve kullanacağınız ürünlerde dikkat etmeniz gerekenleri sayfalarına taşıdı

CANSIZ SAÇLAR İÇİN...
"Cansız saç, sağlıksız saç; parlak saç ise sağlıklı saçtır" diyor saç uzmanı Philip Kingsley. Kuruluk, yanlış ürün kullanımı, kimyasal işlemler ve saçın kirli olması; ışığı yansıtmasını önleyebilir. "Saçı canlandırmanın en iyi yolu, onu temizlemek ve nemlendirmektir" diyen Kingsley, saçınızı canlandırmak için parlaklık veren ya da durulanmayan saç kremlerinden yardım alabileceğinizi belirtiyor.

YENİDEN BİGUDİ
Krepe tarağınızı ve maşanızı bir dolaba kaldırın. Bigudiler son günlerde oldukça popüler olan büyük dalgalı saç modelini yaratmanız için ihtiyacınız olan tek şey. Bu modeli modern ve genç göstermek için, bigudileri açtıktan sonra fırçayla bukleleri tarayın. Nazik olmayı unutmayın!

DÖKÜLMEYE KARŞI
Saç dökülmesinin; stres, uykusuzluk, hamilelik, hastalık, bazı ilaçlar ve mevsim değişiklikleri gibi pek çok farklı sebebi bulunuyor. Eğer saçlarınızın normalden fazla döküldüğünü düşünüyorsanız, bir analiz yaptırarak doktorunuzun önereceği uygulamaları deneyebilirsiniz. Bakım kürleri ve saç dökülmesine karşı şampuanlar etkili olabilir.

NEMLENDİRME
Şampuan saçı temizlerken birbirine dolanmasına neden olur. Saç kremi ise saç telinin dış yüzeyini pürüzsüzleştirerek açar ve ekstra parlaklık verir. Az miktarda krem alarak avucunuzda ovun. Saç diplerine değdirmeden sadece boy ve uçlarına uygulayın.

PROTEİN KATKISI
Saç uzmanı Philip Kingsley, "Saç proteinden oluşur, bu yüzden sağlıklı ve canlı saçlar için yeterli protein almak çok önemli" diyor. Kingsley, kahvaltının saç sağlığı için en önemli öğün olduğunu belirtiyor ve şöyle diyor: "Saç foliküllerinin enerjisi sabah çok düşüktür ve harekete geçirilmeye ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden kahvaltınızda bolca protein almaya dikkat edin."

ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağının, vücut ve cilt sağlığı için olduğu gibi saç için de pek çok faydası bulunuyor. Tüm günü evde geçireceğiniz bir gün, saçınıza zeytinyağı ile bakım yapın. Sonuç: Pırıl pırıl ve dolgun saçlar.

ÜRÜN MİKTARI
Birkaç damla, ceviz büyüklüğü, ya da 1 TL madeni para kadar bir miktar sizin saçınız için yeterli olabilir. Çok fazla ürün kullanmaktan kaçınmak için yandaki şekillere bakabilirsiniz.

GECE BAKIMI
Cildiniz gibi saç deriniz de gece kendini yeniler. Gün boyu nem, güneş, hava kirliliği gibi pek çok dış etkene maruz kalan saçlar gece bu etkilerden uzak olur ve yapılan bakımı daha kolay kabul eder. Yatmadan önce uygulayabileceğiniz ürünler, sabaha daha sağlıklı saçlarla uyanmanızı sağlar.

MASAJ
Yaş ilerledikçe, saç kökü bir miktar daralır. Philip Kingsley, saç kalınlığının yüzde 10-15 kadar azaldığı 30'lu yaşlara kadar bunun çok da fark edilmediğini söylüyor. Saç derisine yapacağınız masaj, bu durumu yavaşlatacak ve kan dolaşımını hızlandırarak büyümeyi artıracaktır.

FIRÇA SEÇİMİ
İşte, her kadının mutlaka sahip olması gereken fırça ve taraklar:
Açma tarağı: Banyo sonrası saçları açmak için kalın dişli bir tarak idealdir. Ağaçtan yapılmış taraklar, elektriklenme yapmaz.
Fırça: Günlük kullanım için sert ve yumuşak domuz kıllarının karışımından oluşan bir fırça edinin. Bu ürün kan dolaşımını sağlar.
Krepe tarağı: Krepe yapmayı seviyorsanız, anti-statik bir malzemeden üretilmiş krepe tarağı gerekli. Amaç; elektriklenmeyi önlemek...
 
Geri
Üst